Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Теористите на заговор тука сте убедени дека западот ќе се „разбуди“ и обичните луѓе ќе сфатат како Путлер ќе донесе спас на Европа од американските окупатори.
Тој линк го постирав да се види дека тоа се уште е фантазија и западниот свет уште оперира на принципот на разумност.
Автоматски споено мислење:

Не е е битно што Путлер мисли, ова ќе биде битно за Русите што ќе мислат за нивниот фјурер.
Ете гледаш дека тотално си отиден од реалноста што мислиш дека некој верува Путлер ќе донесе некаков спас. Сепак кој не сака да види како лицмерието на западот излегува на површина и како се забегани во нивниот имагинарен свет.
И линкот што го постираш во некои од тие земји повеќето од половина веруваат дека Путин ќе ја направи правилната одлука. Но сепак те разбираме дека со англискиот не стоиш многу добро.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Ете гледаш дека тотално си отиден од реалноста што мислиш дека некој верува Путлер ќе донесе некаков спас. Сепак кој не сака да види како лицмерието на западот излегува на површина и како се забегани во нивниот имагинарен свет.
И линкот што го постираш во некои од тие земји повеќето од половина веруваат дека Путин ќе ја направи правилната одлука. Но сепак те разбираме дека со англискиот не стоиш многу добро.
Јас перфектно го разбирам англискиот, дури подобро од македонскиот. Ти само не знаеш да читаш.
„Those who back right-wing populist parties in their country are more likely to be confident in Putin's actions, the poll found. For example, among Greeks who have a favorable view of the Greek Solution party, just over half, or 55 percent, said they trusted Putin's handling of international affairs.“
Ова се однесува само на оние Грци во студијата кои ја поддржуваат конзервативната партија, не сите Грци воедно, што и е очекувано од конзервативците со нивните помали нивоа на интелигенција.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Тоа е дел од јавниот наратив сега:
Русија можеби ја добива војната, ама санкциите ќе ги уништат.
Ова како со вакцините:

1. Вакцинираjте се сите, да не се заразите од Ковид.
2. После некое време кога видеа дека сите вакцинирани се заразуваат: Вакцинираjте се сите, за да по лесно го минете ковидот.
3. После некое време кога видеа дека исто го минуваат: Вакцинираjте се сите со трета доза, за да по лесно го минете ковидот оти втора доза...пу, пу, не важи.
4. Толку...короната заврши.

Исто и ова сега:

1. Русиjа ќе jа изгуби оваа воjна.
2. После некое време кога видеа дека Украина губи: Удрите санкции на Русиjа.
3. После некое време кога видеа дека санкциите се гола вода: Немоjте да купувате гас од Русиjа, за да може да ослабне и да jа изгуби воjната.
4. После некое време: Русиjа победува ама немоjте да се предавате, санкциите ќе jа уништат.
5. После некое време ќе биде: CNN: Слава...абе што беше натаму...аjде нема врска, не е важно, даj да видиме што се случува со црнците каj нас.
6. Толку...воjната заврши.

П.С.
За Авганистан никоj ништо не изjавува, а таму матер им ебат на луѓето што соработувале со американците...ама тоа не е битно.

Последно уредено:
Член од
28 јуни 2018
Мислења
803
Поени од реакции
968
Јас перфектно го разбирам англискиот, дури подобро од македонскиот. Ти само не знаеш да читаш.
„Those who back right-wing populist parties in their country are more likely to be confident in Putin's actions, the poll found. For example, among Greeks who have a favorable view of the Greek Solution party, just over half, or 55 percent, said they trusted Putin's handling of international affairs.“
Ова се однесува само на оние Грци во студијата кои ја поддржуваат конзервативната партија, не сите Грци воедно, што и е очекувано од конзервативците со нивните помали нивоа на интелигенција.
super.

nego sega eden rebus za tebe:

Dali so neprifakjanjeto na francuskiot predlog od strana na nasiot premier i faktickoto zabavuvanje na nasiot vlez vo EU, se pokaza deka nasata momentalna vlast e ustvari poddrzuvac na Rusija?

Dali so ova odbivanje na EU sme so Rusija? SDSM/DUI e so Putin? Pa utre sto da ocekuvame od ovie proruski partii - zabrana za pride paradi, zabrana za abortusi?

Ke te zamolam da go iskoristis tvoeto visoko nivo na inteligencija i da odgovoris progresivno

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.138
Поени од реакции
83.785
Буркина Фасо
Може да ви личи познато ова:

Им пукнал филмот од прозападните власти, напраиле преврат и бараат Русија да ги земе под свое.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
super.

nego sega eden rebus za tebe:

Dali so neprifakjanjeto na francuskiot predlog od strana na nasiot premier i faktickoto zabavuvanje na nasiot vlez vo EU, se pokaza deka nasata momentalna vlast e ustvari poddrzuvac na Rusija?

Dali so ova odbivanje na EU sme so Rusija? SDSM/DUI e so Putin? Pa utre sto da ocekuvame od ovie proruski partii - zabrana za pride paradi, zabrana za abortusi?

Ke te zamolam da go iskoristis tvoeto visoko nivo na inteligencija i da odgovoris progresivno
Двете ствари ми немаат никаква поврзаност една со друга. Не знам од кај извади дека сме се откажале од ЕУ со ова.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
803
Поени од реакции
968
Двете ствари ми немаат никаква поврзаност една со друга. Не знам од кај извади дека сме се откажале од ЕУ со ова.
Ne znam od kaj izvadi deka sum napisal otkazuvanje od EU? kade procita otkazuvanje? napisano e zabavuvanje. Usporuvanje ako ne e jasno.

I vo vakvi krizni vreminja koga treba da se obedinime protiv diktatorot, nie odbivame podadena raka sto znaci se priblizuvame kon Russia.

PS. samo ti ja koristam tvojata lowIQ logika.

PPS. A kakva povrzanost imaat padot na poddrska na Putin vo Malezija so opravdanosta na sankciite vrz Russia i sekojdnevnoto dolevanje na oruzje na Ukraina namesto da se sredi mirovno se?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Ne znam od kaj izvadi deka sum napisal otkazuvanje od EU? kade procita otkazuvanje? napisano e zabavuvanje. Usporuvanje ako ne e jasno.

I vo vakvi krizni vreminja koga treba da se obedinime protiv diktatorot, nie odbivame podadena raka sto znaci se priblizuvame kon Russia.

PS. samo ti ja koristam tvojata lowIQ logika.
Не ми изгледа мене како да ја користиш мојата логика. Што има врска ако го одбијат предлогот со дали се на страната на ЕУ или на Путин?
Исто како со Русија овде вина има оној кој го започнал конфликтот: Бугарија. Тоа е мојата логика.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
803
Поени од реакции
968
Не ми изгледа мене како да ја користиш мојата логика. Што има врска ако го одбијат предлогот со дали се на страната на ЕУ или на Путин?
Исто како со Русија овде вина има оној кој го започнал конфликтот: Бугарија. Тоа е мојата логика.
Bugarija ne vika deka taa go zapocnala konfliktot, tuku nie - zasto postoime. EU kako sto gledam ja poddrzuva.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Малку хумор, иако мислам дека човекот си кажа јасно и прецизно! :D

Кај го најдоја бе,кај се бе Антифа да креваат револуции сега?Или не ги плаќаат во моментов?Абе мајтап си игравме со теоретичари на заговори ама испадна бетар.Ова не било мочуриште туку жива песок во која тони Европа и нормално ние.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Bugarija ne vika deka taa go zapocnala konfliktot, tuku nie - zasto postoime. EU kako sto gledam ja poddrzuva.
Ја поддржува за да се разреши ветото. Што очекуваш ЕУ да направат?

Кај го најдоја бе,кај се бе Антифа да креваат револуции сега?Или не ги плаќаат во моментов?Абе мајтап си игравме со теоретичари на заговори ама испадна бетар.Ова не било мочуриште туку жива песок во која тони Европа и нормално ние.
Дали и кога беше covfefe вака рикавте тука?

Член од
28 јуни 2018
Мислења
803
Поени од реакции
968

Sto ocekuvash nie da napravime t.e sto treba nie da napravime spored tebe?

stavame sankcii, brkame diplomati, menjame ime, ke jademe treva zimava i ke imame inflacija se za EU ama ne ne ebat 2%...

nie davame porevnosna poddrska od mnogu EU clenki, prvi sme da dademe oficijalna osuda ama nesto ne ne sakaat... sto da napravime ?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Sto ocekuvash nie da napravime t.e sto treba nie da napravime spored tebe?

stavame sankcii, brkame diplomati, menjame ime, ke jademe treva zimava i ke imame inflacija se za EU ama ne ne ebat 2%...
Јас би го прифатил кој било предлог. Се се материјално небитни работи и од двата предлози.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692

Абе какви covfefe какви бакрачи.Без струја ќе останиме зимава,со европјаниве се такмичиме кој поголема инфлација има ти ми филозофираш овдека.Ако продолжат вака работве има цела Европа да рика.За шо,за Украина во НАТО?Ова ти има логика?Толку ли беше битно?

Kajgana Shop

На врв Bottom