Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.536
Се дешаваше Грујо и неговите разбојници. Глумење газда секаде и секогаш. Стиропор сити тоа ни се деси.
И ти се молам не ми се обраќај дека некој сум довел на власт, ниту дека сум ги гласал. Народот тогаш што му скиснало од власта не сум јас крив. Кога не ме познаваш не треси зелени дека сум припадник на определена партија, ниту пак дека имам лидер. Навредите не ти ги коментирам, а ти седи си дома и биди си огорчен од се и нека ти бидат сите криви.

П.С. Да се демантирам очигледно и левица се губат во простор и време чим паднаа на провокации, а самите викаа дека знаат и дека ги пробиле. Јебига неискуството си го прави своето.
Se desavase Grujo, pa go zamenivte so Zoran, vo megjuveme se ispotpisaja epten povolni megjunarodni dogovori, imeto zamina, korupcijata ne samo sto ostana tuku se duplira, na golemite vlakno ne im fali, ekonomijata i standardot vo sloboden pad. Se na se super, se isplati revolucijata.
Jbg barem radiodifuzna ne plakjame:toe:
Автоматски споено мислење:

На народот му скиснало потпомогнато со на пример 80 милиони евра од Грција, плус некој милион од Open society и уште кој знае уште колку кеш. Платеници во комбинација со уцени од типот Смиљковци 2012 и за крај Диво Насеље 2015.
Ти не си у ни една партија ама не ти сметало некој да ни ја руши владејачката структура која победила на демократски избори насилно со уцена.
Najdobri nameri imale be, ne se tie krivi :toe:.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
663
Поени од реакции
1.354
А што може да променат некакви си работни групи во предлог кој е изгласан, заверен и конечен?
Или ја нешто тука не разборам или овие кур играат.
Театар наменет за македонскиот дел на РСМ. Албанскиот дел го e гледал и го знае исходот :)

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
На народот му скиснало потпомогнато со на пример 80 милиони евра од Грција, плус некој милион од Open society и уште кој знае уште колку кеш. Платеници во комбинација со уцени од типот Смиљковци 2012 и за крај Диво Насеље 2015.
Ти не си у ни една партија ама не ти сметало некој да ни ја руши владејачката структура која победила на демократски избори насилно со уцена.
Не дека немало странски елементи и пари ама верувај стварно преку тасе му беше на народот. Бомбите што говореа? Далеку од тоа дека на демократски начин земаа власт овие. Народот си беше и си остана наивен слушајќи ги политичарите за ебано работно место и сендвич.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.080
Поени од реакции
23.536
Не дека немало странски елементи и пари ама верувај стварно преку тасе му беше на народот. Бомбите што говореа? Далеку од тоа дека на демократски начин земаа власт овие. Народот си беше и си остана наивен слушајќи ги политичарите за ебано работно место и сендвич.
Znaci se isplati revolucijata, vaka suma sumarum?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.087
Поени од реакции
9.508
ВМРО победи 2016 на избори.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Se desavase Grujo, pa go zamenivte so Zoran, vo megjuveme se ispotpisaja epten povolni megjunarodni dogovori, imeto zamina, korupcijata ne samo sto ostana tuku se duplira, na golemite vlakno ne im fali, ekonomijata i standardot vo sloboden pad. Se na se super, se isplati revolucijata.
Jbg barem radiodifuzna ne plakjame:toe:
Автоматски споено мислење:

Najdobri nameri imale be, ne se tie krivi :toe:.
Да во право си еден куп негативни договори беа потпишани ама ДПНЕ си беа неми, ќутеа, глумеа лудило, гласаа за тие договори и така. Точно, многу е во надолна линија се ама не ме убедувај и дека и у доба на Грујо убаво се живееше. Дека не е супер се, доказ ти се протестиве (не само за идентитет, високи сметки, инфлација, зголемување на плати итн).

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.389
Поени од реакции
7.034
Многу се провидини местенкиве со овие дебиливе со фантомки. Стандард тактика. Пуштаат 30-тина деблини дечиша, најголем дел ни пари земаат за тоа, туку 2,3-ца ги манипулираат, на средина на протест се појавуваат, одат мафијашки, ко по 5 лубеници под мишка да носат, палат некоја динма, маваат по полиција со флаши, камења, петарди, претаат со рачињата, после 10-15 минути се повлекуваат во еден правец, а кучињата напаѓаат во сосема друг правец и тепаат и апсат обичен народ. Среќа народов е паметен па а ги види прави одма дистанца од нив, а овие остануваат сами да скокаат ко мајмуни по ограда. Само се надевам дека народов ради 30 куртони бугарки на Оливер, нема да се повлече и исплаши. Треба а се појават вади им пичкарските фантомни и снимај ги.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.087
Поени од реакции
9.508
Да во право си еден куп негативни договори беа потпишани ама ДПНЕ си беа неми, ќутеа, глумеа лудило, гласаа за тие договори и така. Точно, многу е во надолна линија се ама не ме убедувај и дека и у доба на Грујо убаво се живееше. Дека не е супер се, доказ ти се протестиве (не само за идентитет, високи сметки, инфлација, зголемување на плати итн).
Еј, качаци у УЧК униформи се на готовс у западна Македонија и кај и да е ќе пукне граѓанска војна а ти збориш за некое убаво или неубаво живеење.
Деца се за да си играат не се за на форум.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.028
Поени од реакции
5.206
Шо бе, Таче коа ќе порасне сака да биде Грујо?
Не, нема да порасне. Тачими е поставен на властодржечка позиција само за да го продолжи „ликот и делото„ од опинокот од Муртино и да ја дозакопа Македонија, барем она што од неа остана.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Еј, качаци у УЧК униформи се на готовс у западна Македонија и кај и да е ќе пукне граѓанска војна а ти збориш за некое убаво или неубаво живеење.
Деца се за да си играат не се за на форум.
Реално мислам дека е само заплашување на народ (ова е договор на дуи со сдс) за да се намали револтот. Далеку од тоа дека некој веќе ги поддршува низ светот freedom fighters-иве.
Плус Обиџуко кажа на свадба оделе -малце шала :D

А она со изборите, па други партии немаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom