Дечки едно лаик прашање
Се вселив во куќа на два спрата, во која што си го префрлив интернетот од А1 кој што го користев на претходна локација.
Кога дечките беа тука да средат им кажав да го наместат модемот на втор спрат, но на прв спрат да додадат уште еден ресивер за тв. Више во куќата т.е. на таванот имало коаксијален кабел од претходниот провајдер, па се искористи истиот, само што се пушти кабелот до втор спрат.
Е сеа, после тоа ми текна дека ќе ми требат рутер и на прв спрат, поради што не е добро wifi-то застапено насекаде во долниот спрат, па најдов коаксијален кабел кој што више бил спуштен до долу од претходниот провајдер, и дечкиве од А1 го искористија тој за вториот приемник долу
Прашањето ми е, дали ќе можам да го разделам тој кабел како што е разделен во горниот спрат (еден дел во приемник, друг дел во модем (кој што више го имам), за да имам подобра застапеност на wifi и во долниот спрат, и ако го направам тоа, дали ќе треба од А1 да се пушти или да се сетира додатната конекција во втор модем или не?