Бугарската министерка за надворешни работи во оставка, Теодора Генчовска вечерва за БГНЕС изјави дека нема нов француски предлог што се разликува од веќе одобрениот во бугарскиот парламент.На прашањето на БГНЕС дали има нов француски предлог за решавање на спорот меѓу Македонија и Бугарија за по
„Севернава„ се‘ уште е недефинирана творба (некои на форумов со право ја нарекуваат „држава во обид„...), така да се‘ додека „севернава„ ги менува државните атрибути според мераците од комшиите, „севернава„ ќе остане недефинирана.
Патем кажано, Македонија никад не ни била држава, оти да беше, ќе покажеше барем грам моќ во намерата да стане држава во која владее правниот поредок, а не поредокот на ниво‘ од африканските племиња.
Со секое прифаќање на комшиските мераци од страна на „севернава„, истата останува само географски поим, бришан недефиниран балкански простор, на кој секој сосед (ќе) полага право на сопственост.
Некои пак велат дека во тек е целосно предефинирање и на државава и на народот-носител на државноста, така да во некое догледно вреќе ќе видиме потполно нова, „новокомпнирана„ држава, која ќе постои само од денот на нејзното востановување/прогласување како нова држава, без (право на) никакво историско паметење...
дечки ако не се согласувате со нешто организирајте протести и не јадете лајна на форумов, не чекајте политичари да ве организираат, на времето еден член на форумов организира силен протест.
Pa poshto ti taka pameten so dovolno izedeni lajna izlezi prv be .
Ama vidi po rodnini i komshii sto imash i probaj da gi viknish da izlezite pred sobranie ili bilo kade.
I pishi koga izleguvash da dojdsm i jas.
,.........
Ne be prijatele, toa e toa shto pishuvam vo poslednite postovi.
Taka ni treba koga za evrici se ebavaat so ljockite i prast vlada.Seti se samo shro se sedi vo sobranie be.
Dvajca so 61 kopce za pritiskanje.
Ili mislish na Osmani mu doshlo do Makedonija?
Nego go interesira kako Albanija da pocni pregovori.
A ako imavme pameten narod ce pravea redovno vlada so 61 Makedonci.
Taka da ce nemaa prilika da ni ja pustat drzavata.
Pa poshto ti taka pameten so dovolno izedeni lajna izlezi prv be .
Ama vidi po rodnini i komshii sto imash i probaj da gi viknish da izlezite pred sobranie ili bilo kade.
I pishi koga izleguvash da dojdsm i jas.
,.........
Ne be prijatele, toa e toa shto pishuvam vo poslednite postovi.
Taka ni treba koga za evrici se ebavaat so ljockite i prast vlada.Seti se samo shro se sedi vo sobranie be.
Dvajca so 61 kopce za pritiskanje.
Ili mislish na Osmani mu doshlo do Makedonija?
Nego go interesira kako Albanija da pocni pregovori.
A ako imavme pameten narod ce pravea redovno vlada so 61 Makedonci.
Taka da ce nemaa prilika da ni ja pustat drzavata.
Kryeministri Edi Rama, u bëri thirrje “vëllezërve maqedonas dhe shqiptarë në Maqedoninë e Veriut” që të pranojnë propozimin francez, që “hap rrugën e nisjes zyrtare të negociatave për anëtarësimin e të dy vendeve në Bashkimin Europian”. “Propozimi i fundit francez, i cili është edhe...
a2news.com
...Рама со порака до нас: „прифатете го францускиот предлог, Добар е сега! “
ал Бујар Османи му го покажал или тоа онака Рама во негов стил, падни стани за да се одблокира Албанија, пошто него го боли за македонскиот идентитет, како многу овде го кажуваат - идентитетот бетон!
...Рама со порака до нас: „прифатете го францускиот предлог, Добар е сега! “
ал Бујар Османи му го покажал или тоа онака Рама во негов стил, падни стани за да се одблокира Албанија, пошто него го боли за македонскиот идентитет, како многу овде го кажуваат - идентитетот бетон!
More nepismen eden ti najde mene da narekuvash Glup.
Jas nikade ne napishav deka imam kompleksi i deka nekoj e glup.
Napishav deka skoro se e prodadeno kako kurva.
I ti seti se kolku takvi prodadeni imas okolu tebe, bez razlika na kogo mu se prodadeni.
More nepismen eden ti najde mene da narekuvash Glup.
Jas nikade ne napishav deka imam kompleksi i deka nekoj e glup.
Napishav deka skoro se e prodadeno kako kurva.
I ti seti se kolku takvi prodadeni imas okolu tebe, bez razlika na kogo mu se prodadeni.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.