А бе педерчиња едни, вас колку години ве спонзорираше општината, вие на кого сте да ви ебам ропаците. Ама ако ќе се распаднете и вие пак, само што успехот на Вардар нема да го имате, ебаве тоа името Еурофарм. Криво ми е што нема никогаш да има вистинско дерби во нашава вукојебина, ама кога ќе ви ги прочитам муабетиве како се ситите на нас ви посакувам се најлошо.
Види настрана другите муабети шо правевте ама реалноста е дека Пелистер секогаш ќе биди дел спонзорства од општина и тоа се пред све пари на граѓани од општина , а јас лично сум против тоа , градот полн со дупки и други инфраструктурни проблеми , а се дават пари за спортски клубови и некој друг глуми газда со тие пари (ова не е случај во ракометот кај нас моментално , а било , а сега е други спортови )
Е сега кај вас е друга прича , како прво нема шанса градот да ви дај пари ни за ФК ни за РК , која чиста сметка ви прат филмој , ко ќе ви се кренат браќата да барат пари за Шкупи , за Чаир баскет , па и другите можи да барат , КК Работнички , КК МЗТ ( мада тие лапат од Аеродром ) итн..
Кај вас проблемот ќе си барате кај тие дпмне шо переа пари преку Русинот , кузнај шо бизниси праеја , а сите околу него крадеја , но за сметка на тоа имавте успеси и со ФК и со РК. Ако останеа уште дпмне на власт(централна ) ќе си теравте уште , тие ќе переа пари и крадеја , вие успеси и никому ништо (овие беа со памет)
Е сега овие другите ги бива само за крадење , не се толку писмени како овие другите да мачкат очи , а ФК и РК не се ни замарат.
Не си прајте филмој дека градот спонзорирал , кога градот ви нема пари , неможат парно сега да ви средат не па финансирале милионски буџети.
Како и да е во ситуација кога 70% од бизнисот е во СК , кога скоро пола држава е таму , овде се претставувате дека сте мислиш Реал Мадрид , а не сте способни да ги стабилизирате клубојте. Ви се виде силата колку ви е со ФК , а ќе ви се види со РК .
Реалноста е дека немате поќе од 1000 луѓе хард кор за клубојте , сите други ви се шминкери за инста успеси и европски утакмици. Па онаму ви зеде игралиштето , сега ви кладе катанец на Хиподром , РК ќе ви забранат и салата уште малку , а вие со Пелистер се замарате.
Значи јас лично сум против општини да спонзоритат клубови (детски школи да , ама АД никако).
Ситуацијата помеѓу Скопје и Битола е Давид и Голијат во финансиски и бизнис аспект, ама реалноста е дека бизнисот во Ск мува него лази за вашите клубови, а шо се однесува за Пелистер Лига Шампиони , ни клубот аплицирал , ни гледам дека некој сака Пелистер да игра во Скопје.
Разликата помеѓу Вардар и сите други клубови во државата е шо вие успесите ги постигнавте како државен проект !