Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.291
Поени од реакции
5.566
:popce::jeeee:Македонцки Театар
Прво, дај подзачисти го својот двор (Волгарија со децении по ред е предмет за мајтап...), па дој да го подзаметеш и нашиот...

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Od tate imotot e ova pa zapnavte da ja delite.
Bugarite se rucki kucki drzava im dadoja mora sega da ne kocat i da probaat da ne unistat.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.761
Поени од реакции
35.664
Амбасадор во Белград поарно. Вучиќ е фин човек, ќе ни учини, ќе си ја прифати назад дома.
Кај било, да ја пратиме некаде. Остана жената без работа :icon_mrgr:

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Zasto zapnale nesposobni sustestva da prakjaat vo evropa i svetot. Takvi samo vo Makedonija ke pominat. Onamu ke im se smeat, ke recat od koja pestera izleze be sonce makedonsko?

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Едно искрено, не шекеросано, мислење од Запад:

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Odamna se veli deka balkanot e bure barut. I se ceka na edna ruska ispostava da odlucuva za idninata na balkanskite zemji. Makedoncite se dzentlmeni za vas dragi gospoda pocituvani. Tek Rusija vi go ostri nozot, da ve potstetam na sanstefanska bugarija.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.291
Поени од реакции
5.566
После секое „...мислење од Запад...„, мојата плата добива покачување од најмалку 38,96% на месечно ниво‘...

Просто кажано, ме заболе ѓонот што мислел Западот, кој 200г. по ред е генератор на војни.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.291
Поени од реакции
5.566
Само во „севернава„ биртија на високи политички позиции се поставуваат неспособни. Со ова неприфаќање, Западот покажува дека очекува да биде пратен способен кандидат, не по национален клуч, не по проценти, не по коефициенти...

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Само во „севернава„ биртија на високи политички позиции се поставуваат неспособни. Со ова неприфаќање, Западот покажува дека очекува да биде пратен способен кандидат, не по национален клуч, не по проценти, не по коефициенти...
Toa celo vreme ni go cukaat od glava i korupcija i nesposobnost. Ama nekoj e uporen misli ke pomine toa.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.291
Поени од реакции
5.566
Toa celo vreme ni go cukaat od glava i korupcija i nesposobnost. Ama nekoj e uporen misli ke pomine toa.
Неспособноста е основа/причина за корупцијата. Тие две зла напросто се системски поставени во „севернава„ и тешко се искоренуваат. Кога се задржуваат подогло време како власт, се јавува низок стандард кај населението, но и зголемено отселување, стагнација во економијата, нефункционирање на правната држава, распад на инфаструктурните објекти и сл.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.336
Поени од реакции
15.507
Zasto zapnale nesposobni sustestva da prakjaat vo evropa i svetot. Takvi samo vo Makedonija ke pominat. Onamu ke im se smeat, ke recat od koja pestera izleze be sonce makedonsko?
Ради заштита од прогон....каква таква амбасадорската функција дава некоја заштита. Све ќе направи Али да ја заштити...па макар и тајно да преговара со црниот ѓавол(Вмро)....

....трампа за предвремени избори на пример....и 4(четири) албанци премиери во исто време на Балканот

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Ради заштита од прогон....каква таква амбасадорската функција дава некоја заштита. Све ќе направи Али да ја заштити...па макар и тајно да преговара со црниот ѓавол(Вмро)....

....трампа за предвремени избори на пример....и 4(четири) албанци премиери во исто време на Балканот
Lokal muabeti, neka teuta bide ambasador, neka ali dade predvremeni izbori i da imaat premier. No da ti kazam, nemoj da mislis deka ke pocneme pregevori so EU, so teroristicka partija vo vlada. Tacno gi znaat teroristive vo vlada i vo dui. Nikoj pa i najzkoraveniot liberal ne gi saka tamu.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.291
Поени од реакции
5.566

Што беља има сторено дотичнава (ако не е тајна...) за да се прикрива, барем на некое време, зад функционерска позиција?...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.516
Што беља има сторено дотичнава (ако не е тајна...) за да се прикрива, барем на некое време, зад функционерска позиција?...
Тотална пљачка на Тетова, архитектонско уништување за навек, апсолутно неписмена и корумпирана администрација вработена неопотистички и преку партија...
Алах и Исус заедно не го оправаат колку е уништен тој град, багерите и градење од ново.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.336
Поени од реакции
15.507
Прво...околу 300 лиѓе земале плата а не се појавувале на работа, од кој доста од нив работеле и во Шфицарска, а тоа се големи пари. Второ...ако битолскиот градоначалник го притворија за цената на школскиот превоз, во исто време не Теута ништо не и направија, а кај нејзе цената беше 50% повисока од битолската. А талески го јадеше немиен

И на крај впрочем...24 мил.евра остави долг. Кој знае колкав дел од тоа е дирекно криминална работа

Спасот за нејзе е само Еди Рама

Kajgana Shop

На врв Bottom