но јас сепак претпочитам кога фотографиите нудат доза таинственост, каде е потребно да ја вклучиш својата имагинација.
оваа недела ги фоткаме нашите раце! Значи не раката на некој друг, туку вашите. Кога велам раце мислам и на дланките.
...таинственоста и имагинација значи да не се препознава дали е рака или нога, а најмалку сопствена рака на фотографијата која ќе биде толку затемнета што конкретно за посочениот пример искрено ме збуни зглобот кој е преистакнат за моја имагинација дека е рака, па затоа ја осветлив фотографијата да видам дали е токму тоа рака со се' дланка како што бараш на темата за натпреварот.
... од една страна бараш таинственост и имагинација, до доза на апстрактност поради непознавање на субјектотот на приложената фотографија, а од друга страна бараш чисто сопствена рака со дланка што не е баш имагинација, што ако коцка ќе доловеше сенка на рака од кукла токму со имагинација како нејзина рака, зошто и насочи да биде сопствена рака?
П.С.
...за другите што пишуваат, ова подтемава е токму за коментари околу фотографијата што е моментално предмет на натпреварот, си пишувам мое мислење и тука ако некој се наоѓа засегнат нека пишува свое мислење спротивно на мое мислење без да навлегува што сум јас и која сум јас и со тоа „бееее“ таму на нива кога ќе се сретнеме ќе се довикуваме!