Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Tebe CNN ili Kaleto ne ti kazhaa deka Ukraina ne e nishto, samo teren na koj se sudrija NATO i Rusija na ruski teren, zoshto mornarica i avijacija ne se specijalnost na Rusija. Za suvozemna vojna se nenadminati i od istoriska gledna tochka i bilo kako. Ovaa vojna ke se izuchuva vo klasichnite voeni uchebnici...Gi shetaat Natovcite kako sakaat, ke go napgjaat Kiev, pa gi snema, im gi unishtija i zaplenija golem del od oruzhjeto shto go prakjaat, im gi opkolja dobrovolcite vo chelichanata i kako toa rusite gubat a vo isto vreme kontroliraat se poveke i poveke teritorija. Ke ja ostavat Ukraina bez more...Za brodot Moskva veke stanavte zdodevni, toa pa toa, sankir ukraincite go potonaa...toa beshe maslo na NATO...slusham ima tamu blokirano NATO podmornci pa go stavija toj star brod da gi drzhi. I za kraj, Rusite dali angazhiraat 10% od voenata sila shto ja imaat...Teshko na ukraincite so Zelenski.
Како може потонат брод да блокира подморници?
Автоматски споено мислење:

Да, доларот расте во однос на еврото/денарот. Тоа сите го збориме.

W

wicked_1

Гостин
Учки биле, затоа што ќе се изјаснувале на референдум?

Толку знаеш.

Прво, Косово без референдум прогласи независност и тоа е еден од главните аргументи на руската политика, околу тоа, зошто, на пример Крим, или Придњестровие, се легални, а Косово не е.
Како алатка на сепаратисти и терористи, да. Не се?

Косово од 91ва навака прогласува независности, не знам дали ти е познато тоа, а за тоа дека референдум бил аргумент, тоа можеш само на овие дежурниве ботови овде да се продава.

Ќе излезеш на подршка кај нас на референдум за Илирида или НовоАлбанија како што си за Луганск, Донетск, Херсон итн.?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.025
Поени од реакции
7.681
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Sonar...
a system for the detection of objects under water and for measuring the water's depth by emitting sound pulses and detecting or measuring their return after being reflected.
Знам што е сонар и како работи. Не сфаќам како потонувањето на бродот е поврзан со сонарот.
taka !
Azovsko more e na najdlobokoto mesto samo 14m a vo prosek e okolu 8m https://de.wikipedia.org/wiki/Asowsches_Meer
Brodot go potonaja na Portata ili prelazot kade sto ima dovolno dlabocina za da pominat.
inace mora da izlezat nad voda. a toa mozi da gi kosta mnogu.
Се тоа супер, ама Москва потона на некои 900-1000 километри оддалеченост од Азовско Море.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Знам што е сонар и како работи. Не сфаќам како потонувањето на бродот е поврзан со сонарот.

Се тоа супер, ама Москва потона на некои 900-1000 километри оддалеченост од Азовско Море.
Neli donesoa brod od muzej tamu.
Автоматски споено мислење:

Znachi Moskva bil ukotven tamu nekade kaj Turcija.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Neli donesoa brod od muzej tamu.
Нема да разберам, џабе. Објасни ко за глуп, зошто мораа да го потонат командниот брод на цела црноморска флота за да пратат сонар на дно или да донесат музејски брод?

Не е поедноставно да пратат подморница со сонар? Или само да симнат сонар? А за музејскиот, им треба ли оправдување за да го пратат таму? Не можеше да го пратат без да потоне Москва?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.025
Поени од реакции
7.681
tie denovi koga potona citav nekade na internet deka rusite go shlepale so cel da go potonat na podvodniot prelaz za podmornici.
I sega ostanale zaglaveni povejce US i UK Podmornici .

Shto kako i kade e mestoto na potonuvanje ne znam.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Нема да разберам, џабе. Објасни ко за глуп, зошто мораа да го потонат командниот брод на цела црноморска флота за да пратат сонар на дно или да донесат музејски брод?

Не е поедноставно да пратат подморница со сонар? Или само да симнат сонар? А за музејскиот, им треба ли оправдување за да го пратат таму? Не можеше да го пратат без да потоне Москва?
Ne si glup, ama se pravish glup. Brodot shto go zagubija e calculated loss, vojna si e vojna i da znaevme sve ke bevme generali.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Учки биле, затоа што ќе се изјаснувале на референдум?

Толку знаеш.

Прво, Косово без референдум прогласи независност и тоа е еден од главните аргументи на руската политика, околу тоа, зошто, на пример Крим, или Придњестровие, се легални, а Косово не е.
Ima tuka nekoj nadustavni raboti sto ne gi razbiras ti, zatoa se bunis i ne ti e jasno.
Ednostavno ne si ekspert po nadustavno pravo i pomirise so toa :toe: .

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
tie denovi koga potona citav nekade na internet deka rusite go shlepale so cel da go potonat na podvodniot prelaz za podmornici.
I sega ostanale zaglaveni povejce US i UK Podmornici .

Shto kako i kade e mestoto na potonuvanje ne znam.
Таманскиот залив е под целосна руска контрола. Повеќе од 8 години. Зошто некој би пратил подморница во Азовско море? Што добива од тоа?
Ne si glup, ama se pravish glup. Brodot shto go zagubija e calculated loss, vojna si e vojna i da znaevme sve ke bevme generali.
Бродот што го загубија беше срам. Никаква пресметана грешка, никаква намерна диверзија. Чист срам и доказ дека во раководните структури на руската армија има по некој на кој не му е таму место.

Долгорочно треба да бидат среќни за тоа, затоа што слабостите им се покажуваат во војна што не може да ја изгубат, и доволно навремено пред војната што не смее да ја изгубат.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Таманскиот залив е под целосна руска контрола. Повеќе од 8 години. Зошто некој би пратил подморница во Азовско море? Што добива од тоа?

Бродот што го загубија беше срам. Никаква пресметана грешка, никаква намерна диверзија. Чист срам и доказ дека во раководните структури на руската армија има по некој на кој не му е таму место.

Долгорочно треба да бидат среќни за тоа, затоа што слабостите им се покажуваат во војна што не може да ја изгубат, и доволно навремено пред војната што не смее да ја изгубат.
Ne e sram da zagubish brod vo vojna so NATO. Mozhebi sramot e na NATO so seto zapleneto i unishteno oruzhje shto go prakjaat i opkolenite vo chelichanata.

Kajgana Shop

На врв Bottom