Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.701
Поени од реакции
33.901
Накратко ќе исчезне како главна тема, ама бргу пак ќе се сетат на Украина (кој и да победи). Запамтете дека нивната надворешна политика не се менува било кој и да ја има власта (со задршка дека за време на мандатот на Трамп не почнаа отворени војни).

Украина е златна кокошка заради која и европските кокошки несат јајца за САД... Не се забораваат такви работи. Може само утре некој друг Зеленски да постават како фигура, кога овој ќе се збајатиса за меѓународната публика. Дотогаш ќе има вакви „фотошутови“ за Вог/Тајм/итн. Веројатно и Нобелова награда за мир ќе добие, заедно со Бајден се разбира.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Истражувачите во некое америчко училиште велат дека... Ок, ок! :)
Во меѓувреме Русија бележи рекорден прилив во буџетот од продажба на фосилни горива, и тоа додека ја санкционира ЕУ со достава на гас. И тоа во услови кога продажбата од гас е отприлика 2% од државните приходи. Да да, готова е Русија ете сега ќе пропадне. :LOL: :ROFLMAO:

Работата е ако некој треба да ти каже што се лаги а што не, ти секако си веќе изгубен случај... Но на кој најдов да му објаснува, сигурно не на ботот кој документарни филмови и книги коментира со: „не го гледав филмот и не ги прочитав книгите, не ми треба пошто во штаб и во ехо коморите ми кажаа сѐ што треба да знам и да мислам“.
Јас можам да ги најдам лажните руски вести на интернет ако сакам. Никој не е спречен да си ги најде ако стварно сака да чита лаги.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.701
Поени од реакции
33.901

Зум на војникињата најдесно (како се вика женски воин?). :)
Холстерот е празен, ама како за сликање може и со гест да се имитира пиштол... Комедии. :LOL: :ROFLMAO:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.655
Поени од реакции
42.207
Јас можам да ги најдам лажните руски вести на интернет ако сакам. Никој не е спречен да си ги најде ако стварно сака да чита лаги.
ти си фејк њуз баки. Не можеш да збориш лажни вести кога се што збориш е лага.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043

Еве до што води агресивниот PR. На есен демократите ќе јадат тежок ќотек на midterms, и Украина инстантно ќе исчезна од медиумите во САД. На сите веќе му е преку глава од моронот Зеленски и неговата војна.
Владата не им диктира на медиумите што можат да зборуваат. Ако така лесно беше, и Трамп ќе забранеше да му се исмејуваат сите респектабилни медиуми.
Интересот за Украина на луѓето е просто од емпатична природа.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.406
Преголем акцент ставате на интернет.
Војната се води по полиња, ридови, реки... Голем кур што некој нешто ќе напише на интернет и дали е вистина тоа. Ако ве запукаат со нуклеарки, преку емоџија ќе им одговорите?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Преголем акцент ставате на интернет.
Војната се води по полиња, ридови, реки... Голем кур што некој нешто ќе напише на интернет и дали е вистина тоа. Ако ве запукаат со нуклеарки, преку емоџија ќе им одговорите?
Вие премногу акцент ставате на телевизиски вести. Никој млад не ги црпи информациите од таму. Тоа само за старците се тие вести.

Член од
10 јули 2022
Мислења
225
Поени од реакции
497
Владата не им диктира на медиумите што можат да зборуваат. Ако така лесно беше, и Трамп ќе забранеше да му се исмејуваат сите респектабилни медиуми.
Интересот за Украина на луѓето е просто од емпатична природа.
Која црна емпатична природа, САД ја имаат најголемата инфлација во последните 20 години, цените на храната и горивото им достигнаа највисоки вредности во историјата, многу им е гајле за Украјина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.701
Поени од реакции
33.901
Овие војната ја водат на социјални мрежи, само таму можат да победуваат (некое време).

Хаха... Сите три цури имаат празни холстери. Продуцентот заебал работа, заборавиле да им земат пиштоли и едноставно им рекле да ги покриваат холстерите со раце. :D
Автоматски споено мислење:

Која црна емпатична природа, САД ја имаат најголемата инфлација во последните 20 години, цените на храната и горивото им достигнаа највисоки вредности во историјата, многу им е гајле за Украјина.

едит:
Тек за ЕУ што да се каже, сами си ја уништуваат индустријата и се задолжуваат кај САД (кај газдите). Тек зимава што ќе се дешава, лошото е што и нас не засегаат срањава.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Тоа нема да ги натера магично да застанат на страната на Русија. И преку се тоа, американците се во глобала на страната на Украина.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.406
Вие премногу акцент ставате на телевизиски вести. Никој млад не ги црпи информациите од таму. Тоа само за старците се тие вести.
Вестите доаѓаат од еден ист центар. На пример, Сител, CNN, RT... Небитно дали ти ќе ги конзумираш преку телевизор или преку пребарувач.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.406
Тоа нема да ги натера магично да застанат на страната на Русија. И преку се тоа, американците се во глобала на страната на Украина.
Нека бидат они на страната на Украина, но, санкциите кон Русија се непродуктивни и самоубиствени. Тоа се повеќе и станува јасно на јавноста во САД, како што и станува јасно дека не се баш црно-бели работите, како што некој сака они да си мислат.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Вестите доаѓаат од еден ист центар. На пример, Сител, CNN, RT... Небитно дали ти ќе ги конзумираш преку телевизор или преку пребарувач.
Јас имам доверба во тие медиуми. Имаат изградено добра репутација. Вие мислам очекувате да не веруваат луѓето во нив бидејќи се анти-Русија, што е тотално моронска логика.
Автоматски споено мислење:

Нека бидат они на страната на Украина, но, санкциите кон Русија се непродуктивни и самоубиствени. Тоа се повеќе и станува јасно на јавноста во САД, како што и станува јасно дека не се баш црно-бели работите, како што некој сака они да си мислат.
Мене се повеќе ми станува јасно дека санкциите имаат драстичен ефект врз Русија. Путин и компанија не се нешто експертни лажговци - одма се познава кога лажат.

Kajgana Shop

На врв Bottom