Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
16 ноември 2020
Мислења
876
Поени од реакции
2.043
До крај на јуни паѓа Путин.
Коjа година?

Aj sega bilo odlicno Allahu Akber da se kaze vo Ruski parlament. Da bese ova vo nekoja drzava od EU muabetot ke bese vidi gi budali tolku gi okupiraa muslimanite.
Ќе биде и тоа, Игорче, не се секираj.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг отказао је планиране посете Берлину и Букурешту због инфекције херпесом и одржаће заказане разговоре на даљину, пренео је Ројтерс.
:D

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
I ti si vo pravo. Ama toa ne e znak na nekoja ramnopravnost vo Rusija koja clenot saka da ja propagira.
Не се малцинствата во Русија рамноправни, ама се лојални. Тоа е чуден феномен, и историски, и сега. Веројатно е некоја комбинација од наследен страв плус опортунизам на лидерите.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Нема пример (ако ја изоставиме воената технологија која што неволно мораше Русија да им ја даде на Кина) затоа што долги години Кина беше подредена на Русија т.е. СССР.

Досега беа рамноправни, сега Русија си се стави во подредена ситуација со Кина.

Во суштина тоа е и главна цел на санкциите.
Значи не муабет, некој пример како Русија се ставила во вазална позиција..
Технологија и дале на Кина еден куп земји, меѓутоа тоа тогаш беше взаемен интерес а не подреденост.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.914
Ти треба повеќе да знаеш, читаш руски портали. Не пишува нешто за тензии низ рускиве медиуми?
на ова мислиш ефтов што пишува?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
на ова мислиш ефтоф што пишува?

Па сигурно нема да прочиташ на руски медиуми.

На ВМРО режимот гомна да јаде.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.914
Па сигурно нема да прочиташ на руски медиуми.

На ВМРО режимот гомна да јаде.
ова е најочајно нешто што сум го прочитал задње време. Путин го вреѓал Си. И ти у ова веруваш претпоставувам? :popce:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.162
Поени од реакции
5.366
Значи не муабет, некој пример како Русија се ставила во вазална позиција..
Технологија и дале на Кина еден куп земји, меѓутоа тоа тогаш беше взаемен интерес а не подреденост.
Да, има муабет дека Русите на Кинезите им доставиле тех.документација за самостојно производство на Су-24, како чин на добра волја па сега кој е овде подреден а кој надреден?...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.473
Severen tek (ja sum za) moze i taka i taka da se vidi. Rabota za svoi interes ili zgolemuvanje na zavisnosta. Mi e jasno deka SAD ima svoi interesi i edna e povekje da prodava no fakt e, a dobro gledame sega, deka Germanija vleze vo pregolema zavisnost od Ruski gas. Toa e nesto, za sto SAD sekogas predupreduvase.
Северен тек е апсолутна вазалност и ништо друго. Тоа со преголемата зависност од руски гас е тешење. Од кај иде тој Руски гас? Истиот гас што ќе идеше низ Северен тек иде низ Украина сеа.
Германија плаќа tribute во име на транзитни трошоци. Доколку државата не беше во подредена позиција, никогаш не би го напраила тоа.

Така да пред да зборите за вазалство, видете во каква земја живеете, па после за Русија и Кина оправајте работа.
Автоматски споено мислење:

Да, има муабет дека Русите на Кинезите им доставиле тех.документација за самостојно производство на Су-24, како чин на добра волја па сега кој е овде подреден а кој надреден?...
Никој не е подреден и надреден меѓу нив. Може едната земја да е помоќна, другата послаба, меѓутоа на крајот на денот тоа се држави со сопствени интереси.

Нема таму никаков вазален однос како што има кај америчките привезоци. Ете пред некој ден го блокиравме Лавров. Дали мислиш имавме ние некој избор окулу тоа? Кој е нашиот интерес тука? Никаков.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Чудо едно колку си ти изгубен лик.
Пакуј куфери и иди у Русија, марш да не гледам у Европа.
ова е најочајно нешто што сум го прочитал задње време. Путин го вреѓал Си. И ти у ова веруваш претпоставувам? :popce:
Повеќе од 3 месеци имаш војна и сеуште не се дојдени до целта, санкциите ги удрија по глава, немаат помош од никого... зошто да не би се створило нервоза кај дедо Путин?

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.907
Поени од реакции
2.943
на ова мислиш ефтов што пишува?

ХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕФТОВ :D

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.162
Поени од реакции
5.366
Никој не е подреден и надреден меѓу нив. Може едната земја да е помоќна, другата послаба, меѓутоа на крајот на денот тоа се држави со сопствени интереси.

Нема таму никаков вазален однос како што има кај америчките привезоци. Ете пред некој ден го блокиравме Лавров. Дали мислиш имавме ние некој избор окулу тоа? Кој е нашиот интерес тука? Никаков.
Што се однесува до блокадата кон летот од Лавров, нашите „водачи„ имаа избор, а тоа е следењето на својот/државниот/народниот интерес. Но, ќурката самиот призна дека е послушен и дека се води по директива од ОТАН а не по државниот интерес...

Замерувањето со РФ не го сметам за државен интерес.

Kajgana Shop

На врв Bottom