- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 747
- Поени од реакции
- 1.902
Пробав да истражам убаво и неможам да најдам од каде им се добиени бројките.Зборувам за држави надвор од САД со уште повеќе либтард политики кои ги имало подолго време. Во САД егзодусот од тие држави е заради економски причини.
Автоматски споено мислење:
Исто така, Русија е трета земја по ред со најголем број на иселувачи. Од кои нејзини либтард политики им бегаат граѓаните точно?
Јас колку што најдов, нет миграцијата на Русија е позитивна од 90ти па се до 2020 за кога има официјална статистика.
![IMG_20220531_110323.jpg](/data/attachments/334/334103-a1c450e905f1fb94a8a236c1e5b77b6d.jpg)
Веројатно на тоа ти што си го пратил се пресметани некои бројки од историски размери како официјална дијаспора, вклучувајќи периодот за време/по 2 СВ, што пак стварно ме чуди толку мала бројка, само 11 миљона да останале надвор од Русија во време кога биле раштркани до Берлин.
Како и да е, стабилната миграциска состојба па дури и нет позитивна за Русија, не велам дека е некаков доказ за непостоење на исселување. Како и сите други, така и русите, доколку им се укаже можност за подобар животен стандард, секако дека ќе искористат. Како и било кој германец, француз, амер, кинез, македонец или кој и да е. Ништо вансериско не гледам во миграциските текови на Русија, баш се изненадив дека имаат поголем прилив него одлив.
И забраив да пишам, од Русија имиграција може да се сложиме дека е економска имиграција, а не либтард или било каква политика. Што не е случај во сад, според мене, горе доле еднаква економија и можности имаат државите внатре во сад, но разликите де во либтард политиките.
Автоматски споено мислење:
Не генерализирај и буквализирај. "Цел" се мисли на политичките елити и раководства. Онака буквално актуелни властодршци во Германија, во Еу и др земји се внуци/внуки на асли нацисти и фашисти. Шолц, Фон дер Лајен, Туск итн. Гугл ит.не бе цел запад се нацисти прелесно е прашај некој од дежурниве кловнови ќе ти кажат