Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    760
At 17.30, a mass surrender of the Armed Forces of Ukraine will begin from Azovstal, the radio is buzzing with NEWS along the entire front ... 05/16/2022 I wonder what the wives of Navozovtsy will say to Ze?

Mhm, Rusite kradele po marketi, mnogu znacajno i relevantno za vojnata. Isto kolku i deluziite na nekoj si naludnicav Poljak, izguben vo vreme i prostor. Stvarno ne ste arni vo glavite ako zagovarate i se raduvate na raspad na Rusija, toa bez unistivanje na Evropa nema da se sluci. Sto tolku ve ebat Rusite vo mozok, da mi e da znam samo.

од каде си толку сигурен? Ако продужите да ги провоцирате русиве би се подзамислил искрено.
Vikas? I kako ke izgleda toa?
Автоматски споено мислење:

Mhm, Rusite kradele po marketi, mnogu znacajno i relevantno za vojnata. Isto kolku i deluziite na nekoj si naludnicav Poljak, izguben vo vreme i prostor. Stvarno ne ste arni vo glavite ako zagovarate i se raduvate na raspad na Rusija, toa bez unistivanje na Evropa nema da se sluci. Sto tolku ve ebat Rusite vo mozok, da mi e da znam samo.
Priznaj bedno e malce napagjas drzava a vojnicite na teren skutercina i masini za perenje kradat i prakjaat doma. Bedno e.

Vikas? I kako ke izgleda toa?

Priznaj bedno e malce napagjas drzava a vojnicite na teren skutercina i masini za perenje kradat i prakjaat doma. Bedno e.
Да ти кажам право, се обидувам колку можам да бидам воздржан и да не верувам ни на руска, ни на украинска пропаганда. Лично, не исклучувам дека тоа се случило, војна е, свашта излегува од човечката темна страна на душата. Дека е нешто што се случувало во големи размери, налик Аркан во Босна крадењето, и тоа не верувам. Украинската пропаганда, иако многу поагресивна и на прв поглед поорганизирана, после некое време почнува да станува патетична, а заговара наголемо и русофобија, што мене ми е многу одбивно. Ве читам тука неколку души, што све пишувате за Русите, корне на омраза, навистина непријатно е, на ниво на животни се сведени. Тука ептен се поклапа и западната пропаганда.

Последно уредено:
@Staufer брату со шеќер пиеш кафе, топло ли го сакаш?
Високи се платите у Германија, они и хиперинфлација ќе издржат, исто како после прва светска војна :)

Bratu, crno ko nokta tuku sekerot go dobivaat bez pari od distributerite po toa ke vidis e fejk njus. I za razlika od Rusija ima sekjer duri i padna cenata. Mlekoto e stabilno, 4-5 centi mozebi pokaceno. Ama fala sto se interesiras za mojata blagosostojba. Dolu kako se cenite?

Maslo za uslugata ke mu pratime. Ja sum za.
Za tebe bez shejker,
Mozi da ti skokni shejkerot pa da naprajs soobrajcajka :pos:

Секако. А замисли колку е бедно па што украинските војници сами си ги пљачкаа продавниците. На почетокот му ебаа матер на Киев, а ко што знам до ден денес ни еден русин не стапна во Киев.

Да ти кажам право, се обидувам колку можам да бидам воздржан и да не верувам ни на руска, ни на украинска пропаганда. Лично, не исклучувам дека тоа се случило, војна е, свашта излегува од човечката темна страна на душата. Дека е нешто што се случувало во големи размери, налик Аркан во Босна крадењето, и тоа не верувам. Украинската пропаганда, иако многу поагресивна и на прв поглед поорганизирана, после некое време почнува да станува патетична, а заговара наголемо и русофобија, што мене ми е многу одбивно. Ве читам тука неколку души, што све пишувате за Русите, корне на омраза, навистина непријатно е, на ниво на животни се сведени. Тука ептен се поклапа и западната пропаганда.
Интересно како си ултра гига неутрален а ти пречи само украинската пропаганда, додека за руската пропаганда не си зуцнал, онаа пропаганда што се состои од прикаски за нацисти, био лабс, дека украинците биле измислена нација, и слични повраќаници.

Ти бодат очи сигурно мислењата на 4-5 члена што пишуват про-украински, а не ти пречат претплатените навивачи на ФК Путин кои се над 30 на темава.

Се осеќа од далеку неутралноста.

Ne sum Rusofob vo sustina Ukraincite i Rusite mi se isto bliski. Toa sepak ne znaci deka ne treba da se kritizira toa sto pravi Rusija. Ednostavno e.

Колку и да звучи смешно, мислам дека Русите и Германците се најприродни сојзузници во Европа, односно дека треба да бидат. И мислам дека има меѓусебна почит, и покрај втората светска војна, односно можеби поради неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom