Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.136
- Поени од реакции
- 12.116
Сега и жената може да ебе како мажот и ако писне мажот дека жената не е добра бидејќи се ебе - ќе има проблеми. Претежно тие мажи или ќе ја тепаат жената или ќе се разведат од нејзе или нема да сакаат таква жена до нив што ќе биде рамноправна со мажот и во сексот и во праксите кон внатрешното! А тоа смета кај мажињата...
Тоа е новото што не чини за некои мажи кои се навикнаа на боговите од стариот еон.
И сексот само во стариот еон е забрането овошје, во старите религии - не и во тајните школи кои постојат паралелно и далеку од овие големи зла.
И новиот еон не промени што дишеме, сеуште не може да дишеме под вода, но затоа пак можеме да ја преминеме Бездната и да пробаме да го видеме „божественото“ tete-a-tete - тоа не беше замисливо во стариот еон. Немаше начин, немаше симболи, немаше патокази немаше патека за тоа...
Бидјеќи човештвото еволуира за овие работи - но тоа е далеку од тебе милион години. Гледај си крстот, гледај си Исус, туркај си библијата и не ја тупи многу со нешта кои ниту ги разбираш ниту имаш ти полза од нив.
П.С. Гледај си фалусот не се заморувај јас каков модератор сум. Тоа што ти смета дека сум Телемит е твоја работа, не ја туркај тезата дека тоа ме прави лош модератор. Марш таму во твоите теми да проповедаш ново христијанство ајде... остави го новиот еон за нас, другите.
Ти ќе ми кажуваш дали да прашувам дали не член што отворил тема... ај чудни луѓе.
А зо членот што убаво во порака потоа го решивме прашањето и да не скокнеше ти со омразата твоја кон Телема, сега ќе беше тоа средено и немаше да ти пишувам во прво лице едвај еднина...