Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.487
Поени од реакции
43.379
Проблем е што истиот мајндсет на Гејспир го имаат и западните политичари, па стравовите за кочан зима се само теории на заговор као да му збориш за илуминати и масони, а не за реално сценарио со оглед на ситуацијата.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Теоретичарите на заговор го преувеличуваат ефектот на санкциите врз Европа. Нема да имаат некој голем импакт врз нас за долго време.
Абе ти си видел цена на енергенси? Нафта, бензин, гас, струја? Или цена на сточна храна? Вештачко ѓубриво? Жито? Брашно? Масло за јадење?

Кај ве наоѓаат вакви, да ве мочам од ќерамиди.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.755
Поени од реакции
9.356
Проблем е што истиот мајндсет на Гејспир го имаат и западните политичари, па стравовите за кочан зима се само теории на заговор као да му збориш за илуминати и масони, а не за реално сценарио со оглед на ситуацијата.
Паметниот се учи на туѓи грешки, а будалата на свои. Кога зимава, Македонија ќе му заличи на Шри Ланка со снег, можеби тогаш ќе се освести дека неговиот опстанок нема никаква врска со интересот на америчките сенатори кои имаат акции во фирмите за производство на оружје, кои тој сега толку жестоко ги застапува.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Паметниот се учи на туѓи грешки, а будалата на свои. Кога зимава, Македонија ќе му заличи на Шри Ланка со снег, можеби тогаш ќе се освести дека неговиот опстанок нема никаква врска со интересот на америчките сенатори кои имаат акции во фирмите за производство на оружје, кои тој сега толку жестоко ги застапува.
Македонија е јужна земја. Обично не ми ни текнува да уклучам греење преку зима.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.514
Поени од реакции
23.566
@Shakespear Не сакам да ти навлегувам во приватноста но ме интересира ова; дали работиш и дали плаќаш сметки?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јужна земја сме да, ама друже имаш во декември, јануар, февруар... минусни кочан температури...
На што ќе се грееме на свеќи ли или ќе спиеме у монтки и ќе се покриваме со десет ќебиња...
Или нешто вака... шо вика Бислимоски...
289508794_1398971510612702_3670332067954207192_n.jpg

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
@Shakespear Не сакам да ти навлегувам во приватноста но ме интересира ова; дали работиш и дали плаќаш сметки?
Да. Зголемените цени ми се мала жртва за спроведување на санкциите.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.514
Поени од реакции
23.566
Патем проруски и проукраински профили велат дека Русија го зазела Лисичанск, ЛНР комплетно ја има контролата врз својата територија.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Јужна земја сме да, ама друже имаш во декември, јануар, февруар... минусни кочан температури...
На што ќе се грееме на свеќи ли или ќе спиеме у монтки и ќе се покриваме со десет ќебиња...
Никогаш не сум уклучил греење додека спијам. Само со еден јорган ми е доволно преку зима.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Никогаш не сум уклучил греење додека спијам. Само со еден јорган ми е доволно преку зима.
Незнам за тебе, јас уклучувам и термо печка и греалка и плус се покривам со повеќе ќебиња, јамболии, јоргани... и ми/ни доаѓаат сметки за струја над 10 илјадарки секој зимски месец... :(

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.755
Поени од реакции
9.356
И тој јорган ти е многу. За тебе само греење на ескимска ламба. Туку кажи што ќе прават семејствата со мали деца.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Почни да уклучуваш чат-пат, хипотермијата води до мозочни оштетувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom