Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.100
- Поени од реакции
- 12.080
Ти не смееш да се изјасниш дека го следиш Исус. А постојано цитати од книга која го опишува овој лик и како исполнува еврејски пророчки визии, со толкувања твои - мислам начитан човек си, знаеш како да толкуваш.Тој ѓавол-Исус треба да се закопа и никогаш да не излезе и секоја книга која сведочи за него да се запали.
Ќе паднеш во корпата христијанство ако гукнеш... фати поврзи тоа учење со друго, да знаеме тогаш дека си посебен вид на снегулка, вака - тешко.
Не сакаш да си таму кај христијаните само заради црквите и хиерархијата, тоа го научивме... штета за тебе бидејќи не го отфрли новиот завет и не си создаде своја идеја за бог! Штом цитираш библија како што е изградена од било кој од црковните собори - ти одработуваш за христијанската црква и тоа слепо и со омраза кон нив не гледајќи колку штета си правиш.
А новиот завет ти е единствената позната книга на која со драго срце си ја толкуваш како сакаш, колку сакаш и постојано некој убедуваш дека твоето толкување е најправилно, другите ... ма што има да има други
Но бидејќи цитираш и си толкуваш христијанска книга „како правилно да се толкува“ иако повикуваш да не се читаат книги (оваа може по се изгледа, така „Таткото на Синот му има кажано во визии“, нели?) ете те пак со една Библија мавташ наоколу и сите не убедуваш дека не си христијанин... каде така?
Лажеш бре сине, лажеш и многу ме иритира што се обидуваш да не лажеш тука... се виде кои се сатанистите тука. Само треба човек малку притисокот да зголеми и да избувне „огнот што гори во срцето на секоја ѕвезда“.
Цело време јадење слатки за Телема, сатанизам, зло... , а ете го зајакот каде бил... скриен во „толкувањето на зборовите на Исус“
За ова што го напиша здебелениот текст, ете визии од Кроули додека бил во пустините на Алжир:
"The figures on the wheel are darker than the wheel itself; in fact, they are stains upon the purity of the wheel, and for that reason, and because of the whirling of the wheel, I cannot see them. But at the top seems to be the Lamb and Flag, such as one sees on some Christian medals, and one of the lower things is a wolf, and the other a raven. The Lamb and Flag symbol is much brighter than the other two. It keeps on growing brighter, until now it is brighter than the wheel itself, and occupies more space than it did.
It speaks: I am the greatest of the deceivers, for my purity and innocence shall seduce the pure and innocent, who but for me should come to the centre of the wheel. The wolf betrayeth only the greedy and the treacherous; the raven betrayeth only the melancholy and the dishonest . But I am he of whom it is written: He shall deceive the very elect.
For in the beginning the Father of all called forth lying spirits that they might sift the creatures of the earth in three sieves, according to the three impure souls. And he chose the wolf for the lust of the flesh, and the raven for the lust of the mind; but me did he choose above all to simulate the pure prompting of the soul.
Them that are fallen a prey to the wolf and the raven I have not scathed; but them that have rejected me, I have given over to the wrath of the raven and the wolf.
And the jaws of the one have torn them, and the beak of the other has devoured the corpse.
Therefore is my flag white, because I have left nothing upon the earth alive.
I have feasted myself on the blood of the saints, but I am not suspected of men to be their enemy, for my fleece is white and warm, and my teeth are not the teeth of one that teareth flesh; and mine eyes are mild, and they know me not the chief of the lying spirits that the Father of all sent forth from before his face in the beginning"
- Liber 418, The Visions & Voice of 30th Aethyrs
Си читал нешто и ти џабе лажеш тука
П.С. Знам, не е алф темата, на алф толкувањата и пустиот очаен обид да биде авторитет во однос на библијата е темата бидејќи не можеш да се видиш како те гледаме тука (секоја тема е тоа уствари тука кога си ти во прашање. Што да правиш, судбина )