Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Да јадиш само растенија....тоа сака да кажи...да не јадиш месо,риба,рафинирани производи....

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.005
Да јадиш само растенија....тоа сака да кажи...да не јадиш месо,риба,рафинирани производи....
Е ми, оти вака ги толкуваш рабојќето а не посочуваш кај се тие запишани во Библијата?...

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Да со Окултизам и призивање демони....умот ке ти замине во алфа режим и после ако демек смирен,сконцентриран а ти разгалено од демонски сили....тоа е добро за вас што се бавите со Окултизам
Николчо, со чакрите се отвара третотот око и може да се гледа на далечина, значи нии саа видееме дека ти живееш и ако сакме може да ги упатеме демоните накај тебе.

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Јас не реков никаков еврејски бог....бог е еден за сите тој све создал

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
Јас не реков никаков еврејски бог....бог е еден за сите тој све создал
Гледам колку си ги познавате светите книги и од каде доаѓаат и што содржат.
Одлично. :coffee:

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Едно ке речат израелски други египетски....еден е бог ultimate, supreme being...
Автоматски споено мислење:

А што биле Дионис,Зевс,Посејдон?
Најверојатно демони....само Исус е Бог и само него можеме да му се молиме бжво библијата чим не се споменуваат. ..
Читај прва и друга божја заповед

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.005
Не си сретнал за рафинирани производи во библијата!!??
Ауууууу :свиркам:
Не, признавам...немам сретнато наведување на префабрикувана храна низ Писмото...:(

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
Човекот страда дека не живее според библијата т.е секој грев предизвикува болест....тоа што се бавиш ти со Окултизам чакри,будизам, хиндуизам то е призивање демони..
Затоа можеш да го запратиш Мирољуб
Ти бате следи ме мене и ќе видиш понапред сум од Мирољуб.

Еве доказ дека си опседнат од демон, или па дека не знаеш што кажува библијата врска јадењето месо:

Genesis 9:3 ESV
Every moving thing that lives shall be food for you. And as I gave you the green plants, I give you everything.

Deuteronomy 14:1-29
“You are the sons of the Lord your God. You shall not cut yourselves or make any baldness on your foreheads for the dead. For you are a people holy to the Lord your God, and the Lord has chosen you to be a people for his treasured possession, out of all the peoples who are on the face of the earth. “You shall not eat any abomination. These are the animals you may eat: the ox, the sheep, the goat, the deer, the gazelle, the roebuck, the wild goat, the ibex, the antelope, and the mountain sheep.

Matthew 15:11
It is not what goes into the mouth that defiles a person, but what comes out of the mouth; this defiles a person

Најверојатно демони....само Исус е Бог и само него можеме да му се молиме бжво библијата чим не се споменуваат. ..
Читај прва и друга божја заповед
Ако Исус е единствениот бог, тогаш на кого мислел кога рекол: Татко, прости им, оти не знаат што прават.

Се гледа дека, тебе нешто не ти е јасно и дека си опседнат од некој демон, ваљда Мирољуб му е името. :toe:

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Можеш ти да му се молиш на Исус и на Господ а не на Зевс,ДионисПосејдон,Шива и небитно како ги викате...
@Bafra и ти си еволуционист не веруваш дека Бог створил све за 6 дена и дека тој го створил човекот???

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.050
Поени од реакции
9.407
Можеш ти да му се молиш на Исус и на Господ а не на Зевс,ДионисПосејдон,Шива и небитно како ги викате...
@Bafra и ти си еволуционист не веруваш дека Бог створил све за 6 дена и дека тој го створил човекот???
Зошто морал од два хромозоми еден да прави не ми е јасно.

Нешто околу теломери, сателити и т.н....

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.005
И сега, кој Е Исус а кој Е Господ?...:unsure:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom