Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    738

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.992
Поени од реакции
13.183
И да, денацификација е акцијава меѓу другото. Јас не им ги поттурив нацистите во безбедносните структури на Украина. Ниту пак јас ги натерав да го забрануваат Рускиот јазик и да ги опресираат Русите таму. Ете можеби Русите одвај чекале, но овие како и да е им дале и повеќе од легитимна причина ова што се случува.

Не е ова излезено од Руската кујна, има бејзброј видеа за нацисти во безбедносните структури и докази и видеа за нивни злосторства. Можеби не е цела Украина нацисти, но ете ќутеле и го дозволувале тоа. И Германија не била цела нацистичка, но очигледно повеќето се слагале со тоа што се прави... Така да денацификација е сосема легитимно да се каже.
Автоматски споено мислење:

Имаа и претходно неколку неуспешни обиди за контра офанзива но ништо сериозно, повеќе ми личат на пробни напади, одколку на контраофанзива. А за сега незнам дали имало контраофанзива.
Не во ред е. Не е мотив за тролање. Туку стварно нема никакво инфо. Тоа тие малите екскурзии што се обидуваа, знаем како завршија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.407
Не во ред е. Не е мотив за тролање. Туку стварно нема никакво инфо. Тоа тие малите екскурзии што се обидуваа, знаем како завршија.
И јас не гледам информација во врска со тоа.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.454
Поени од реакции
18.455
Можеби не сте виделе, да ве тагирам за да помогнете.

@Staufer ? @Dardan-ia? @wicked_1? @teneke? @c i t r o?
Си искористи ситуација Султанот сега. Еве и му забранил на Путин да пренесува војници во Сирија низ Турскиот воздушен простор.

Руските воени бродови не можат да поминуваат низ Босфорот одамана, така да ќе биде малце позаебно за Путин во Сирија сега.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.979
Поени од реакции
5.130
Според православниот календар секој ден е некој празникПрегледај го приврзокот 329741
Тоа значи дека Рајот непрекинато се полни со Богоугодници...Да не збориме и тоа дека забележаните ликови и празници во календарот се само дел од реалната бројка од Светии.

Зошто Одеса би била потешка за освојување од Мариопул?
Имаше некои муабети дека Одеса навистина би била тешка за освојување, поради ракетното оружје распоредено во тој крај. Не знам нешто поподробно...

Последно уредено:
Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.900
Си искористи ситуација Султанот сега. Еве и му забранил на Путин да пренесува војници во Сирија низ Турскиот воздушен простор.

Руските воени бродови не можат да поминуваат низ Босфорот одамана, така да ќе биде малце позаебно за Путин во Сирија сега.
Ок, тоа небитно. Најде ли нешто за санкции на Султанот и Турција?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Со Украина како држава е готова работа, утре да се повлече Русија и да заврши војнава што ќе остане од таа држава? Ништо, само рушевините и оружјето од нато, материјалната штета е огромна, младите никој не ќе сака да остане во државата, а и кој ќе инвестира во земја која е целосно уништена со истрауматизирано население.

Најтрагично од се е зошто се случува ова што се случува во Украина, за едно мочано членство во посраното нато и да се шуњаат низ ходниците на Еу, бирократите да си играат курташак со давање на датум за датумот на датумот. Со други зборови за да дојдат до наше ниво, е тоа е вистинската трагедија.

Жал ми е за украинскиот народ, ама мораа да одиграат попаметно, а не да стават во позиција на терен каде што нато ќе води војна со Руската федерација.
И русите требаа да изиграат попаметно.Требаше да им ја признаат црквата и дека се посебна нација.Вака само го разгореа национализмот и ги фрлија во прегратките на западот.Истата грешка ја прават и бугарите со нас.

Ne be ova, ne go boli nego ova niti go zasega.
Najdi mu sliki od toj konvojot so siptаrski begalci koi ovie so svojata superiorna tehnologija im ebaa mater, gi sprzija ko prasenca za bizik.
Eve neka si procita i sam link
Абе ова не му е познато него.Во подрум бил.Плус пилотот рекол дека коланата трактори му заличила не тенковска колона.И толку ги прогласија за колатерална штета.

Последно уредено:
Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305

За Путин во Сирија од кога влезе е заебано, па излегоа на крај со сите заебанции.
За ова со нападот на курдите од страна на Турција овој пат и во Ирак, единствениот вистински сојузник на земја/терен за САД, поише ми изгледа дека САД се тие што ќе бидат заебани и истиснати, али Ок :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.287
Поени од реакции
26.168
За Путин во Сирија од кога влезе е заебано, па излегоа на крај со сите заебанции.
За ова со нападот на курдите од страна на Турција овој пат и во Ирак, единствениот вистински сојузник на земја/терен за САД, поише ми изгледа дека САД се тие што ќе бидат заебани и истиснати, али Ок :)
За Путин е заебано и тоа што ИСИЛ изгуби, ако читаш западна пропаганда. :D

M

Macedon1um

Гостин

Namesto preku Turcija ke letaat preku Iran i Irak, ne e nekoj jak problem ova..

W

wicked_1

Гостин
WSJ: ‘Russia blocks economic data, hiding effect of Western sanctions.’

Russian authorities have reportedly stopped publishing data on government debt, trade statistics, and oil production.

:pos: :pos:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
A што па и чоек може да очекува од катиљот Ердо м.м.е. глуми неутралец ни вамте ни тамте а прави вакви глупи чекори ко забрана за руските пловила да минуваат низ турските протоци, како и забрана за прелет на руски летала над турскиот воздушен простор, лејка османлиска... :tapp:

Namesto preku Turcija ke letaat preku Iran i Irak, ne e nekoj jak problem ova..
Да, преку Каспиското море, па низ Иран и Ирак, пошо Ердо не дава над неговата Османлиска империја да се љети !

Kajgana Shop

На врв Bottom