Проблем е што истиот мајндсет на Гејспир го имаат и западните политичари, па стравовите за кочан зима се само теории на заговор као да му збориш за илуминати и масони, а не за реално сценарио со оглед на ситуацијата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ифлацијата не постои? И цената на горивата е лага?Океј, ако сакаш да си толку песимистичен, верувај си во тоа. Јас сум оптимистичен за ситуацијава.
Абе ти си видел цена на енергенси? Нафта, бензин, гас, струја? Или цена на сточна храна? Вештачко ѓубриво? Жито? Брашно? Масло за јадење?Теоретичарите на заговор го преувеличуваат ефектот на санкциите врз Европа. Нема да имаат некој голем импакт врз нас за долго време.
Проблем е што истиот мајндсет на Гејспир го имаат и западните политичари, па стравовите за кочан зима се само теории на заговор као да му збориш за илуминати и масони, а не за реално сценарио со оглед на ситуацијата.
Македонија е јужна земја. Обично не ми ни текнува да уклучам греење преку зима.Паметниот се учи на туѓи грешки, а будалата на свои. Кога зимава, Македонија ќе му заличи на Шри Ланка со снег, можеби тогаш ќе се освести дека неговиот опстанок нема никаква врска со интересот на америчките сенатори кои имаат акции во фирмите за производство на оружје, кои тој сега толку жестоко ги застапува.
Јужна земја сме да, ама друже имаш во декември, јануар, февруар... минусни кочан температури...Македонија е јужна земја. Обично не ми ни текнува да уклучам греење преку зима.

Да. Зголемените цени ми се мала жртва за спроведување на санкциите.@Shakespear Не сакам да ти навлегувам во приватноста но ме интересира ова; дали работиш и дали плаќаш сметки?
Никогаш не сум уклучил греење додека спијам. Само со еден јорган ми е доволно преку зима.Јужна земја сме да, ама друже имаш во декември, јануар, февруар... минусни кочан температури...
На што ќе се грееме на свеќи ли или ќе спиеме у монтки и ќе се покриваме со десет ќебиња...
Незнам за тебе, јас уклучувам и термо печка и греалка и плус се покривам со повеќе ќебиња, јамболии, јоргани... и ми/ни доаѓаат сметки за струја над 10 илјадарки секој зимски месец...Никогаш не сум уклучил греење додека спијам. Само со еден јорган ми е доволно преку зима.

И тој јорган ти е многу. За тебе само греење на ескимска ламба. Туку кажи што ќе прават семејствата со мали деца.Никогаш не сум уклучил греење додека спијам. Само со еден јорган ми е доволно преку зима.
Почни да уклучуваш чат-пат, хипотермијата води до мозочни оштетувања.Македонија е јужна земја. Обично не ми ни текнува да уклучам греење преку зима.
peder ti izgleda dilda jades i na vazelin se vozis.. nemalo da ima impakt dolgo vreme.... BUDALA