Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Не, не беше. Имаме праено муабет за ова, лошо имаш разбрано.

Ќар не е сигурно, па Јана мајка да е. Не измислувам јас бе Јофе, прочитав на официјалната на Милан ама одамна беше. Не сне деца да се лажиме. Собери ги платите на играчите и ќе ти стани јасно, плус трансфери и други големи трошоци (стадион, младина, кампој и такви срања). Ќар ти се спонзори (главен спонзор 10-15 миљони на 3-4 години), Лига на Шампиони (Интер околу 20 миљони вади преку сила), годишни карти (ти се околу 30 миљони) и нешто ситно од телевизиски права (пошто се делат на сите тимој во Серија А подеднакво, по новото од лани). Собери ги сите нема ни за плати само, не па за други ствари.

Сите големи тимој се зијан, то је факат и зато зад нив седи „болно опседнат“ милијардер. Едино исклучок беше лани Милан, ама беа ќар едно 4 миљони, не купија ич играчи а го продадоја Шева, склучија нов договор со главен спонзор и многу пари од ЛШ. Иначе и тие се зијан.

Гледај ги ти другите тимој во Серија А, Рома на пример финансиски е катастрофа, Лацио исти кур, мада и тие имат мала поткрепа од сопствениците. Ќар можи да се тимој ко Ајакс, ПСВ, Лион шо продават играчи, а играт со млади деца шо имат релативно ниски плати.

Ок, ајде инает ќе тераме

Еве ти според Форбс

Интер
Сезона 2005/06
Вредност на клубот: 555 милиони долари
Долгови од трошоци за стадион и даноци: Нема
Приход: 261 милиони долари
Чиста добивка: 26 милиони долари.

Место на листата на најбогати клубови во светот: Седмо, пред Челзи а зад Јувентус.

Јове па нели Меаца стадионот не е во сопственост ни на Интер ни на Милан..Како можи овде, долгови од трошоци на стадион да имаш салдо 0?

Јове па нели Меаца стадионот не е во сопственост ни на Интер ни на Милан..Како можи овде, долгови од трошоци на стадион да имаш салдо 0?
Пошто се си платиле навреме? Or? Ако не плаќале навреме ќе имале долгови, ете немаат.

Ок, ајде инает ќе тераме

Еве ти според Форбс

Интер
Сезона 2005/06
Вредност на клубот: 555 милиони долари
Долгови од трошоци за стадион и даноци: Нема
Приход: 261 милиони долари
Чиста добивка: 26 милиони долари.

Место на листата на најбогати клубови во светот: Седмо, пред Челзи а зад Јувентус.

Незнам како ги прат овде пресметките и шо се земат во предвид. Одговорно ти тврдам дека прочитав статија на официјалната страна на Милан дека Интер имаше загуба од 180 миљони. Морати пред 2-3 години сакаше да се откаже од тимот поради загубите, имаше такви најави.

Не се разбирам јас толку од економија, ама поинаку се смета загубата на еден тим. Не се рачуна колку пари добил од трансакции, ами се гледа вредноста на акциите на берзата. Јувентус лани изгуби катастрофално од вредноста со паѓањето во Б, а сепак со продажбата на играчите имаше позитивно салдо. Е сега Морати како и кога и за колку пари ги откупил акциите и колку тие ја променија својата вредност, незнам.

Плус ако тимот добие пари од Морати да речиме, тие се плус за тимот. Доколку тимот е во финансиска криза, сопственикот дава свои пари за да ги покрие долговите. На неколку пати е спасен Интер од финансиски колапс, со помош на Морати. Инаку тим во Италија барем не смее да работи со негативно салдо, ќе биди вратен во 6 дивизија. Има и такви примери, Фиорентина, Верона и незнам кој други.

Добро бе аман да не се навреде ти. Чоек да не треба да се пази од вас, ко невести нежни сте.
Enjoy, само малце шеги педеросаркастични, не се лутам аман можи кизнеј шо рече.
Ваck to topic, денеска слушнав неубај работи за Палермо. Е сега кој игра в кладилница би требало да претпоставува. Сите денеска очекуваа Палермо да му ја дај утакмицата на Каљари и зато ретко кој ја играше в кладилница, а се случи сосема спротивното Палермо си тепа ( сега колку било чесно-поштено то, јас врска немам само знам дека имаше нелогично висок коефициент од 1.9 ). И сега слушнав, као некој тип со инфо ја пуштил за 2.000 еу двојка утакмицата ( победа на Каљари ). И прам после со едно другарче муабет, и ми вели ја гледал утакмицава на сателитска, демек играва била досадна и безвезе арно ама после то некој од коментаторите рекол дека после сето ова ќе има истраги не знам ти шо ваму таму. Serie B for Palermo? Или пак Сицилијанската мафија ќе ги штити пак? Или пак другаров не знај шо зборува коментаторите.. фак да ват, се е можно во лигава..

Кој како сака можи да си игра бе, како ќе докажат правно дека е местена? Нема начин да се докажи слаба игра. Глупости се то.

Ако има големи суми пари по кладилници, то е друг муабет. Ама секоја кладилница го задржува правото да ја блокира некоја утакмица ако осети нешто сомнително. Не држи вода муабето.

Кој како сака можи да си игра бе, како ќе докажат правно дека е местена? Нема начин да се докажи слаба игра. Глупости се то.

Ако има големи суми пари по кладилници, то е друг муабет. Ама секоја кладилница го задржува правото да ја блокира некоја утакмица ако осети нешто сомнително. Не држи вода муабето.
Абе јасно ми е дека не држи вода не мора да ми кажуваш, само искрено и мене ми се сомнителни Палермо. Пи*ка му материн, игра со Сиена дома, губи не знам ти шо. Че дој редо че игра со Милан, Интер, Јувентус, Рома че ги скапи... Идиотски тим, едноставно нели. Турен му е к**о од мене одамна, не можам да ги гледам.

abe sto se fakate i vie za parite, kolku bile bogati klubovite i tie raboti...
dajte za fudbal da komentirame

Forza Fiorentina !!!!!

Само Јувентус момци никој друг ја сум фан на јуве веке 8 години .. и ке си останам фан !! до секогаш еве вчера ги победија на РОМА 1-0 заслужено !!! :smir:

Само Јувентус момци никој друг ја сум фан на јуве веке 8 години .. и ке си останам фан !! до секогаш еве вчера ги победија на РОМА 1-0 заслужено !!! :smir:

Пред два дена ја победија Рома . . .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom