Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

Член од
24 септември 2019
Мислења
2.478
Поени од реакции
3.756
Prosečne brzine interneta po državama
speed test
Po ovome prosečni korisnik u Bosni i Makedoniji ne bi mogao da gleda 4k!
SBB preporuka
"Preporučene minimalne brzine Interneta za kvalitetno korišćenje servisa: 2 Mbps za SD, 5 Mbps za HD, odnosno 20 Mbps za 4K rezoluciju. Za postizanje optimalnih performansi i praćenje servisa sa najboljim kvalitetom slike, preporučena brzina protoka je od 5 Mbps za SD, 10 Mbps za HD, odnosno 30 Mbps za 4K rezoluciju."
Автоматски споено мислење:

Lakše je napravit kvalitet za listu od 300 kanala bez videoteke nego za listu od 2000kanala plus videoteka. Znači kad bi ovi sto imaju servere isto kvalitet izbacili dvije trećine ponude isto bi im ostali samo skroz kvalotetni kanali. To je činjenica. Meni još sigirno 15 naših servera ne trza i kvalitetna im je slika. Fulhd na većini.. A to na većini bilo bi fulhd skoro svi kanali kad bi ti serveri izbacili iz ponude sve i ostavili sta ima tvviet..
Mislim dobar je server ali po čemu se izdvaja od nekij isto tako kvalitetnih a s 3 puta većom ponudom.
zato sto su mu kanali "po standardu", razumes, ako je 4K, onda je 4K, a ako je FHD, onda je FHD

Член од
7 февруари 2021
Мислења
477
Поени од реакции
681
Koliko sam čuo (ne koristim ga) tvviet je skup, 12 evra za 220 kanala mesečno!
Niko ne nudi da sam biram kanale, njih manji broj i da platim manje, da biram 50 kanala za 5 evra mesečno, godišnje 50.
Ima 26 duplih kanala ,AMC ,AXN kanali i par RTL kanala mozes tetris igrati.Nisam kuci migao bih ti jos kanala nabrojati ,titulu kao najbolji exyu ne zasluzuje ,u stvari sam sebi dodeljuje tu titulu.I drugo jos hmmm...Slovenskih kanala 0 Crnogorskih 0 Makedonskih 0 .Jel vam to lici na exu ,koliko jos standardnih kanala fali da ne nabrajam.Eto sada mi moze tamo negde na panelu ip adresu potrazit ,kada sam gledao .......prije mesec ,dva hmmm neznam i kada sam pogledao poslednji put.

Член од
20 октомври 2019
Мислења
73
Поени од реакции
125
Odakle info da tvviet ne radi na smarttv? Radi na bilo kojem smarttv koji ima app za m3u link...

Smatram da nije lakse napraviti listu od kvalitetnih 220 kanala nego listu od 3000 kanala. Lista od 3000 kanala se samo instalira xtreamcodes na server, kupi se 20 linkova i oni se mijenjaju dalje. Ja 200 kanala streamujem iz svojih centrala sto je velika razlika. Da ne govorim o payment processorima, CDN-u, bazama podataka i tako dalje

Cuj ovaj kaze tetris, o cemu pricas? Imam u full hd i amc, rtl i slicno.

Член од
30 јануари 2020
Мислења
390
Поени од реакции
364
Odakle info da tvviet ne radi na smarttv? Radi na bilo kojem smarttv koji ima app za m3u link...

Smatram da nije lakse napraviti listu od kvalitetnih 220 kanala nego listu od 3000 kanala. Lista od 3000 kanala se samo instalira xtreamcodes na server, kupi se 20 linkova i oni se mijenjaju dalje. Ja 200 kanala streamujem iz svojih centrala sto je velika razlika. Da ne govorim o payment processorima, CDN-u, bazama podataka i tako dalje

Cuj ovaj kaze tetris, o cemu pricas? Imam u full hd i amc, rtl i slicno.
Da li je vama prodavcima problem da izaberem od tih 220: 10 filmskih, 10 sportskih i 20 ostalih kanala za 5 evra mesečno ili 50 godišnje ?

Член од
20 октомври 2019
Мислења
73
Поени од реакции
125
To ne znam kako ostalim. Ali ja to ne radim jer ja imam uslugu kojoj sam ja licno odredio cijenu, ne moze meni kupac odredjivati cijenu i vrijednovati koliko bi moja usluga trebala kostati... Pregovore oko cijene ne radim.

Член од
9 јули 2022
Мислења
17
Поени од реакции
24
To ne znam kako ostalim. Ali ja to ne radim jer ja imam uslugu kojoj sam ja licno odredio cijenu, ne moze meni kupac odredjivati cijenu i vrijednovati koliko bi moja usluga trebala kostati... Pregovore oko cijene ne radim.
Ne pregovore oko cijene ali kod mene npr mogu se izbacit neke grupe ako korisniku smetaju. Npr xxx ili engleski kanali ili ceski itd. Lista može imati samo sport i filmske ako treba.

Член од
20 октомври 2019
Мислења
73
Поени од реакции
125
Ne pregovore oko cijene ali kod mene npr mogu se izbacit neke grupe ako korisniku smetaju. Npr xxx ili engleski kanali ili ceski itd. Lista može imati samo sport i filmske ako treba.
Meni je isto sto se tice troskova da li ti gledas 2 kanala ili 10000 razlicitih... svakako ne mozes istovremeno gledati vise od onoliko koliko ti dozvolim. Tako da pravljenje manjih paketa meni se ekonomski ne isplati :))

Член од
30 јануари 2020
Мислења
390
Поени од реакции
364
E, prijatelju, većina za tu cenu i manje nudi i po nekoliko stotina, hiljada kanala + 20k videoteka!
I veliki, legalni IPTV operateri prave razne ponude-profile ovakvih kombinacija, s tim da ne možeš da biraš kanale, ali bar ponude 40 pristojnih kanala za 5-6 evra mesečno.
U Evropi, kod pirata, možeš da biraš koje kanale (po jezičkoj pripadnosti), sa koliko konekcija hoćeš, samo kod exyu IPTV prodavaca ne možeš da biraš, nego uzmi ili ostavi!

Член од
20 октомври 2019
Мислења
73
Поени од реакции
125
Krajnjeg korisnika ne zanimaju tvoja ulaganja, ti to nadoknadiš kroz višu cenu.
Ali ako on ima prosečan internet, onda, kako sam kažeš - nešto će morati da štuca, jer su ti zahtevi po pitanju brzine interneta veliki.
Ljudi koji gledaju tvoje kanale sigurno imaju internet preko 100Mbps.
Ne razumijem bit tvog posta? Ne razumijem ni kakve veze ovo ima sa 4k?

Kajgana Shop

На врв Bottom