- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 747
- Поени од реакции
- 1.902
Пробав да истражам убаво и неможам да најдам од каде им се добиени бројките.Зборувам за држави надвор од САД со уште повеќе либтард политики кои ги имало подолго време. Во САД егзодусот од тие држави е заради економски причини.
Автоматски споено мислење:
Исто така, Русија е трета земја по ред со најголем број на иселувачи. Од кои нејзини либтард политики им бегаат граѓаните точно?
Јас колку што најдов, нет миграцијата на Русија е позитивна од 90ти па се до 2020 за кога има официјална статистика.
Веројатно на тоа ти што си го пратил се пресметани некои бројки од историски размери како официјална дијаспора, вклучувајќи периодот за време/по 2 СВ, што пак стварно ме чуди толку мала бројка, само 11 миљона да останале надвор од Русија во време кога биле раштркани до Берлин.
Како и да е, стабилната миграциска состојба па дури и нет позитивна за Русија, не велам дека е некаков доказ за непостоење на исселување. Како и сите други, така и русите, доколку им се укаже можност за подобар животен стандард, секако дека ќе искористат. Како и било кој германец, француз, амер, кинез, македонец или кој и да е. Ништо вансериско не гледам во миграциските текови на Русија, баш се изненадив дека имаат поголем прилив него одлив.
И забраив да пишам, од Русија имиграција може да се сложиме дека е економска имиграција, а не либтард или било каква политика. Што не е случај во сад, според мене, горе доле еднаква економија и можности имаат државите внатре во сад, но разликите де во либтард политиките.
Автоматски споено мислење:
Не генерализирај и буквализирај. "Цел" се мисли на политичките елити и раководства. Онака буквално актуелни властодршци во Германија, во Еу и др земји се внуци/внуки на асли нацисти и фашисти. Шолц, Фон дер Лајен, Туск итн. Гугл ит.не бе цел запад се нацисти прелесно е прашај некој од дежурниве кловнови ќе ти кажат