Дочек на Нова Година на плоштад во МК?

• Креатор на темата Креатор на темата nik1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 април 2014
Мислења
5.197
Поени од реакции
6.703
Ме занима кои градови во МК освен Скопје организира дочек на нова година на отворено поточно на плоштад како во поголемите европски градови , и зошто во мк се избегнува прославата на отворено поточно градовите избегнуват таков тип на прослава ?

подобро и што не организираат, не сме ние културен народ за славење на плоштад,ќе се испијаниме исповраќаме испотепаме и ајт,,

Мислaм декa Oхрид имa секoјa гoдинa. Сум бил и нa тaквa прoслaвa и не препoрaчувaм, премнoгу е лaднo.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Културно е така и ја го поштувам највеке вој начин на пречек, во странство повеке се дава значај на религиските празници околу овој период отколку на самата новогодишна ноќ, што се и поента на периодот ама ни сме балкански менталитет и само чекаме повод за прејадување и опивање. Како и да е мене ми се свиѓа ова.

Функционира ова во нормални држави, тука уште неандертализмот е во ек. Сигурно не сакаш да ризикуваш, па ни крив ни должен да завршиш во болница или во ковчег. Така да, ќе почекаме за 100тина години претпоставувам нормално славење на плоштад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom