Неможе да биде како со Украина, ако ја нападнат пример Полска со ист интензитет и наратив како ова сега со Украина, демилитаризација и денацификација, со влез на 100,000 трупи на РФ во Полска, тоа ќе значи директна конфронтација на САД со РФ, Полска ќе се повика на член 5 од НАТО и тоа веќе ќе биде ВВ3, НАТО нема да може да се дистанцира од ваква ситуација.Ако нападнат НАТО членка ќе биде слично како со Украина. У моментов ми се чини дека Украина е избрана каде НАТО и Русија си ги мерат. Можеби следна ќе биде Полска...
Не им требаат уште подароци на русите, веќе све што пристигна си земаа.Да ги видиме и новите подароци....
Прегледај го приврзокот 330686
SPS Ysabel (A-06) unloaded in Gdynia, Poland.
Прегледај го приврзокот 330687
Прегледај го приврзокот 330688
U.S. Air Force loading 155mm howitzer ammunition destined for Ukraine into a C-17 Globemaster III at Travis Air Force Base, California
Прегледај го приврзокот 330689
Прегледај го приврзокот 330690
777 howitzers are being loaded onto aircraft at the March FFS American military base to be sent to Ukraine.
Прегледај го приврзокот 330691
Прегледај го приврзокот 330692
Nekako mnogu si radosen za unistuvanje na drzavata so cii piloti avioni i FAB500 gi sotrevme uckite kaj radusa. 90% zaminaa xhenem.Не им требаат уште подароци на русите, веќе све што пристигна си земаа.
Ама ај, треба да се опреми армијата на Новорусија, па за кратко ќе ги гледаме овие во рацете на ДНР и ЛНР и останати нови републики.
Ама нато се познати по дарување, на талибаните им подарија 86 миљарди у најсовремена воена опрема. На русите најмалце дупло ќе им подарат.
Ниту се радувам на уништување на било која држава, најмалку на Украина и украинскиот народ, ниту пак ова украинско раководство има било каква врска со тоа од 2001. Тогаш беше про-руска Украина и одлуката за тоа оружје е донесена во Москва.Nekako mnogu si radosen za unistuvanje na drzavata so cii piloti avioni i FAB500 gi sotrevme uckite kaj radusa. 90% zaminaa xhenem.
Oruzjeto go dade ukrainskiot narod. Su-25 i Mi-24 gi letaa ukrainski piloti i istite dejstvuvaa na poziciite na uck pod komanda na generalstab na ARM.Ниту се радувам на уништување на било која држава, најмалку на Украина и украинскиот народ, ниту пак ова украинско раководство има било каква врска со тоа од 2001. Тогаш беше про-руска Украина и одлуката за тоа оружје е донесена во Москва.
Ете, Талат Џафери им опрости изгледа и појде да им каже дека ќе им даде материјална поддршка.Oruzjeto go dade ukrainskiot narod. Su-25 i Mi-24 gi letaa ukrainski piloti i istite dejstvuvaa na poziciite na uck pod komanda na generalstab na ARM.
Da se sitish na stradanje da narod koj ti pomognal vo najteskoto e nezamislivo.
Па зошто тогаш политичкото крило на УЧК во владата на државава навива за оваа Украина ако ги сотрела?Oruzjeto go dade ukrainskiot narod. Su-25 i Mi-24 gi letaa ukrainski piloti i istite dejstvuvaa na poziciite na uck pod komanda na generalstab na ARM.
Oni otsekogas bile slugi na mokjnite na balkanot. Osmanlii, nacisti, Amerikanci. Mislam jasno e toa dzabe se prasuvame i si odgovarame.Па зошто тогаш политичкото крило на УЧК во владата на државава навива за оваа Украина ако ги сотрела?
Кур знаеш ти,кој дал оружје и дали била про руска.Ниту се радувам на уништување на било која држава, најмалку на Украина и украинскиот народ, ниту пак ова украинско раководство има било каква врска со тоа од 2001. Тогаш беше про-руска Украина и одлуката за тоа оружје е донесена во Москва.
Технички, одлуката за оружјето и пилотите ја носи украинската тогашна влада и министерства кои се проруски, всушност по предлог/налог на Москва.Oruzjeto go dade ukrainskiot narod. Su-25 i Mi-24 gi letaa ukrainski piloti i istite dejstvuvaa na poziciite na uck pod komanda na generalstab na ARM.
So mi go mesate Capari segaТенеке е Духот од Цапари
Напиј се чија брокули смути, смири сеКур знаеш ти,кој дал оружје и дали била про руска.
Ne me sledis definitivno. Neutralnost vo ovoj konflik ne da se naviva cico, batali go kuceto dezertersko uckarsko sto po naredba otislo da bacuva raka. Sto ne otide premierot ili pretsedatelot? Ke da im raboti klikerot nim.Технички, одлуката за оружјето и пилотите ја носи украинската тогашна влада и министерства кои се проруски, всушност по предлог/налог на Москва.
Со оглед дека учките беа и сеуште се кучиња на сад и нато, тогаш бевме нападнати од нив - истите што денес ја поддржуваат и нацистичката влада во Украина. А ни помогна Русија (преку тогашна проруска Украина) - истите што денес повторно помагаат на украинскиот народ против кучиња на сад и нато.
Нешто не разбираш, не следиш. Не навивам за конфликтот, навивам за негово завршување.Ne me sledis definitivno. Neutralnost vo ovoj konflik ne da se naviva cico, batali go kuceto dezertersko uckarsko sto po naredba otislo da bacuva raka. Sto ne otide premierot ili pretsedatelot? Ke da im raboti klikerot nim.
Digajte rucna malku vletavte epten navijacki ne e ova fudbal.
Za toa cija odluka bila da se prati oruzje na ARM e totalno ne bitno.
Faktot ostanuva deka Ukrainci direktno pod komanda na generalstab dejstvuvaa vo 2001.