- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 747
- Поени од реакции
- 1.902
Тоа се факти и статистики кои само ги споделувам, ништо не ми значи мене, нит ме теши нит ме тажи.Не се теши многу. Ако се иселуваат, ќе одат во западна Европа или Канада. Не е ова ист случај ко Русија, кај што сакаат да се иселат во таканаречените непријателски земји.
А овие што размислувале да се отселат, нека биде и у западна Европа//Канада ко што викаш, зашто би сакале да напуштаат родно место ако тече мед и млеко?
Основата и коренот на проблематиката не се различни, секој со свои причини и од свои убедувања и на западот и у Русија може да има незадоволство поради кое сака да се отсели, без разлика каде.
Автоматски споено мислење:
Од каде па сега ова? Од каде заклучи дека немало демократија? Има ли еден куп политички партии? Има ли избори? Си бира ли народот на избори кој да ги води? Победува ли таа политичка партија која има најмногу доверба кај граѓаните? Имаат ли доверба во лидерот? Сите одлики на здрава, созреана парламентарна демократија.Демократија,слобода и Русија не иде никако заедно.
А за слобода од каде па сеа тоа дека немало? За кого? За народот има неограничена слобода. Е сеа тебе веројатно те боли за петтоколонаши, шарени, странски измеќари, невладини, криминалци итн. Е да, за тие, како што и си е пропишано со закон во секоја демократија, прекршителите сносат одговорност и соодветно лишување од слобода. Како и што треба да биде.
Лоша релативизација. Може дома или у глаа секој да си гаи каква сака идеологија, се додека не прерасне закана по животот и безбедност на други како во Украина, а особено кога истото е поттикнато и поддржано од државата, интегрирано во институции, политика, а најстрашно во армија каде такви ликови се пумпаат со оружје а се индоктринирани за убивање се што не е од нивната "ариевска" раса, у превод руското малцинство. Дефиниција за нацизам.Нацисти имало и има секаде
Не е наша ослободителната мировна мисија па да признаваме. Целите миљарда пати јасно кажани и очигледно спроведувани секој ден на терен. Нема ништо оставено за нагаѓање или некакво признавање.Очигледно не сакате да признаете која е вистинската цел на војнава,па ај ќе криеме под тепих.
Што е неточно од ова? За 50-100 или 500 години некој паметен ако рече не признавам северномакедонци, ќе згреши ли?Не признавам Украински народ,територијата е дадена од Ленин и Хрушчов.Не постои украински јазик.Таму живеат руси..итн.
Територијата на Украина не ли е крпена додавана сечена лепена?
Не ли живеат руси во Украина?
Последно уредено: