Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.437
Поени од реакции
9.089
Проколнат сум во поширока фамилија да имам поречки србоман и член на СДС, на кој до скоро, овие работи му беа незамисливи. Не знам како да му соопштам, има ли некој овде текст, сакам да го нацапам, ама не сакам да ми се самоубие човеков. :D
Пробај со овој:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.787
Поени од реакции
49.667
Каков текст, какви бакрачи, дај му едно јаже, тој ќе знае што да прави со него...
После по слави ќе немам со кого да се здавам кога сум лапнат :icon_lol: .

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.211
Поени од реакции
30.403
Проколнат сум во поширока фамилија да имам поречки србоман и член на СДС, на кој до скоро, овие работи му беа незамисливи. Не знам како да му соопштам, има ли некој овде текст, сакам да го нацапам, ама не сакам да ми се самоубие човеков. :D
Pozdravi go so edno kutice dijazepam.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.515
Taja rabota na Halkidiki... se prajt... :X3:
Srce junacko, ne izdrza :D
Автоматски споено мислење:

Единствен ефективен план Б може да биде ако им акнат некоја чадна бомба со сарин. Све друго е драпање мадиња.
Dali strancite ke dozvolat :cautious:.
Se sekjavas na ama strancite?

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Сите до 1 во најтешки маки да цркнат и што гласаа и што го подржуваат предолог. Што е можно подолго и повеќе да се мачат и во најголеми болки да цркнат. Сами. Без никој поред нив во последни мигови.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.881
Ај спомни ги тие две три мантри со амнестијата и со знамето, жити све.
Секогаш.
Секогаш кога на некој партски бот ќе му текне да го промовира лажниот патриотизам на партијата. Ме боли кур, дали ко бијонс ќе се праите на удрени.

Прифаќањето на сервираните бројки од пописов има можеби поголема тежина од преседаните на Груевски. Тоа ќе се види понатаму.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.515
Ај спомни ги тие две три мантри со амнестијата и со знамето, жити све.
I ti najde so koj da se ubedvas.
Bas me interesira tie bukvite sto mu bea neprirodni vo nasata azbuka, dali se navikna na niv ili sega dojdoja negovite 5 min i tie da se snenat so adekvatni prirodno bugarski posto nasite se srbizirani.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.587
Поени од реакции
37.502
Не инсинуирам ништо јас
река Вардар, германски Wardar, грчки Axiós,

...извира како извор Вруток од масивот Шар Планина, тече северо-североисток покрај Гостивар и Тетово, а потоа нагло свртува за да тече југоисточно покрај Скопје и Велес па се до Грција, каде што влегува во солунскиот залив на Егејското Море, со вкупна должина од 389 км, од кои 301 км се во Македонија, важен дел за коридорот Морава-Вардар, главна транспортна рута помеѓу централна Европа и Егејското Море.

... потеклото на името Вардар е смета дека потекнува од тракискиот „Vardários“, прото-индоевропски (ПИЕ) -wori- („црна вода“) или слично значење на Аксиос, кој само по себе е тракиски за „не сјае“ од PIE Авестан axšaēna („темна боја“) има друго име на градот на устието на Дунав, наречено Axíopa („темна вода“) на тракиски, што подоцна на словенски е преведено како Cernavodă („црна вода“), името Vardários (Βαρδάριος) понекогаш го користеле античките Грци во 3 век п.н.е. , истото име било широко користено во византиската ера, име Аксиос го спомнува Хомер (Ил. 21.141, Ил. 2.849) како дом на пајонските сојузници од Троја, додека Пјетер Богдани би ја нарекол „Аси“, поранешно име на реката на албански јазик.

... зборот „варда“ на албански јазик значи место каде што се спојуваат два потоци или реки или заеднички тек на две реки, етимологијата на зборот е нејасна, иако реката Вардар, всушност, го има Лепенац како главна притока, зборот е исто така прилог што значи „последователно“ или „активно“ и може да биде поврзан со неговиот синоним варда (чија дефиниција за речник исто така вклучува „слободно“ или „непречено“.
...глаголот „вардој/ме вардуе“, што значи „да се работи опширно“, зборовите на крајот може да потекнуваат од индоевропскиот корен *werǵ-, кој исто така е извор на англискиот збор „to work“.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.881
I ti najde so koj da se ubedvas.
Bas me interesira tie bukvite sto mu bea neprirodni vo nasata azbuka, dali se navikna na niv ili sega dojdoja negovite 5 min i tie da se snenat so adekvatni prirodno bugarski posto nasite se srbizirani.
Бугари, натртите го газот на Албанците, наместо да се праите умни овде!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.170
Можеш да му посочиш дека низ Шумадија има прилично евтин имот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.587
Поени од реакции
37.502
Ме боли кур, дали ко бијонс ќе се праите на удрени.
... тоа што те боли е само доказ на немоќ, а тоа „на удрени“ треба да го пишуваш заедно „наудрени“ за да ти има тежина реченицата, кога веќе ме даваш за пример! ;)

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.073
Поени од реакции
9.487
Секогаш.
Секогаш кога на некој партски бот ќе му текне да го промовира лажниот патриотизам на партијата. Ме боли кур, дали ко бијонс ќе се праите на удрени.

Прифаќањето на сервираните бројки од пописов има можеби поголема тежина од преседаните на Груевски. Тоа ќе се види понатаму.
И тоа е мантра, партиски бот.
Исто и тоа дека опозицијата може да има вина.....не иде тоа така, биди сигурен.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.881
Некаде од прилика до кај падот на Милошевиќ, СДСМ беше просрпска и антибугарска партија, во контекст на 50-годишната пропаганда на КПЈ. Про-Југославија и сл.
Веројатно нешто по палењето на амбасадата (во кое учествуваа) им беше покажан правецот, им беше кажано што следи во Македонија и како притоа треба да се понашаат (Бучковски).

Kajgana Shop

На врв Bottom