Живот после смртта

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе и кај мене во мало еден вика дека има кур 50 сантими, ама кој да му верва.
 
Член од
11 септември 2007
Мислења
188
Поени од реакции
10
Добро бе Смугре те сфаќам, само примерот со бабите ти е инфантилно наивен пошто баба како шо ебено лажи ништо на сфето не лажи. Е сеа ти ако верваш на вакви комични испади не очекувај да те окарактеризирам како научник.
А бе златен,цело маало беше у собата кај што лежење бабата,која што беше мртва(барем за мртва ја рачунале у болница),и жената кога станала,одма го зборела тоа кога сите ја гледале како вампир,и не верувам дека тогаш лажела,ама не е ни битно,тоа го наведов како еден пример,постојат милиони од кои што во некое мора да веруваш,барем да те замислат малце.... Како и да е мислам дека нема смисла да се расправаме...
 

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе има луѓе така шо станват и јас знам примери. Само објаснението е многу поинакво, нема врска со враќање од смртта. Најчесто се мисли дека се умрени зошто дијагнозата ја дава некое нестручно лице а.к.а селскио еким. Никој не умрел па да се врати то је непобитен факат.
 
Член од
22 јули 2007
Мислења
53
Поени од реакции
5
tuka sme site gosti na zemjata,pa taka da gledaj da ostavis dobar vpecatok
a za ponatamu will see idninata ke pokaze:)
sega dodeka zanes deka zivees zivej si po svoj kef
a ako ima drug zivot ke vi pisam:D
 

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Pa da veruvam deka ima, megutoa se ostvaruva vo nekoja druga dimenzija
 
Член од
10 јуни 2007
Мислења
84
Поени од реакции
4
Sto mislite dali ima zivot posle smrtta? Mislite deka vasata dusa talka zasekogas po zemjata,ke idete vo pekolot ili rajot ili se ragate kako nov covek ama ne se sekavate na predhodniot zivot...kazete mi gi vasite mislenja zaso mnogu sum zanteresirana!!!
енергијата не се уништува а ниту се создава таа само се трансформира.
така да ние сме една фаза од таа трансформација.
ако земеме предвид дека ние сме создадени од пепелта на една звезда тогаш како е создаден тој рај и пекол???
во книгата божествена комедија од данте алигери првпат се споменува рајот,чистилиштето и пеколот.тоа рај и пекол е дело на некој романсиер од периодот кога се творело толку многу па и се нацтани и некои контраверзни слики како што е последната вечера(кодот на давинчи е едно продолжение на таа фантазија).јас верувам во господ а и верувам во зевс и во останатите богови од Македонската митологија(а не грчката).има нешто после смтта а што е тоа сигурно ќе дознаете никој не е вечен.:eek:jea:

Pa da veruvam deka ima, megutoa se ostvaruva vo nekoja druga dimenzija

дали знаете што е тоа димензија??состојба која секој сака да ја контролира ама неможе.ако некој имал видено нешто што немозе да си го објасни нека ми го прати по @maill >(andon_kavadar@yahoo.com)<имам знаења од таа област можеби ке можам да му објаснам што е тоа.некои научници сметаат дека ние зивееме во илузија и дека оваа што го знаеме и го гледаме е една обична програма создадена со некоја цел.
 
Член од
11 септември 2007
Мислења
7
Поени од реакции
1
nikoj ne moze da znae dali postoi zivot posle smrtta no sekako deka e podobro da veruvame deka ima zosto ke imame nekakva nadez
 

NexuS

hatecrew.NexuS
Член од
12 септември 2007
Мислења
59
Поени од реакции
3
luge ja veruam vo zivot posle smrtta ama imam tersena teorija koja ja opfaka i vrtenjeto na energijata posto dokazano deka energijata ne se gubi mozno e da se transformira od eden vid vo drug so znaci deka nasata zivotna energija posle smrtta se osloboduva i odi vo druga forma so znaci deka avtomatski toa e zivot samo vo druga forma a za raj i pekol neka ne zboruat koa ne znaat i nikoas nema da se doznae
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
koga covek ke umre dusata mora negde da odi..ajde teloto odi pod zemja, ami dusata..mora nekade i taa da se "smesti"! ne sum bas bas uverena deka postoi zadgroben zivot raj ili pekol, no ne e dokazano ni sprotivnoto--deka nema! no sepak stom veruvam vo gospod avtomatski se odi kon toa deka veruvam barem malce vo nesto kako zadgroben zivot..e sea ne nekoi filmovi vakvo e onakvo e gluposti ama deka dusata odi nekade toa da...vo toa veruvam!
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
нема живот после смртта,умираш и едноставно те нема КРАЈ
мое мислење
 
Член од
20 септември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Sekoj sto vistinski veruva vo Gospod ke veruva i vo zivot posle smrtta ,zboram za raj i pekol (reinkarnacija ne doaga vo obzir) .Toa e tesno povrzano !Jas veruvam vo Gospod taka da ne mora voopsto da se izjasnuvam! Fino sto e otvorena temava ,bas me interesira kakvi se razmisluvanja ke procitam .
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Постој, живот после смрт, се вика реинкарнација
иста душа, но различно тело, некогаш овошке, некогаш риба, некогаш човек,
 

swallow

UrBaNeBoY
Член од
27 септември 2007
Мислења
81
Поени од реакции
0
така ме учи верата, дека постои живот после смрта:toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom