Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.329
Поени од реакции
34.938

Still, there are brief moments of clarity inside the Washington establishment. Having lied prolifically for months to the American public about the origins and conduct of the war in Ukraine, the media are now preparing the American, British, and other Western publics for Ukraine’s military collapse. It is long overdue.

The Western media did everything in its power to give the Ukrainian defense the appearance of far greater strength than it really possessed. Careful observers noted that the same video clips of Russian tanks under attack were shown repeatedly. Local counterattacks were reported as though they were operational maneuvers.

Russian errors were exaggerated out of all proportion to their significance. Russian losses and the true extent of Ukraine’s own losses were distorted, fabricated, or simply ignored. But conditions on the battlefield changed little over time. Once Ukrainian forces immobilized themselves in static defensive positions inside urban areas and the central Donbas, the Ukrainian position was hopeless. But this development was portrayed as failure by the Russians to gain “their objectives.”

Ground-combat forces that immobilize soldiers in prepared defenses will be identified, targeted, and destroyed from a distance. When persistent overhead intelligence, surveillance, and reconnaissance assets, whether manned or unmanned, are linked to precision guided-strike weapons or modern artillery systems informed by accurate targeting data, “holding ground” is fatal to any ground force. This is all the more true in Ukraine, because it was apparent from the first action that Moscow focused on the destruction of Ukrainian forces, not on the occupation of cities or the capture of Ukrainian territory west of the Dnieper River.

The result has been the piecemeal annihilation of Ukrainian forces. Only the episodic infusion of U.S. and allied weapons kept Kiev’s battered legions in the field; legions that are now dying in great numbers thanks to Washington’s proxy war.

Kiev’s war with Moscow is lost. Ukrainian forces are being bled white. Trained replacements do not exist in sufficient numbers to influence the battle, and the situation grows more desperate by the hour. No amount of U.S. and allied military aid or assistance short of direct military intervention by U.S. and NATO ground forces can change this harsh reality.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
@Staufer @c i t r o и остали што разбираат германски, преводов точен ли е или е монтажа проруска пропаганда?

И кој е овој што збори? Политичар? Ако да, од која партија, што функција има, битен некој е или боранија?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
@Staufer @c i t r o и остали што разбираат германски, преводов точен ли е или е монтажа проруска пропаганда?

И кој е овој што збори? Политичар? Ако да, од која партија, што функција има, битен некој е или боранија?

Новинар и публицист. Важи за конзервативен новинар. Затоа и го канат често има поинакво мислење од јавниот мејнстрим но не би рекол дека има големо влијание, ни како новинар.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568

Новинар и публицист. Важи за конзервативен новинар. Затоа и го канат често има поинакво мислење од јавниот мејнстрим но не би рекол дека има големо влијание, ни како новинар.
Овие тонови доаѓаат од разни западни позиции, во последно време. Не е ова мислење - исклучок, на некој лудак.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
Овие тонови доаѓаат од разни западни позиции, во последно време. Не е ова мислење - исклучок, на некој лудак.
Секогаш имало и ќе има разни ставови ништо посебно. Ме чуди што се користи за пропаганда од Руска страна со оглед што човекот што го кажа ни во Германија не го знаат. Ама ок.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Kazakhstan, Belorusija i Ermenija ja kritikuvaat Rusija i ne se 100% usoglaseni na site prasanja. Toa e fakt.

Ama dali ke dochekame da vidime evropskive drzavi za neshto da ne se soglasat so Murica? Teshko.
Во видеото што го постирав, Токаев седеше покрај Путин и не престана да ја фали Кина.

Тоа е реалноста, еве ја и Белорусија на која што најголем трговски партнер и беше Германија, сега и е Русија, но со далеку помал обрт на пари.

Исто ако гледаме и воено Русија ја извиси Ерменија во војната со Азербејџан.

Така да ако треба да бираат сите си го гледаат есапот.

Во суштина затоа и почна оваа војна Украина како најмоќна не сакаше да биде врзана за Русија.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.486
Поени од реакции
13.693
Во видеото што го постирав, Токаев седеше покрај Путин и не престана да ја фали Кина.

Тоа е реалноста, еве ја и Белорусија на која што најголем трговски партнер и беше Германија, сега и е Русија, но со далеку помал обрт на пари.

А и ако гледаме воено Русија ја извиси Ерменија во војната.

Така да ако треба да бираат сите си го гледаат есапот.
Кога ќе заврши конфликтот, мислам дека ќе ја смени реториката :)

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.089
Чекај сега ќе им треба неколку месеци да ја прифатат реалноста, некои од нив, останатите ќе продолжат да живеат во светот на лагите како и досега.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Секогаш имало и ќе има разни ставови ништо посебно. Ме чуди што се користи за пропаганда од Руска страна со оглед што човекот што го кажа ни во Германија не го знаат. Ама ок.
Не е така. До пред месец и пол, ставовите од запад беа далеку поунифицрани околу Украина. Со поголем елан и надеж.
Не можеш да го менуваш јавниот наратив на тоа ниво, туку така, за клучни работи.
Издржете и победувате, им збориш нон-стоп, цело време и сега, чекај, мало смо се шалили, ќе треба територија да дадете.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Кога ќе заврши конфликтот, мислам дека ќе ја смени реториката :)
Ќе видиме. Русија и да победи ќе треба да ја консумира победата, а тоа може да биде огромен залак за неа.

Водачов на сепаратистите во Доњецк бара 2 трилиони рубљи за обнова на регионот од Русија, во зависност како ќе го сметаме курсот на рубљата тоа е минимум 30 милијарди долари.

Член од
8 мај 2022
Мислења
551
Поени од реакции
1.617
Водачов на сепаратистите во Доњецк бара 2 трилиони рубљи за обнова на регионот од Русија, во зависност како ќе го сметаме курсот на рубљата тоа е минимум 30 милијарди долари.
Тоа ти е отприлика еден месец профит од нафтата и гасот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.364
Поени од реакции
8.059

Dovolno e shto 1000 000 gledaci slushnaa realni informacii za razlika od sekojdnevno sranje od RTL i N24

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Тоа ти е отприлика еден месец профит од нафтата и гасот.
За економија која вреди 1500 милјарди долари тоа е многу, затоа што нема да бидат само тие трошоци.

Сетне гледам многу се дрка на тоа колку заработила Русија од почетокот на војната на 24 февруари.

Најголем дел од тие пари се заробени во западни банки. Впрочем затоа Русија го воведе тоа фамозно плаќање во Рубљи :D. Плаќањето е во девизи, но директно во руски банки за да не им бидат замрзнати.

Kajgana Shop

На врв Bottom