Фан клуб: РК Пелистер

Член од
30 август 2012
Мислења
3.616
Поени од реакции
6.356
Каква добра одбрана брат, не заебавај. Ни одбрана ни напад играа вчера. Каква црна одбрана, кога Моралес на 36 години ми дава 10 гола, значи јас да сум тренер и овој (или кој било друг играч од нив) да ми даде 10 гола, ќе се обесам на плоштад, најсериозно.

Луѓе кои пратат ракомет по 2 утакмици годишно знаеа дека од тие 2-3 играчи доаѓа опасноста од Вардар. Моралес ќе пробува нешто на сила, Талески ќе оди со шут од 9 метра и евентуално проигрување пикери.
Да беше Вардар од пред 5, 6 години со 6 од 6 топ играчи и да те наполни некој, тоа е. Ама со 2 и пол играчи да те победува, оди откажи се од ракомет, а не тренер да се нарекуваш.

Па Цане Крстевски од дома да го донесеа на утакмица и да беше на клупа, глава ставам дека немаше да ја изгуби оваа утакмица.
Ама ,,стручњакот" из Сплита ограничен, тоа што ќе го зацрта пред утакмица, нема шанса да го промени во текот на утакмицата, што сака нека се случува. Кој знае како му текна со Вардар претходната да ја промени одбраната во второ и тоа му ја донесе победата. Да му ебам жената во газот и него и на тој што ги прелажа нашите да го земат. Дејвис му одржа лекција како се поставува одбрана.
Две години дремеше дома, Загреб во тој период променија 4 тренери и ни еднаш не му дадоа шанса на телето. Запрашајте се зошто.
Абе добра беше одбраната до 57 мин мислам 23 гола имавме примено, е сега проблемот беше нападот и транзиција по добра одбрана и многу промашени зицери.

Скроз погрешна тактика , место по одбрана да одиме на брза транзиција , тие одат на поставен напад а играме без Периќ и Табоада, наместо лесни голови ,сами се заглавуваа.
Остај ти Моралес колку гола дал или Тале проблемот пишав погоре .
И да нема шо да се чека, вториот тим да се прекимандоват играчи во прв и тоа е тоа , нема шо да се чека, со овие засилувања сега шо се потпишани има екипа и треба да се земи само немој екстра играч и тоа е ростерот.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
468
Поени од реакции
1.288
Znaci mnogu euforija krena Vardar chinish Barca ja tepaja ponovo...
Ako, toa kazuva kolku sme golemi!
Poslednite tri utakmici se resavaa vo posledni minuti...
Samo treba da se prodolzi so rabota, i da se uci na greskite... no kako se odi napred vlogot stanuva se pogolem.
Ako sakaat uspeh Sterjevi treba da znaat deka Pelister ne e obicna zabava i hobi.
Formulata e jasna, nova sala za 7 iljadi luge minimum, i mnogu mnogu pari...
Sega nekoj ke reci zosto?
Zivotot e minliv, nikoj ne go znaj Cile radi to kolku pari naprajl, go znat kako presedatel na RK Pelister. Inace ke bese kako kolegata od Cermat ne mu go znam ni imeto. Slava i pocit nosi Pelister!!!
Nie go zedovme primerot na Metalurg, so hrvatska skola, razvoj na mladi talenti itn...
Toa e sve dobro, od den na den reprezentacijata se polni so "pelisterci",megutoa i hrvatskiot rakomet sam po sebe e vo kriza.
Ednostavno treba da izmislime nesto novo... Sega spekulacii za Spanec trener pa ke go kopirame vardar... nasa prikazna treba.
Vardar e ubava prikaska, no sho mu treba Vardar na makedonskiot rakomet?
Sto sozdale tie makedonsko?
Talevski sto celo Skopje go plukase, pa Lino Cervar nego peleni mu menvase... i sega Lazarov bukvalno kako sin go zede...
Pa i Borko od 20 godini rakomet, ova mu e 3 sezona vo Vardar, ne ucestvuval vo nieden poglem uspeh osven ovoj...
Goce Gorgievski dete na metalurg...
Stojance vo sekoj poseriozen klub na Vardar bese treta opcija na piker...
Sto mu treba na Pelister da go pobedi konecno Vardar?
Mu treba Filip Kuzmanovski momentalno nasiot najdobar bitolski i makedonski rakometar...
Mu treba Mitrevski najdobriot bitolski i makedonski golman...
Mu treba bitolski smek na ekipata, ko ke izlezi na teren coekot pred vakva publika da ne bidi picka...
Mu trebaat na ovaa ekipa anti vardarci, luge sto prirodno go nejkat Vardar..
Ete go Dejan Manaskov na tacna vi e... odvrzete kese...
Sto znaci Manaskov mesto Madjovski znaete?
Treba da mu se obratat na Kire Lazarov pa neli knigi pisese za Bitola kako poslednata sezona vo Pelister ke mu bidi...
Treba Zvonko Sundovski da go pobarat, tvorecot na najgolemiot plasman na makedonskiot rakomet....
Porazite treba da ne napravat samo pojaki..
Prilikite se takvi sto mora da ja izgradime titulata preku makedonski igraci...

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.184
Поени од реакции
4.022
Не знам зошто Танкоски ви е крив, кога дечкото беше една од посветлите страни кај вас и плус двата меча против Вардар ги изигра солидно. Онаа звездата од Хрватска, е тој стално ви потфрла кога е најпотребно. Додади го и Маџовски на крило кој е реално многу слаб калибар на играч. Танкоски ја има подобрено формата. Конкуренцијата во репрезентацијата е се поголема, па некои играчи јасно е дека ќе сакаат да се докажуваат (некои).

Член од
4 септември 2019
Мислења
1.720
Поени од реакции
4.507
Бабиќ е главен виновник кај Пелистер. Најбитен дуел сезонава, он успеа да ги повреди Периќ, Мики и Табоада. Мислам дека последниов не беше ни 50% спремен. У Скопје не утрпа со шутеви.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.143
Поени од реакции
8.103
Taboada navodno imal kila i zatoa imal mala minutaza..isto tomasino ubo pisha nesto nejasno e so peric koga i kade se povredi
megjutoa ovie problemi ne se pogolemi od celokuoniot usran mentalitet sjo e nametnat od zelimir, ne znam kako uste se vodi za trener na klubot, najgolemoto zlo ni go naprajl toj sho go donesol ovde, na ta potrosena para i izgubeni pokje od dve godini

Член од
6 февруари 2011
Мислења
858
Поени од реакции
3.715
Ne se stanva shampion so onakov
pristap, pa stole na 36/37 godini vleze vtoro kako lav ranet na 3-4 navrati so se radovic ke vlezese vo gol imase zelba iako i toj imase klucno promasuvanje za nivna sreka nashite neznaeja da go iskroistat i pretvorat napadot vo gol. Babic mozi slobodno uste sega da si zamini od Bitola fala mu na se mislam uste lani se znaeshe deka ne e trener za golemi dostreli. Fala za se i chao. Ojlevski kolku i da e losh za Madzovski e Alusevski vo najdobrite godini , i najverojatno negovoto promasuvanje ne kosta titula kako i site negovi promasuvanja cisti ziceri vo tekot na sezonata. Mandalinic fala ti i tebe kuferite i da te nema , i proshlata Bitola mu ja dade vrace i sega. Jas ova go nemam vo nieden sport videno do sega , potezite na Mandalinic ala Talesen od najlosite izdania vo repka. Naredna sezona najlvalitetnoto da se prekomanduva prva ekipa jas i jovic bi go stavil trener i so site da se nasocime na gradenje infrastruktura
Автоматски споено мислење:

I da neka se
Izjasni nekoj ako znaj , jas kolku sho pratev nemashe nikakvo soopstenie od klubot vo vrska so povredata na Peric ? Kako mozi da ne izigra barem 10 min pod inekci , pa videte to stojance bandaziran kako od Mariupol vraten pa
Izigra….

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2008
Мислења
468
Поени од реакции
1.288

pred prazna sala poubo ke izigraja :pipi:
pozdrav do smeskovcite :D
ako ne rakomet barem basket ke slavime titula :pos:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.370
Поени од реакции
5.461
Уште 200 години ние нема да бидиме шампиони, памтете го муабетот, со ваков пичка пристам на утакмица, арам да ви се на парите шо ги земате...
Заслужена титула на Вардар и третта сезона летаме во облаци дека можиме нешто, сепак поквалитетна и поскусна екипа од нас, една работа е да играш лш, друга работа ле, се далеку поквалитетни екипи тие, против играчи со илјадници утакмици зад себе, ние си го мериме стапот со Аек, Татабања, Кадетен, толку се можностите, штета шо имавме домашен терен ама овие слепци ништо не знат да искористат и трета или четврта утакмица каде пред полна сала и притисок покажаја дека СЕ ГУБАТ КАКО ГЕРМАНЦИ, со Вардар 2 пати, Нексе, Ним....наместо мотивација, ветер во грб, еуфорија, на овие рацете му се тресат, вие моментално момци во овај дрес, титула не гледате !

Мора темелна реконстуркција, таман почнавте со продавање играчи и не продолжени договори, барем овие шо останаја, спичкајте ги сите орман да фатат....
Пет играчи одма префрли од вториот тим: Цвеле, браќата, Петровиќ, Емко и Арсеновски и од првата екипа Ојлески, Кизиќ, Костески, Кукуловски, еве ти 8-9 наши играчи од старт...

Почнувајки од Ванчо и Сајкало......мршшшшшшшшшшшшшшшшшш уште утре скопје, ова не ви е Металург овде да се куропецате, абе не се заебавајте Битола има легенди во ракомет барем, овде не играме ватерполо, па да немаме ватерполисти, абе гитла овие двата тие ќе даваат абер за играчи а кај нас легенди како Поповски, Атанасовски, Ќани, Абдула, седат со скрстени раце, Ќани го гледам пред некое време клими мести :eek: толку бе немате осет вие од управата ? Кој каква заслуга има од вакви имиња, не заслужват барем некое место, еј Сајкало има, абе 3 реченици не знај да склопи, овде тој ќе ми игра главна улога за играчи....
Друга работа, ТРЕНЕР, уште одма, тренерот е подлога на екипата, немаш тренер џабе е се, каков Славко Голужа, не се прајте Пискачи и вие 4 години го бараше уште тогаш во Пелистер.
Без тренер шо применува брз ракомет ништо не прајме надеж гледам во шпанец или скандинавец и нека е преплатен ако треба, овде Бабиќ накалапи пари, небаре Мурињо....
Толку е за Жељко, нека гледа газиња во ЖРК Подравка, толку му е максимумот на овај, три години ЦЕПЕЈНЦА на клупа !
Алал да му е на еден овде шо напиша ко стигнаја тука Мандалиниќ и Периќ од бундеслига, дека се испукани пушки, истрошени играчи и далеку од квалитетни играчи за во Њемачка и си најдоја трансфер на балканот и овде си изиграват ѕвезди, ако вредеја ќе останеја таму, ама видоја дека не вредат ни за во последните 5 екипи да играт таму, па менаџерчијата експресно му најдоја трансфер у Битољ.
Каков Мандалиниќ бе, рака на срце, не е толку лош сезонава, игра подобро од минатата сезона, ама за вчерашната утакмица, да те испровоцира Борко Кивата и да те откажи од мечот, е по то можиш да видиш колку си ЗЕЛЕН во глата, ејјј падна на провокација на кивата, ојде на пенал му вика "Ајде пичко, ајде погоди ме" овај на то зеде му одговори со лоб :eek::eek: и му ја стопи, го прочита и после то зеде се живо и диво му искара и после си пробваше удари од 8-9 метри кои беа лепчиња за Боре.
Колку и да го мразиме Боре, ама то е, има 151725161591 утакмици зад себе, 199 утакмици избрането во Битола и знај шо е како е, то ти е искуство, ова најмногу треба да го имаш, за со Пелистер секогаш е мотивиран и стално му е џокер за овие утакмици, како да го чуваат за против нас само, за околу 20 минути собра 9 одбрани негде, еден од најзаслужните во победата, заедно со Столе и Куни.
На таква провокација Стипе, требаше вгла да го намери по таа кивата, не да го понижва со лоб, немам коментар....
Периќ КАЦИИИ ТИ БЕ машко !?!? Каков Периќ бе, вакви умренковци ги величиме ? Кај се повреди бе златен ? Абе гитлаааа и ти мамето да ти го ебам, издајцо една, од шо се повредивте бе ? Од "јаките тренинзи" на Бабиќ ? Или од карантинот во Струга ?
Па уште КАПИТЕН ЕЈ :place: Ми се плачи еј, каква пара свртија тука, сакам се е*** сакам се сунчам, нешто во стилот на кивата.... Уште утре бате и ти за Татабања гитлааа очи да не ми те навидат, вакви играчи никогаш не треба да се величат, па зел дрес од Велковски се слика :unsure: Солзи сами капат, прости мии....

Граџан :facepalm: и овај не дупи на здрав памет, зеде завртена долу мава, чекај бе кој си ти ? Пекелер ? Абе ЕГАЛ утакмица играме гол за гол, овај зема завртаљки ми мава ко да водиме небаре 7-8 разлика, па ајде ќе си пробам нешто за да излези гиф за на стори да се сподели нешто.....абе мршшшшш и ти !!!!!!!
Табоада не се знаеше до пред сам почеток дали ќе игра, сам на свој ризик прифатил, шо е за респект, толку можеше сепак....
Мараш уште од првите утакмици реков, дека детето можи да оди во двојката да напредни една сезона, па да видиме после до кај е шо е, вака џабе само го лепат, па толку блокади на бек, не знам дали има некој НБА играч до сеа добиено во плеј офот :cenzura:
Божиќ-Павлетиќ шанкурето, си билда статистика со Тиквеш и Пролет, па за 13 гола на Тиквеш и Мице Шилегов брца со РК Охрид бе друже, се виде твоето колку знајш со трансферо во Франција 2 лига. Многу слабо крило, еден од послабите во екипата, за Тиквеш и Пролет и Васил Митевски со 44 години знај да дава голој, на најбитните утакмици, невидлив, НУЛА, голема НУЛА !

И поарно за другата сезона вака со црнчуги, Руди Муди, Хосни, барем анонимуси, ќе се погоди некој, ако имате можност, присоберете уште некој, шо дека имаме ѕвезди како Мандалиниќ 15к месечно ќе си легнат, репрезентативци не знам шо.... метла сите, мора метлата да игра од темел за следна сезона, иначе пак иста прича....
Па порано со плати од 500-800 евра имаше играчи да не ги редам кој, па гинеја бе на утакмици со Вардар и сега беше пред неколку години, пот и ќотек паѓаше, сега со плати од 8000-15000 евра, како невести со опашката вгаз ни образ ни срам си се пикнаја всоблекувална !
Алоооо, па ми плачат на крај, гитла бе, не ми треба да плачите никој, мрсулковци, шо се лигајте ? Ние 17 години плачиме, па кој не прашал !? Нерви искинавме, секој одвојува време, грло, глас остава за вас, гостувања, минусни температури, за вие да не знајте да се спремите за 2 (ДВЕ) Најбитни утакмици во годината !??!??!?!? Мрш бе, гитла....
Секоја чест само за НЕМАЊА ОБРАДОВИЌ како изигра, машки, единствен од сите кај нас, тој знај единствено шо значи ова дерби за нас, ги знај уште дерби дуелите додека беше во Металург и ја знај тежината на овај меч.....
Исто браво и за Џули, овие двајца само вредеше да се пофалат, другите колку да се изигра му беше....
И Џули е од старата гарда, кој ги поминал овие дерби дуели.....
НЕМАМЕ ВО екипата играчи, кој не го знаат значењето на оваа утакмица, за жал....

п.с. Танковски ќе те забораев не те спомнав.....те имам спомнато многу пати сезонава, ама едноставно ти и овај спорт сте како север и југ разлика....
Абе Лазаров крена раце од него од репка, почна Павле да го зема, ние на клучен меч за титула, стартуваме со него :facepalm::facepalm: Се е кажано, џабе нервозите.....
Оди батка запиши Скопје некој курс, програмирање плати си 1500-2000 евра, ќе поминиш некоја обука, можи ќе успејш во животот, ова е мачење и за тебе и за публиката шо те гледа....
А и шо да очекуваш од 24 годишен, каде на една рандом емисија, после репка собир го прашват, шо ти е хоби ? Гејминг му вика, многу гејмам :facepalm: На Марс почнаја кафе да пијат луѓе, овај уште игрици си игра....

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Абе тој Ванчо и тој Сајкалот следно влегување во сала треба да им се соберат дестина души и за уши да се фатат и на километар од сала да се исфрлат. Лешинари.
Срамота е на толку легенди во Битола, кои останале во клубот дури и кога немаше вода за пиење на утакмици, па од сопствен џеб ваделе пари да купуваат пред утакмици, да се вртат овие две гниди и цицаат пари од клубот. Едноставно РЕЗИЛ.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
Стварно не знам што толку ве нервира кај Ванчо и кај Сајкалот, барем до сега корекно си ја работат работата, и што е тоа со Битолските ракометни легенди. Поарно да се вклучени во работа со млади деца отколку да работат работа која не ја познават. До сега со битолските легенди лошо искуство има, БИТОЛСКИ РАМБО ги заслужуваше сите почести како фамилија ракометна на крај да се изглупира за некоја банка предаде и ракомет и морал и образ и се дури се качи да се тепа со публиката. Секој што ја заслужил почита ќе ја има но непикајтеги каде што не знаат и не можат да покажат резултати.

Sent from my M2004J19C using Tapatalk

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.601
Сериозно мислите дека Кузмановски во најубавите години од кариерата, токму во моментот кога му тргна во Германија, ќе се врати да игра утакмици со Алкалоид и Голден Арт?

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Сериозно мислите дека Кузмановски во најубавите години од кариерата, токму во моментот кога му тргна во Германија, ќе се врати да игра утакмици со Алкалоид и Голден Арт?
Pa ko so nema pamet se e mozno

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.432
Za pari se e mozno
Tuka ke mu dat ista plata kako vo Germanija plus e doma ete ako treba i smestaj i jadenje i se mu se plaka kako na strancite a vo Germanija mu se dava samo plata ostanatoto sam

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.490
Поени од реакции
5.583
Pa ko so nema pamet se e mozno
Така, прајме муабет за играч шо една година порано потпиша договор и не научи германски јазик, замина ко теле таму првата полусезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom