Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Mаќедоња ќе влезе во ЕУ кога истата таа ЕУ ќе ја напуштат (покрај Британија) и Франција, Германија, Австрија, земјите од Бенелукс, Шпанија, Италија, Скандинавските земји... и кога во таа ЕУ ќе останат само источно-европските (бившо-комуњарски/варшавски-пакт) гологузијски-држави ... :masa:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.321
Поени од реакции
21.553
Да, и мене ме „занима„ од кај се појави оваа инстант можност за протнување на „Францускиот...„ со просто мнозинство, и тоа просто само од бројот од присутни пратеници, а не од цело Собрание.
Не знам што те чуди, не е прв пат да пробаат со севернокорејски методи и на шверцерски начин да истуркаат нешто. Ни закон, ни Устав, ни процедури, ни амандмани се прифаќаат, од прв ден на власт си тераат самоволие, како државата да е нивна приватна своина.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.214

Ако може овој дедо да излезе на протест можеме и сите ние, да им покажеме уште поголема масовност...
Секоја чест за човекот! :aplauz::aplauz::aplauz:

Да прашам, сеуште ли мислиш дека со протести ќе може да се изврши притисок за да се смени квислиншкава политика и власт?
Како прво, протестите се прават на несоодветни места т.е каде што не се креира политиката, можеби, можеби, ... ако се прават пред Калето или намесникот на Германија (не го знам ама затоа силна работа врши) заради медиумскиот глас во нивните земји и ќе има промени во политиката, ама се додека се прават пред Собрание или влада нема ништо од тоа, пиши фикс, голема 0.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.216
Поени од реакции
30.423
Секоја чест за човекот! :aplauz::aplauz::aplauz:

Да прашам, сеуште ли мислиш дека со протести ќе може да се изврши притисок за да се смени квислиншкава политика и власт?
Како прво, протестите се прават на несоодветни места т.е каде што не се креира политиката, можеби, можеби, ... ако се прават пред Калето или намесникот на Германија (не го знам ама затоа силна работа врши) заради медиумскиот глас во нивните земји и ќе има промени во политиката, ама се додека се прават пред Собрание или влада нема ништо од тоа, пиши фикс, голема 0.
Ne se pravat ni tamu.
Treba da ucime od uspesnite kako se pravat protesti.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.214
Blagodaram.Ne sakav na tolku nisko ramniste da stignam, ama so takvite ko nego samo taka treba, samo toj jazik go razbiraat.
хи, хи, хи остана ти без бугаристански пасоше :lolzz::lolzz::lolzz:
...а по се изгледа и од форумскава администрација не ќе можат да патуваат, останаа и тие пасоше :lolzz:
Автоматски споено мислење:

Ne se pravat ni tamu.
Treba da ucime od uspesnite kako se pravat protesti.
па токму тоа го пишува во првиот дел (прашањето), само не си ги читнала добро,
...мислиш дека со протести ќе може да се изврши притисок за да се смени квислиншкава политика и власт?

Член од
1 ноември 2007
Мислења
81
Поени од реакции
249
хи, хи, хи остана ти без бугаристански пасоше :lolzz::lolzz::lolzz:
...а по се изгледа и од форумскава администрација ќе не можат да патуваат и тие пасоше :lolzz:
Автоматски споено мислење:

па токму тоа го пишува во првиот дел (прашањето), само не си ги читнала добро,
Idiot aj be da ne povtoruvam....ja nemam vasata toaletna hartija...se percite so nea ko hartija od vrednost da e.
Sígurno za vas i e ..za da mozat Bugarite da dzeparosat po Evropa a Bugarkite da sirat si nozete ugore visoko so stiklite nakaj Plovdiv..

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.107
Поени од реакции
7.777
Dobro be po cel den citam na site Vesnici shto kazal Bujar, Kovacevski, Maricic
Jazikot e cist, jazikot e cist.

Abe u picku materin so toa.
Zoshto nikoj ne pishuva shto so identitetot?
Shto so istorijata i se drigo.

Zoshto novinarove ne go bomardiraat so kontra prashanja?

Zoshto ne gi prisilat na eden konkreten odgovor?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.016
Поени од реакции
5.199
Не знам што те чуди, не е прв пат да пробаат со севернокорејски методи и на шверцерски начин да истуркаат нешто. Ни закон, ни Устав, ни процедури, ни амандмани се прифаќаат, од прв ден на власт си тераат самоволие, како државата да е нивна приватна своина.
Не ме чуди беззаконието од власта од „севернава„, туку муабетот ми беше, како што и еден друг форумџија посочи, која е законската/правилничата можност за пренесување на прифаќањето на „Францускиот...„ од Влада во Собрание, кога во Влада би бил прифатен експресно и „оберучке„?

Кој прифаќа/изгласува вакви документи, Владата или Собранието? И со колкаво мнозинство? Или се работи за комуњарско-шќипериска правна маневра? Или се пренасочува вниманието од јавноста па „као„ во Собрание ќе дебатираме за документ ној не е прифатлив за Македонците (по род) а исходот од гласањето е однапред јасен и познат?

Не верувам дека некој од Влада одлучил да го „симне„ предлогов кон Собранието само ради протестите низ Шкуп...

Член од
1 ноември 2007
Мислења
81
Поени од реакции
249
Не ме чуди беззаконието од власта од „севернава„, туку муабетот ми беше, како што и еден друг форумџија посочи, која е законската/правилничата можност за пренесување на прифаќањето на „Францускиот...„ од Влада во Собрание, кога во Влада би бил прифатен експресно и „оберучке„?

Кој прифаќа/изгласува вакви документи, Владата или Собранието? И со колкаво мнозинство? Или се работи за комуњарско-шќипериска правна маневра? Или се пренасочува вниманието од јавноста па „као„ во Собрание ќе дебатираме за документ ној не е прифатлив за Македонците (по род) а исходот од гласањето е однапред јасен и познат?

Не верувам дека некој од Влада одлучил да го „симне„ предлогов кон Собранието само ради протестите низ Шкуп...
Rabotava e ...neka ja lapne Bugarija Makedonija, taka namesto Tace i Ali ke si kradat tenderi Vo Makedonija Bojko... Karakacanov... Petlov i kompanija na po-europeiski nacin. Site isti voski na edna glava...toa e miliot ni Balkan.
Sdsm glasa anti-makedonski predlozi zaradi evropskite grantovi sto ke gi lapaat preku EU fondovite za integracija.Tuka lezi zajakot....

Kajgana Shop

На врв Bottom