shutrak
opsenar
prvata ili vtorataНе можам да се одлучамхелп?
![]()
![]()
![]()
![]()

Автоматски споено мислење:
prvataПо една година пауза, да се активирам. Која?
![]()
![]()
![]()
Автоматски споено мислење:
vtorata
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
prvata ili vtorataНе можам да се одлучамхелп?
![]()
![]()
![]()
![]()
prvataПо една година пауза, да се активирам. Која?
![]()
![]()
![]()
vtorata
Прегледај го приврзокот 340472
...за да се види дека е рака и дланка, би требало нијанса повидлива од оригиналот!![]()
...исто „кој си ти“ за да ме прашаш!Која си ти за да го кажеш ова?
...исто „кој си ти“ за да ме прашаш!
прочитај го насловот на подтемава може ќе ти биде појасно!
... ќе размислам за твојот предлог!Освен сите самододелени титули до сега па дури си станала и експерт по фотографија. Свака част. Си размислувала да напишеш книга за и нас обичните да не поднаучиш како да успееме вака?
Не се замарај да размислуваш, гледаш дека сака да се рчка, ем не е во право, ем е тупав глупав.... ќе размислам за твојот предлог!![]()
Драга Бијонс,Прегледај го приврзокот 340472
...за да се види дека е рака и дланка, би требало нијанса повидлива од оригиналот!![]()
Драга Бијонс,
ти благодарам за предлогот, но јас сепак претпочитам кога фотографиите нудат доза таинственост, каде е потребно да ја вклучиш својата имагинација.![]()
но јас сепак претпочитам кога фотографиите нудат доза таинственост, каде е потребно да ја вклучиш својата имагинација.![]()
...таинственоста и имагинација значи да не се препознава дали е рака или нога, а најмалку сопствена рака на фотографијата која ќе биде толку затемнета што конкретно за посочениот пример искрено ме збуни зглобот кој е преистакнат за моја имагинација дека е рака, па затоа ја осветлив фотографијата да видам дали е токму тоа рака со се' дланка како што бараш на темата за натпреварот.оваа недела ги фоткаме нашите раце! Значи не раката на некој друг, туку вашите. Кога велам раце мислам и на дланките.![]()
Напротив, според мене таинственоста не значи да не се препознава субјектот на сликата, туку значи да не го откриеш во целост. А кога субјектот не е откриен во целост - се раѓа имагинацијата. Тоа што велиш дека мојот зглоб бил истакнат и не дозволил директно да го разбереш субјектот, туку си требала да ја осветлиш фотографијата за да видиш дека навистина станува збор за рака и дланка е ефектот што сум сакала јас да го достигнам со мојата фотографија....таинственоста и имагинација значи да не се препознава дали е рака или нога
Никаде во постот каде ја кажав темата не спомнав дека барам од вас таинственост и имагинација, туку тоа го спомнав како мои преференци во моите фотографии. Од вас само побарав да бидете креативни со вашите фотографии.од една страна бараш таинственост и имагинација
Ако раката на куклата е иста големина како раката на коцка, може и ќе поминеше фотографијата на сенка од раката на куклата ако коцка не ни кажеше дека е всушност рака од кукла. Ама тоа немаше да ги исполнува критериумите на темата, бидејќи јас се решив раката да биде ваша, а не од некој друг.што ако коцка ќе доловеше сенка на рака од кукла токму со имагинација како нејзина рака, зошто и насочи да биде сопствена рака?