- Член од
- 22 февруари 2018
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 84
Ova kaj tebe li?
Ova kaj tebe li?
Posleden od spisokot na Bibo bese Igorste, koj bil na intervju na 10.4.2019. Site koi posle 10.04.2019 bile na intervju, a ne dostavile star bugarski dokument se odbieni. Neka me negira nekoj ako ima druga informacija !А памтите ли кога беше последниот со положително, кој беше со док од клуб? Оти долго време никој нема објавено.. Се сеќава некој?
За жал, да.Ova kaj tebe li?
бев на таа страна ама ме интересира документиве, какви изводи ми требаат и дали треба да се заверат и преведат12272 број на Кајгана форум ќе ги најдеш сите адреси за пасош и лична карта и колку чинат.
Значи тие без оригинални документи не чека отказ ...
Мислев дека ќе се оправи ситуацијата според информациите од бг портали ама џабе, очигледно и кај нив не се знае кој пие кој плаќа...Значи тие без оригинални документи не чека отказ ...
Целава процедура е тежок криминал уште од старт. Значи отказ ќе јадат 10тици илјади луѓе ... одлично.Мислев дека ќе се оправи ситуацијата според информациите од бг портали ама џабе, очигледно и кај нив не се знае кој пие кој плаќа...
Повеќето сме слични како тебе, тој период и нив бевме. Сите сме во очекување.Zdravo.
Imam podneseno za bugarski pasos I bev na intervju na data 04.06.2019 a sum so broj za prover ka 16003/2018 I uste se naogjam na finalna dali ima nadez deka ke ima nesto ili vaka ke ostane zaglavano? Vi Blagodaram
А што би можело да смени во овие наредни два месеци? На што се надеваш?Целава процедура е тежок криминал уште од старт. Значи отказ ќе јадат 10тици илјади луѓе ... одлично.
Иначе се надевам ќе се смени нешто у следниве два месеци. Сепак имаш фора до крај на јуни.
Не знам да одлучат да ги пуштат тие што биле на интервју пред да се смени законот (април 2021). Ама ко што тргнало,мали се шансите да се деси тоа според мене.А што би можело да смени во овие наредни два месеци? На што се надеваш?
Ама има шанси, така да, додека има шанси има надеж. Правилно е да се даде, тогаш тоа си бараа тоа се достави.Не знам да одлучат да ги пуштат тие што биле на интервју пред да се смени законот (април 2021). Ама ко што тргнало,мали се шансите да се деси тоа според мене.
Не ти текна на пописот да се пишеп Бугарин и дека имаш процедура за терање?За жал, да.
Ако немаш стари Бг документи не можеш да поднесеш документи а ако имаш фати си добар посредник сам/а не можешЗдраво друштво,
Се обидов да пронајдам по форумов и надвор од него упатство за целата процедура од почеток, меѓутоа безуспешно. Знае ли некој дали постои нешто такво некаде?
На пример, воопшто не знам ни како да го почнам процесот, ми треба ли термин некаде за прием каде што би требало да поднесам документи, дали носам оригинали и дали ми ги враќаат тие потоа итн. итн.
Секоја помош е добродојдена и ценета.
Благодарам
So shto dokumenti beshe na intervju drugar?Мислев дека ќе се оправи ситуацијата според информациите од бг портали ама џабе, очигледно и кај нив не се знае кој пие кој плаќа...
Jas sum preku brat drugi dokumenti nemam na popis se pisav nacionalnos bugarsko drzavjanstvo mk.uste sum na finalna 13meseci koga bev na intervju vo sofija nosev dopolnitelni dokumenti toa bea istite dokumenti kako za prv pat samo novi takov zakon imase brat mi ne me bese upisal deka ima sestra togas i toa mi zavrsi posrednikit mi upisaa vo sistem deka sme brat i sestra posrednikot mi vika nema mesto za panika sve e ok isto fativme covek vo ministerstvo za pavosudie vo bg da vidi do kade sum toj mi kaza dokumentite sve sa mi kako treba ali ke si pocekam toa bese pred 5meseci koga mi go kaza toa i sega neznam ni jas vo neizvesnost sum nervoza me faka.Inaku aplicirav za bg pasos 10.07.2018.proishod od Dabac dobiv vo oktomvri 2019.intervju 23.01.2020.finalna od 14.03.2021.Posrednikot me tesi samo mi vika cekaj drugo nemaденес