И да, денацификација е акцијава меѓу другото. Јас не им ги поттурив нацистите во безбедносните структури на Украина. Ниту пак јас ги натерав да го забрануваат Рускиот јазик и да ги опресираат Русите таму. Ете можеби Русите одвај чекале, но овие како и да е им дале и повеќе од легитимна причина ова што се случува.
Не е ова излезено од Руската кујна, има бејзброј видеа за нацисти во безбедносните структури и докази и видеа за нивни злосторства. Можеби не е цела Украина нацисти, но ете ќутеле и го дозволувале тоа. И Германија не била цела нацистичка, но очигледно повеќето се слагале со тоа што се прави... Така да денацификација е сосема легитимно да се каже.
Автоматски споено мислење:
Имаа и претходно неколку неуспешни обиди за контра офанзива но ништо сериозно, повеќе ми личат на пробни напади, одколку на контраофанзива. А за сега незнам дали имало контраофанзива.
Тоа значи дека Рајот непрекинато се полни со Богоугодници...Да не збориме и тоа дека забележаните ликови и празници во календарот се само дел од реалната бројка од Светии.
Со Украина како држава е готова работа, утре да се повлече Русија и да заврши војнава што ќе остане од таа држава? Ништо, само рушевините и оружјето од нато, материјалната штета е огромна, младите никој не ќе сака да остане во државата, а и кој ќе инвестира во земја која е целосно уништена со истрауматизирано население.
Најтрагично од се е зошто се случува ова што се случува во Украина, за едно мочано членство во посраното нато и да се шуњаат низ ходниците на Еу, бирократите да си играат курташак со давање на датум за датумот на датумот. Со други зборови за да дојдат до наше ниво, е тоа е вистинската трагедија.
Жал ми е за украинскиот народ, ама мораа да одиграат попаметно, а не да стават во позиција на терен каде што нато ќе води војна со Руската федерација.
И русите требаа да изиграат попаметно.Требаше да им ја признаат црквата и дека се посебна нација.Вака само го разгореа национализмот и ги фрлија во прегратките на западот.Истата грешка ја прават и бугарите со нас.
Ne be ova, ne go boli nego ova niti go zasega.
Najdi mu sliki od toj konvojot so siptаrski begalci koi ovie so svojata superiorna tehnologija im ebaa mater, gi sprzija ko prasenca za bizik.
Eve neka si procita i sam link
Абе ова не му е познато него.Во подрум бил.Плус пилотот рекол дека коланата трактори му заличила не тенковска колона.И толку ги прогласија за колатерална штета.
За Путин во Сирија од кога влезе е заебано, па излегоа на крај со сите заебанции.
За ова со нападот на курдите од страна на Турција овој пат и во Ирак, единствениот вистински сојузник на земја/терен за САД, поише ми изгледа дека САД се тие што ќе бидат заебани и истиснати, али Ок
За Путин во Сирија од кога влезе е заебано, па излегоа на крај со сите заебанции.
За ова со нападот на курдите од страна на Турција овој пат и во Ирак, единствениот вистински сојузник на земја/терен за САД, поише ми изгледа дека САД се тие што ќе бидат заебани и истиснати, али Ок
Си искористи ситуација Султанот сега. Еве и му забранил на Путин да пренесува војници во Сирија низ Турскиот воздушен простор.
Руските воени бродови не можат да поминуваат низ Босфорот одамана, така да ќе биде малце позаебно за Путин во Сирија сега.
A што па и чоек може да очекува од катиљот Ердо м.м.е. глуми неутралец ни вамте ни тамте а прави вакви глупи чекори ко забрана за руските пловила да минуваат низ турските протоци, како и забрана за прелет на руски летала над турскиот воздушен простор, лејка османлиска...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.