- Член од
- 22 октомври 2016
- Мислења
- 3
- Поени од реакции
- 0
Е па не е баш толку профи, кај мене не знаеше која е причината за хориоретинитисот, а камоли терапијата, ми најде дијагноза дека имам "амблиопија", а визусот ми беше 100% на левото око и 90% на десното око, амблиопијата е за Визус од 50% до максимум 60% со корекција и освен тоа, амблиопијата се јавува до 5-6 годишна возраст, а не на 35-36 годишна возраст, според тоа човекот нема елементарни познавања од офталмологијата и пласира дезинформации во јавноста дека корегира астигматизам (цилиндар), а не го прави тоа и ми кажа дека единствено што ми преостанува е до крајот на животот да носам наочари и ништо друго не се прави, е па се направи во Систина офталмологија, имплантација на интраокуларни мултифокални торични леќи и сега имам вид без употреба на оптички помагала, благодарение на извонредниот хирург и уметник со филигранска прецизност доктор Златко Арнаудовски, инаку истото важи и за сашо петров во визиа, и тој нема елементарни познавања од областа на офталмологијата, истата дијагноза дека имам амблиопија (мрзливо око) кое нешто воопшто не е точно и тој исто така ја лаже цела јавност дека корегира астигматизам (цилиндар), а мене ми рече "да беше обична сфера, тогаш ќе можеше", многу несериозно, нестручно и неодговорно од негова странаProfi e Ristovski , skoro za se povrzano so ocni bolesti znae da najde resenie coekov.I sestrata sho raboti tamu e srcka![]()