D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само доброволно ако може пошто ми рекоа, на сила информации да не им вадиш веќе.U tetovo ne e mnogu poznat miki tetovo samo se znae go naprael ednas mnogu pari vozi jaki koli, nekoj poveke za miki tetovo ako moze?
Pa u bardovci naselbata toa brdoto sto bese zelki, branko sto go napravi parceli ziveat sve jaki lugje. Fantomi, betmeni. A i dole u seloto ponekogas znaat da iznajmat nekoi provaldzii posle sto ginat po menuvacnici.Убо некој пиша , цело Бардовци овде се собрало![]()
Прегледај го приврзокот 338856
Случајно некој да не памети точно каде се наоѓало кафулето на Петрит Аме "Кафе Дон Пјетро", сликата е позајмена и само имам информација дека во Карпош било некаде.
Se naogja blizu Pedagoska , Dolgo vreme posle Petrit go drzese Stiv , Vnatresniot enterier bese kako vo nekoj mafijaski film da si vlegol ..Прегледај го приврзокот 338856
Случајно некој да не памети точно каде се наоѓало кафулето на Петрит Аме "Кафе Дон Пјетро", сликата е позајмена и само имам информација дека во Карпош било некаде.
Ovoj Toma Avramski, srbofil i navodno vnuk na srpski vojvoda i toa sve od Berovo, koga davase intervju od 2 saata kaj Maric, tolku se iznafali sam sebe, abe nebare e Bond. Po negovo kazuvanje sve bil, i taen agent, i mafijas, i prv programer za jna, abe samo uste na mesecinata sto ne se kacil srpska zastava da stavi. Edino zadtka za Petrit koga padna muabet, pa se vadese i praease na dva i pol, navredlivo vikaj ki go "shptarot", a ustvari nejkese da priznae deka Petro reket mu maval na cel biznis i dukan za kroenje, go odral. Posto Petrit so istive sto gi zbori im organizirase begstvo. Od tuka stanaa i so Arkan prvi braka, a plus i bese faktor vo Pariskiot andergraund. Ako nekomu mu se stemni koga razbra deka Petrit se baziral tuka 90te, toa bese TomeОва се сите содржини за Слободан Костовски Коле превземени од "Legende Devedesetih" и уште неколку детали поврзани со пропратни култни ликови.
Прегледај го приврзокот 338922
"Slobodan Kole Kostovski, Milenko Mandić Manda i Sveto Cveto Maraš"
Прегледај го приврзокот 338923
"Švedska, septembra 1979. godine. U toku je pljačka banke. Tročlana ekipa je u sastavu: Željko Ražnatović, Karlo Fabijani, Slobodan-Kole Kostovski.
Iz arhiva švedske policije, fotografije s video-nadzora opljačkane banke.
Prema podacima Interpola, ova grupa je u to vreme izvršila dve uzastopne pljačke u Švedskoj (Stokholmu i Geteborgu), a potom pobegla u Holandiju. Tamo su uhapšeni oktobra iste godine.
Poznata je priča kako su ostali verni i da su jedni druge spasavali iz sudnica i zatvora u gotovo filmskim bekstvima.
O Ražnatoviću se potom manje-više sve zna.
Za Karla Fabijanija mnogi tvrde da je u stvari Đovani di Stefano koji se ranih 1990-ih pojavio u Ražnatovićevom društvu u Beogradu kao advokat i biznismen sumnjive reputacije, navodni vlasnik studija „Metro Goldwyn Mayer” i tada popularnog Radio „Pingvina”.
Sada 66-ogodišnji Kostovski, rođen u Novom Pazaru (Srbija), nastavio je s burnom karijerom. Holandski mediji izveštavaju prošle godine da je pobegao s odsustva zbog lečenja tokom izdražavanja robije u Brazilu. Tamo su ga osudili na 19 godina zbog krijumčarenja kokaina. Za njim je Interpol raspisao „crvenu” poternicu."
Прегледај го приврзокот 338924
"Tome Avramski o Željku Ražnatoviću, Bomboni, Raki Dilingeru i Koletu Kostovskom:
- Željka sam upoznao ’77. kada ga je u restoran “Stara Srbija” doveo Milan Đorđević Bombona. A Mileta Bombonu sam upoznao kad je dolazio u hotel. Sa njim me je upoznao prijatelj, koji me je pozvao za sto i rekao da želi da me upozna sa njegovim drugom Miletom koji je došao iz Beograda. Kasnije me je Bombona pozvao na ćevape u restoran “Stara Srbija” i tu sa Bombonom su sedeli Željko, Raka Stanišić Dilinger i Slobodan Kole Kostovski. Tada sam se upoznao sa njima. Meni je odmah bilo jasno da su oni lopovi, jer ne možeš ti da sediš po kafanama celog dana, a da nigde ne radiš. Posle sam saznao da su ozbiljni lopovi, da pljačkaju banke. Kole je bio moj Makedonac i onako po slobodi me pita da li mogu da im nađem stan, pošto niko neće da im izda. Ja prvi put nekako eskiviram tu priču, kao videćemo, međutim Bombona ponovo dođe u hotel i kaže tom prijatelju koji nas je upoznao, ako može da im nađe stan. Onda mene on zamoli, kaže: “Molim te kume, uzmi im stan na tvoje ime, ako naprave neku štetu, ja ću da ti platim, ja odgovaram za njih.” Dao mi je pare za depozit i kiriju, tako da sam iznajmio stan na moje ime, za njih. Posle dva-tri meseca, čuješ vest: “Opljačkana najveća zlatara u Briselu!” Pobegli su u Holandiju, odakle me je Kole zvao i rekao mi da bacim neku torbu što je ostala iza njih i da očistimo stan i da vratimo gazdi ključeve, pošto se oni ne vraćaju, nema potrebe da se više plaća kirija. Sve mi je bilo jasno šta rade, ali nije me to interesovalo, ja sam radio svoj posao."
Дека бил удбаш бил,највероватно ако дедому бил воено лице и по негова заслуга.А дека по налог на удба продавал компјутери перел пари за службата отварал списанија исто така по налог од службите од авион се гледа.Ништо спектакуларно обична мифка.После војна сите се генерали,и така и тој еден сведок нема.Ovoj Toma Avramski, srbofil i navodno vnuk na srpski vojvoda i toa sve od Berovo, koga davase intervju od 2 saata kaj Maric, tolku se iznafali sam sebe, abe nebare e Bond. Po negovo kazuvanje sve bil, i taen agent, i mafijas, i prv programer za jna, abe samo uste na mesecinata sto ne se kacil srpska zastava da stavi. Edino zadtka za Petrit koga padna muabet, pa se vadese i praease na dva i pol, navredlivo vikaj ki go "shptarot", a ustvari nejkese da priznae deka Petro reket mu maval na cel biznis i dukan za kroenje, go odral. Posto Petrit so istive sto gi zbori im organizirase begstvo. Od tuka stanaa i so Arkan prvi braka, a plus i bese faktor vo Pariskiot andergraund. Ako nekomu mu se stemni koga razbra deka Petrit se baziral tuka 90te, toa bese Tome
Имам информација дека Фљамур после убиството на брат му во 2000 година се преселил во Колумбија веќе во 2001 година, дали бил притиснат од некоја служби или се осеќал небезбедно само он си знае, блиските нивни по неколку години разбрале што точно стои зад изчезнувањето на Петрит а Фљамур веројатно најрано дознал и штом сфатил си заминал најдалеку што може, веројатно се одлучил за таму зошто си имале јаки кокаински врски браќата отсекогаш.Ne mi teknuva koj imase obid za ubistvo vo Pariz, Petrit ili Fljamur. Nekoj ako znae poveke, dali toa bese edna od pricinite Petrit tuka sto se stacionira, dal brat mu ko u magla mi e?.ili bese ubistvo, a ne obid ?
Gospodine Sirenata, pozdrav,nesto okolu ova mozebi?
Abe da ama on kako zbori ko da e " krojacot od panama", pa on im kazuval na ovie sto bile zigola, deka toa se kukite i zenite na ministrite, pa on so stevica markovic, pa knigata sto ja pisal, pa on so Chenta vo toa zonata za cetnici azilanti megju frankfurt i minhen, pa znael i za kokata od mvr sto ja snema, pa on prv napravil program za softverot na jna, pa sega ima dva momaka telohraniteli, on sto gi stvoril, pa nakraj ima i propeler u gazot za da se lansira u na alisa dupkata u zemjata na chudata. A ovoj Petrit sto site kazuvaat dusa im vadel po pariz i imal mnogu opasna ekipa, mu dosol,ama ovoj go izbrkal, a da, posto on ne plakal reket, ama sakal da pozajmuva pari, pa na Arkan mu pozajmil 2 milioni marki, ama ne trebalo damu gi vrati, toa ne e reket nego od milost on toa. Pa nego mu dosle Skole i onoj sto lezi za Arkan, so Dimce ognomak, da go sskaat protiv Arkan, pA Dimce ke go ubival Dzaro za dolg pa ovoj go spasil, abe Shaft samo od berovo. Edino sto stoi od toa vreme e deka firmata koja ja pretstavuval tamu Genex, e spiunski paravan na udba po svetot i sve se teski spiunista, ama ovoj e plus i marvel junak super toma iz pariza.Дека бил удбаш бил,највероватно ако дедому бил воено лице и по негова заслуга.А дека по налог на удба продавал компјутери перел пари за службата отварал списанија исто така по налог од службите од авион се гледа.Ништо спектакуларно обична мифка.После војна сите се генерали,и така и тој еден сведок нема.