Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?


  • Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.511
Поени од реакции
2.607
Појќе почит имам за некој кој што заминал у странство ради егзистенцијални причини и ја сака државава, отколку за некој кој што смета дека правилен потег е да се отцепи цел регион, затоа што на тој начин ,,ќе сте живееле мирно".

Ќе го дадеш тој регион, регион богат со плодна почва, регион со планини со леднички езера и некогашни туристички центри, и што ќе добиеш за возврат? Тоа што пак ќе ти се населат у македонско доминантна средина и ќе ве купат со се гаќи.

Еве, јас го чекам тој мангуп политичар што ќе се осмели ваков потег да направи, лично да му запалам се што има.

А за вас кои што сметате дека отцепување на западниот дел е правилен потег, сакам да ве прашам, дали сте спремни имотите, недвижнините и слично да ги поделите на македонците од тие региони?

Тешки копиљаци сте.
Дивиот запад е непоправлив, како канцер, ако сакаш држава треба да го отстраниш
 
Член од
8 септември 2021
Мислења
30
Поени од реакции
14
Кај се тие што ги повикуваа нивните браќа Албанци на протест? Ви се видоа браќата вчера спремни да пукаат врз неоружана група граѓани.

Со Ш И П Т А Р И нема соживот, нема основно почитување, едноставно не може да се живее мирно со нив.

Единствена цел им е уништување на Македонскиот народ, ништо друго. Сите што ќе ми кажете дека сте имале другари кои не биле како другите шипурки, да ви се измочам у уста.
Bi ti predlagal navecer da svratish na isto mesto kade imashe incident...ima dosta usijani glavi tamu...pa terajte.. Jas gledajki od strana mislam deka nekoj sakashe DA GO PROMENI VNIMANIETO NA PROTESTI NA DRUGA STRANA...vo shto po komentarite ochigledno i uspeaa...
 

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.363
Поени од реакции
16.561
Мислам стварно. Незнам дали знаеш ама многу е непријатно кога некој што подвиткал опашката и избегал од Македонија, ќе се најде да збори за бранење на државата. Дури е безобразно.
Ама јбг интернет и планетата Земја се трпат.
Такви сме ние безобразни, остај што сме киднале па и едвај чекаме да се вратиме у вилата на Водно шо ќе ни ја одстапат за куќата у Требош.
 
Ф

Флеш

Гостин
During the 2001 insurgency, in which ethnic Albanian militants attacked security forces, Xhaferi was at first a senior officer in the ARM, commanding troops in the Tetovo barracks. On April 28, the day of the Vejce massacre, he was on duty as commander at the barracks.[2] Several days later he deserted and joined the National Liberation Army (NLA), an Albanian guerrilla group against the Republic of Macedonia, and became its commander of the 116th Brigade with the nickname of "Commander Forino", from his birthplace.[3] He was later amnestied, following the Ohrid agreement.[1]

Си читам за Талат Џафери . Коа имало дешавка,он бил главен дента,коа беше Вејце,он беше главен пак,па после неколку дена да дезертира и да пука врз Македонците ....


Оти вчера истото ме потсеќа ?!

Билјана Ванковска плаче оти му дале отказ на братот на Цуфи Кока ,не биле Арсовска у право. Имал семејство,братот не бил крив . Арсовска го направи најпаметниот потег. Сечи одма во коренот .Цуфи Кока нема да се јачаше заради брат му и партија со пиштол пред полиција и народ обичен .
После Мицко,зошо е уше у коалиција со Села ?! Вмро пички се. Ако не продадат,се заради анемична опозиција ко Вмро ....
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.509
Поени од реакции
6.037
Челични нерви и покажана воздржаност во еден неверојатно напнат момент. Реакција како од сите полициски прирачници и обуки за обезбедување масовни собири. Спречен поголем инцидент, а сторителите приведени два часа по настанот :cuc::cuc::cuc:
Ќе беше нанесена непроценлива штета некој млад припадник на униформираните полициски сили денес да го изгубеше животот во коалиционите игри на ДПМНЕ и Алијанса за Албанците. Уште еднаш поклон за полицијата :cuc:

Се надевам дека Апасиев и Мицковски ќе одговараат за неодговорното ширење лажни вести дека сторителот е припадник на ДУИ и обидот за подгревање на меѓуетничките тензии.
Дали си бе ти нормален - клошар. Во нормална држава ќе беа наполнети со 2 кила олово.
Да ти ебам семката одродена !
 

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.760
Поени од реакции
7.587
Абе цела држава била во рацете на албанците па тоа е повероватно од тоа дека подземјето било.
Цели села сте палеле, десетици цивилни жртви против рамноправност, сте протестирале против учење на мајчин јазик на друг етникум, вас треба да ве студираат со векови.
Кој беше тоа шо извади пиштол и пукаше во народ после 3 дена протести?
Автоматски споено мислење:

Кои се тие села просветли не? И која е таа рамноправност преку рушење на суверенитетот и интегритетот на земјава ?
Па на пример, рамноправно да имаат мнозинство во влада. Или рамноправно да не плаќаат струја. Не знаеш ти тоа.
 
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.613
Поени од реакции
7.234
Новите генерации знаат со кој си имаат работа и за разлика од претходната испрана генерација која сама себе се лажеше дека 'сите се еднакви и рамноправни', младите ги сметаат шипците за дива примитивна и нецивилизирана хорда која е преодна форма меѓу човек и мајмун.
Nemoj da gi ponizhuvash Majmunite!!!!
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.309
Поени од реакции
8.846
Луѓе, со шиптаранава не се објаснувајте, тие се гнаси и такви ќе останат, нема кај нив самокритика, и без разлика која партија ќе мора да коалицира со нив секогаш ќе има проблем, прашање се само кој повеќе ќе им доволува. Едино решение е само ова како оваа Арсовска, не се однесува како што треба, одјеби го, ако не им се бендисува нека одат во мајки на му, нема друго решение, фак УСА , фак ЕУ.
 
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.496
Поени од реакции
2.407
Bi ti predlagal navecer da svratish na isto mesto kade imashe incident...ima dosta usijani glavi tamu...pa terajte.. Jas gledajki od strana mislam deka nekoj sakashe DA GO PROMENI VNIMANIETO NA PROTESTI NA DRUGA STRANA...vo shto po komentarite ochigledno i uspeaa...
Иначе, очигледно е дека со пиштолите и каменувањето вчера сакаа да го променат фокусот од францускиот предлог на меѓуетнички тензии, и да додадат мала доза на заплашување за да се намали бројката на протестите (две во едно). Јаки тактики, нема што.
 
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

:mad::uzi:
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.309
Поени од реакции
8.846

:mad::uzi:
Ако ВМРО остане на ставот што го пропагираат, све им е бадијала на властиве, бадијала циркуз.
 
Член од
8 јануари 2013
Мислења
642
Поени од реакции
2.076
Хордава за народен херој го прогласи Цуфи со лошата сандала,на фб…

Таравари : “Што има да протестираат во места кај што живеат албанци”.
Кој од кој поекстремен да си ебе матер…:LOL:
 
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.749
Поени од реакции
22.655
Само идиоти може да го гласаат Мицко за евентуален спас. Катаклизма во најава е, говор на тело, реторика, јавно говорење, уште еден пиун у низу после Зајко.
Нај интересно од целава ситуација е што тврдеше дека пиштолите биле наменети за него, а он во коалиција со истите. :facepalm:
 
C

confusion

Гостин
Нај интересно од целава ситуација е што тврдеше дека пиштолите биле наменети за него, а он во коалиција со истите. :facepalm:
A поинтересно е што постојат луѓе како вмровци кои му веруваат, и веќе почна зборење како Мицко е следниот Месија, спасител а уствари е нон фактор и дел од истата машинерија што не уништи. Има среќа што не водат апсолутни бактерии од луѓе па каков таков ќе добие на избори а ниту е способен, ниту му е место таму, не гледам што би било подобро со него. За сите битни одлуки беше под маса.
Јас не го сакам Апасиев пошто беше дел од шаерна револуција ама барем излезе машки и призна грешка, изгледаше смешно и уште му се смеат ама излезе маж и призна ама за ниедна одлука не се криеше. Затоа го ценам многу повеќе.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom