Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Член од
25 декември 2019
Мислења
1.874
Поени од реакции
2.853
Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.176
Не станува збор за тоа кои ни се министри, туку општо, ако гласаат во собрание за францускиов предлог (а ќе гласаат), ондак што потоа за оваа партија? Како понатаму? Стрнциве веќе кренаа раце од нив, гледаат уште ова да го дотуркаат и ајт чао.

Кој ќе ги гласа? Невладини? Твитер паразити? Кој?
Oд 91ва натаму се тера овој муабет за СДСМ. Ништо нема да им фали, ќе ги гласаат истите што ги гласале и досега.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
Не во контекст на предлогот туку самата партија... Немаат више еден асален за министер да го стават.
Искрено, треба да покажат минимум достоинство и да го почитуваат гласот на народот. Нека се заблагодарат на Франција за сиот ангажман и добра воља, но огромното мнозинство кажа „не“.
Tie lagano ime smenija na drzavata, ne sakatija za vek i vekov, muva ne gi lazi, ni niv ni clenstvoto.
Sega pointeresno im e koj ke dobie dozvola za gradba na solarnii centrali, a so toa i finansiska bezbednost za familijata do neznam kolku kolena vo idnina. Pred toa bese dozvoli za medicinska marihuana.
Nikoj realno ne se ni zamara za predlogot, niti im e bitno nesto posebno. Dozvolite se bitni.
Автоматски споено мислење:

Нека се покажат сега војводите во Собрание. Шамари, солзавци, ќотевци. Нека бива циганската.
Cekaj, cekaj. Dali ti sega opravduvas nekoj nov 27 april?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Не би рекол дека го форсира Апасиев и Левица колку што одат контра ДПНЕ поради некоја причина. Мислам дека спремаат терен за Стевчо, Палчо + уште неколку да оформат коалиција пред следните избори.
Не сум од Левица, ама следите политика и уште не разбравте ли дека Левица не влегува во предизборни коалиции, тоа им е на нив правило според кое се водат и кое сакаат да биде и законски имплементирано (за да нема партиички како НСДП, ДОМ, ДС и сл.). Плус, дури и хипотетички да прават коалиција тоа никогаш не би било со партии како на Стевчо, Палчо и сл. (со оглед на тоа што се десноориентирани), освен ПОСЛЕ избори доколку нема избор за да не бидат на власт СДС и ДУИ.

Изгледа нема да користат двотретинско мнозинство за да пројде предлогот, туку ,,просто мнозинство"...

,,Собраниски извори велат дека ќе се работи за седница која ќе трае најмногу три дена, односно со исцрпување на листата на соговорници. За да поминат заклучоците потребно ќе биде присуство од најмалку 61 пратеник, од кои 41 треба да гласаат ЗА".

Извадок од Сител ТВ
А како така си мењаваат, кога им треба, од двотретинско во обично мнозинство? Некој поупатен нека објасни како е можно тоа да се прави, како што ќе им текне.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.004
Поени од реакции
5.188
А како така си мењаваат, кога им треба, од двотретинско во обично мнозинство? Некој поупатен нека објасни како е можно тоа да се прави, како што ќе им текне.
Да, и мене ме „занима„ од кај се појави оваа инстант можност за протнување на „Францускиот...„ со просто мнозинство, и тоа просто само од бројот од присутни пратеници, а не од цело Собрание.

Ако комуњарата смета(ше) дека „Францускиот...„ ќе „помине„ само преку усвојување во Влдата, тогаш зашто е предлогот „симнат„ во Собранието, кога во Собранието може да биде закочен и спречен...

Нека се покажат сега војводите во Собрание. Шамари, солзавци, ќотевци. Нека бива циганската.
Ц...они се „конструктивна опозиција„...делуваат само институционално...мислим...

А гонети се и судени надвор од правниот поредок и надвор од разумот.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.535
Поени од реакции
24.860
Прегледај го приврзокот 338327

@Trakiya Ce mi go bricis so dzamce gnido Bugarska. Pobrzo mrtov odkolku vasiot pasos gnasen da go zemam idiot eden.
Za mene si samo vtora klasa "europeec" - obicen dzeparos i prostitutka bugarska, ist kako ovie sto gi gledam sekoj den po centarov na Madrid, brakjata i bratucedite ti mili.

Ova e mojot pasos gnido :

Прегледај го приврзокот 338329

....a ne vasiot smden toaleten papir sto site vo EU go znaeme i istiot e sinonim za kriminal i prostitucija.

Ajde sega iskas uste malku da mi se "zakanvas" ? Debil eden bugarski!!!
@Acid ban od forumot za vakvi zakani? aj nalet sto gi trpime ama ovoj gi pominuva granicite

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.212
Поени од реакции
30.412
ЦСКА Софија сака мечот против Македонија ЃП наместо во Скопје да се игра во Ниш

Бугарче, зошто неќете да играте футбал каj нас? Скопjе е толку убав град, одлично ќе си поминете како туристи, се дава и бесплатен ќотек, специално за такви националисти како тебе, таман да ти се изjаснат некои работи во живо.

П.С. Има карти за 60 спартанци.
Sto e rabotava?
Da ne se isplasija Micko da ne pocne govori da im drzi?

Kajgana Shop

На врв Bottom