Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.023
- Поени од реакции
- 83.448
Нацисти има на секаде, во сите земји и во нивните армии. Украинците, односно поголемиот дел од регуларната војска не се никакви нацисти. Но, колку армии има во светот, кои го имаат симболот на Дас Рајх Ес-Ес дивизијата како амблем на својата најелитна (или било каква) единица?Еден од изговорите за пред јавност е само и не е воопшто причина за инвазијата па и да се толку глорифицира. Нацисти, националисти, крајна десница повеќето се приклучуваат во одбрана на својата држава(ок некоу и се наркомани или пак само сакаат да убиваат) и секако дека ќе загинуваат во битки. Не дека специјално ги таргетираат нив, но не им и простуваат кога ќе ги соблечат и видат тетоважите. Регуларната војска не се нацисти, 200 000 војска има Украина задача им е да ја бранат својата земја.
Автоматски споено мислење:
ОК, радувај се. Немам јас проблем со тоа.Искрено, ми е гајле на што е последица. Битен ми е епилогот, кој во случајов фала Богу, како ретко кога во историјата е поволен за нас како држава и нација..
Само запознај се со следниве факти околу ова "признавање":
- ВП не ја признава МПЦ и никаква верзија на зборот македонија/македонски не признава во името на нашата црква.
- ВП ја вика нашата црква Охрид. Нит архиепископија, нит бутур.
- ВП не ја призна МПЦ како еднаква меѓу црквите. Не ја призна автокефалнoста. Тоа е прашање требало да се реши помеѓу СПЦ и Охрид.
Она што ВП го призна е буквално тоа дека нашите попови имаат благодат да вршат ритуали од Светите тајни. Сакаат да кажат, океј е наш поп да те венча. Има он благодат за тоа.
Последно уредено: