Како бе вака нели сшт народSto e rabotava?
Da ne se isplasija Micko da ne pocne govori da im drzi?
Не знам што те чуди, не е прв пат да пробаат со севернокорејски методи и на шверцерски начин да истуркаат нешто. Ни закон, ни Устав, ни процедури, ни амандмани се прифаќаат, од прв ден на власт си тераат самоволие, како државата да е нивна приватна своина.Да, и мене ме „занима„ од кај се појави оваа инстант можност за протнување на „Францускиот...„ со просто мнозинство, и тоа просто само од бројот од присутни пратеници, а не од цело Собрание.
Секоја чест за човекот!
Ако може овој дедо да излезе на протест можеме и сите ние, да им покажеме уште поголема масовност...
Ne se pravat ni tamu.Секоја чест за човекот!
Да прашам, сеуште ли мислиш дека со протести ќе може да се изврши притисок за да се смени квислиншкава политика и власт?
Како прво, протестите се прават на несоодветни места т.е каде што не се креира политиката, можеби, можеби, ... ако се прават пред Калето или намесникот на Германија (не го знам ама затоа силна работа врши) заради медиумскиот глас во нивните земји и ќе има промени во политиката, ама се додека се прават пред Собрание или влада нема ништо од тоа, пиши фикс, голема 0.
хи, хи, хи остана ти без бугаристански пасошеBlagodaram.Ne sakav na tolku nisko ramniste da stignam, ama so takvite ko nego samo taka treba, samo toj jazik go razbiraat.
па токму тоа го пишува во првиот дел (прашањето), само не си ги читнала добро,Ne se pravat ni tamu.
Treba da ucime od uspesnite kako se pravat protesti.
...мислиш дека со протести ќе може да се изврши притисок за да се смени квислиншкава политика и власт?
Idiot aj be da ne povtoruvam....ja nemam vasata toaletna hartija...se percite so nea ko hartija od vrednost da e.хи, хи, хи остана ти без бугаристански пасоше
...а по се изгледа и од форумскава администрација ќе не можат да патуваат и тие пасоше
Автоматски споено мислење:
па токму тоа го пишува во првиот дел (прашањето), само не си ги читнала добро,
Не ме чуди беззаконието од власта од „севернава„, туку муабетот ми беше, како што и еден друг форумџија посочи, која е законската/правилничата можност за пренесување на прифаќањето на „Францускиот...„ од Влада во Собрание, кога во Влада би бил прифатен експресно и „оберучке„?Не знам што те чуди, не е прв пат да пробаат со севернокорејски методи и на шверцерски начин да истуркаат нешто. Ни закон, ни Устав, ни процедури, ни амандмани се прифаќаат, од прв ден на власт си тераат самоволие, како државата да е нивна приватна своина.
Rabotava e ...neka ja lapne Bugarija Makedonija, taka namesto Tace i Ali ke si kradat tenderi Vo Makedonija Bojko... Karakacanov... Petlov i kompanija na po-europeiski nacin. Site isti voski na edna glava...toa e miliot ni Balkan.Не ме чуди беззаконието од власта од „севернава„, туку муабетот ми беше, како што и еден друг форумџија посочи, која е законската/правилничата можност за пренесување на прифаќањето на „Францускиот...„ од Влада во Собрание, кога во Влада би бил прифатен експресно и „оберучке„?
Кој прифаќа/изгласува вакви документи, Владата или Собранието? И со колкаво мнозинство? Или се работи за комуњарско-шќипериска правна маневра? Или се пренасочува вниманието од јавноста па „као„ во Собрание ќе дебатираме за документ ној не е прифатлив за Македонците (по род) а исходот од гласањето е однапред јасен и познат?
Не верувам дека некој од Влада одлучил да го „симне„ предлогов кон Собранието само ради протестите низ Шкуп...