- Член од
- 8 јануари 2020
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 11
од денес на дополнителна интервју 03.07.19 со потврда
Ние ( јас и сопругот) добивме пасоши во ноември 2021 , лани .Здраво ...барав барав не најдов..Ве молам за информација.
Јас и сопругот добивме бугарски пасоши , за децата ( малолетни) дадовме сите документи сосе фотографии за да ги поднесе посредникот во Благоевград. Никаде го нема ...од лани од ноември требаше да се поднесат, отприлика февруари да се одобрени и да ги фотографираме децата.
Планираме да одиме утре , но се што знаеме е дека доколку се поднесени документите следно е да се фотографираат децата и да ги земеме за две недели...
Дали некој има искуство да подели ...немаме контакт со посредникот . Благодарам.
Не ...Завршена работа ...За децата ако биле родени во моментот кога сте добиле државјанство може да се сликате после интервјуто за едно 2-3 години.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Еден месец до 6 месеци највеќе.Zdravo ,
koliko dugo se ceka potpis podpresednika ? Kakva su Vasa iskustva , koliko to moze najkarace da potraje, a koliko moze najduze da traje ?
Zdravo. Dali se znae brojkata na podneseni baranja za pasosi za 2019-2021 godina sto cekaat za obrabotka.Има промени..мож уште да има во теков на денот ..
дополнителна=18328/2019
положително= 15464/2019 , 18332/2019 18639/2019.18640/2019,18641/2019,18643/2019,18646/2019,18647/2019,18648/2019 и 18650/2019
Проверив до 19340/2019.
Cestitki i sto pobrzo da ti potpisat i ukaz da si podignes ama da kazese i kakvi dopolnitelni dokumenti dostavi bi bilo ubavo i za drugite clenovi vo grupata pozzz i ubav denDenes promena kaj mene vo polozitelno. Intervju 18.06.2019 vo Sofija so izvodi I potvrda od klub Strumica. Me vratija na dopolnitelna pocetok na Juni i po edna nedela dostaviv dopolnitelni dokumenti. Posle Edna nedela pak mi se smeni statusot vo finalna za denes da se promeni vo polozitelno. Bukvalno vo Eden mesec dopolnitelna- finalna-polozitelno. Srekno na site.
Има веќе напишано дека доставил посмртница од прадедоCestitki i sto pobrzo da ti potpisat i ukaz da si podignes ama da kazese i kakvi dopolnitelni dokumenti dostavi bi bilo ubavo i za drugite clenovi vo grupata pozzz i ubav den
Momentalno posmrtnica od dedo i potvrda od strumica i klubot ne minuvat site sto beja so takvi dokumenti se vrateni na dopolnitelna proverka moje mislenje ako ne sam upravo neka me popravi nekojИма веќе напишано дека доставил посмртница од прадедо![]()
Da ama kako dopolnitelen dokumenti ako najdes posmrtnica od bugarija so e izdadena ili voena sluzba na dedo pradedo pominuva.. a site so gi znam se odbieni so obicni mk izvodi i potvrda toa veke ne pominuva nikakoMomentalno posmrtnica od dedo i potvrda od strumica i klubot ne minuvat site sto beja so takvi dokumenti se vrateni na dopolnitelna proverka moje mislenje ako ne sam upravo neka me popravi nekoj
Toa e veke kristalno jasno zaso si staven na polozitelnoDopolnitelno dostaviv posmrtnica od pradedo bugarska.