Кај неколку луѓе имам проверено, нема се уште.Nekoj ima gotova danocna godishna prijava od UJP za PDD? Mi se cini deka kasnat godinava so izgotvuvanjeto...
Некој продава 1% од компанијата веќе две недели…прво на 10к по акција сеа на 4кSEI Net V2
Предлог за дивидендна политика. По сите правила и прописи, како треба да изгледа.
Жална е само висината на пропишаната дивиденда.
Иако мала компанија нека служи како пример за сите големи кои имаат корпоративно управување.
Gi citav izveshtaite... Ova ti e PKB vtor del, samo so 50 den dividenda... Duvaj begaj...SEI Net V2
Предлог за дивидендна политика. По сите правила и прописи, како треба да изгледа.
Жална е само висината на пропишаната дивиденда.
Иако мала компанија нека служи како пример за сите големи кои имаат корпоративно управување.
Сосема две различни приказни се.Gi citav izveshtaite... Ova ti e PKB vtor del, samo so 50 den dividenda... Duvaj begaj...
P. S. Primanja na odbor na direktori (3 clenovi) vo 2021 godina od 27.534.000 den (447.700 eur) !!!
Ne sum bil ni tamu, ni tamu... Ne znam...Сосема две различни приказни се.
За да се направи разлика, се оди по собранија на акционери.
Можеби заборавиле на ТТК и на целиот имот што ТЕТЕ го издава.https://faktor.mk/kako-gligorie-gogovski-od-teteks-napravi-ekonomski-chudo-dobivkata-e-pogolema-od-prihodite-od-prodazba
Еве нешто и за Тетекс, се сеќавате кога најави дека го затвара текстилниот бизнис и Апасиев викаше како Тетекс пропага, тоа е кога имаш непознавање од некој области а и партијата не е позната баш по добра економска програма.
Тетекс не пропаѓа, туку е практично пропаднат. Живее од дивидендата што ја добива од ТТК и буквално од раскрчмувањето на целиот комплекс кој е предмет на продажба или издавање. Доволно е да отидете и да свртите еден круг и да видите во која состојба е Тетекс. Најатрактивните дуќани и деловен простор се продадени насекаде низ државата, продаваат по нешто залиха, а основната дејност не им е производство и трговија, туку продажба и издавање на деловен простор. Бројот на вработени е намален и останати се само "менаџери", работниците се одамна отпуштени или е останато нешто ситно, производствените капацитети се занемарени и истите пропаѓаат. Ако ова ви е успех, тогаш слободно купете акција во Тетекс.https://faktor.mk/kako-gligorie-gogovski-od-teteks-napravi-ekonomski-chudo-dobivkata-e-pogolema-od-prihodite-od-prodazba
Еве нешто и за Тетекс, се сеќавате кога најави дека го затвара текстилниот бизнис и Апасиев викаше како Тетекс пропага, тоа е кога имаш непознавање од некој области а и партијата не е позната баш по добра економска програма.
Па и на таа цена од 4К e со p/e=1 p/b=0,33 и со најавена дивиденда. Не е лоша за долгорочна портфолио позиција.Некој продава 1% од компанијата веќе две недели…прво на 10к по акција сеа на 4к
Да, ама оваа година само извадија толку добивка. Лани преклани по 200ден вадеа EPS. Нека продолжат над 1к да вадат добивки па да правиме муабет. Повеќе од 2к не би дал за оваа акција во моментовПа и на таа цена од 4К e со p/e=1 p/b=0,33 и со најавена дивиденда. Не е лоша за долгорочна портфолио позиција.