Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Уште BABA да се врати од мртвите по Велигден :)
ednas se vrati na 120$, ke bide pak, ne se sekiraj. Uprosecuvaj na ovie ceni ako prosecna ti e povisoka (y)

Mene prosecna mi e ~90$ i si hodlam. Baba e ZVER kompanija, momentalno najpotceneta od site na Nasdaq.
Автоматски споено мислење:

Ilon Mask so ponuda da go kupi cel Tviter na 54.2$ po akcija. WOW, covekov zabega skroz :pos:

Ama mislam deka za akcionerite na Tviter ova bi bilo ekstra vest ( ako se sluci dilot ), bidejki site Tesla lemmings ke se prefrlat i na tviter akcijata, a Ilon ke najde nacin da go monetizira i da pocne da pravi dobivki platformata. Ke bide interesno.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Jas kupiv spxl na 110.10 Denes. Ne trguvam vekje so poedinecni akcii. Nemam vreme za analiza I mala razlika e.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Поздрав до фановите на Тесла :D

1649958842945.png

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
ednas se vrati na 120$, ke bide pak, ne se sekiraj. Uprosecuvaj na ovie ceni ako prosecna ti e povisoka (y)

Mene prosecna mi e ~90$ i si hodlam. Baba e ZVER kompanija, momentalno najpotceneta od site na Nasdaq.
Автоматски споено мислење:

Ilon Mask so ponuda da go kupi cel Tviter na 54.2$ po akcija. WOW, covekov zabega skroz :pos:

Ama mislam deka za akcionerite na Tviter ova bi bilo ekstra vest ( ako se sluci dilot ), bidejki site Tesla lemmings ke se prefrlat i na tviter akcijata, a Ilon ke najde nacin da go monetizira i da pocne da pravi dobivki platformata. Ke bide interesno.
ps. jas si kupiv tviter na 45.6$, sakam da sum In vo ovaa igra. Sega gledam deka Vanguard go zgolemil udelot, a se ocekvua da ima i kontra ponudi na povisoki iznosi za Tviter. Mask ima pari, a i saka broba, taka da sledna cena moze i da e negovata omilena 69,420$ :zver:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Зш забега?
Некогаш се инвестира и во работите кои ти донеле најмногу капитал, чисто од сентиментална вредност :D
Илон направи повеќе пари од твитовите, отколку од реалниот инженеринг :D

Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
402
Илон Муск постапи на доста интересен начин со неговата понуда. Или ќе прифатат продажба за $54.2 (or else) или ќе го преиспита неговото сопствеништво на акцијата. Тоа може да значи дека ќе се согласат да продадат и ќе има можност за излез на оваа цена. Или нема да се согласат и преку нагло продавање на целиот негов удел, може да ја собори цената до $10 а има ситуации во историјата каде таквите потези ја банкротирале компанијата. Трета опција што е најверојатна е да проба бордот да му излезе пресрет и да се согласи на некои негови промени што сака да ги воведе и на тој начин да ја смират топката.

Во Твитер има многу можности за заработка во наредниов период во двата правци и нагоре и надоле и затоа не би одел чисто само со купување на акции. Добро би било да се има некој долгорочен (6 месеци до 1 година) пут за заштита, но за тоа треба да имаш 100 акции.

Член од
10 јуни 2016
Мислења
26
Поени од реакции
14
Најлесен начин за купување на странски акции од кај нас?

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Bitkata za Twitter se razgoruva. Koj saka da ja vozi neka se kacuva na vozot. Jas sum veke skoro 10% up.

Член од
1 февруари 2022
Мислења
29
Поени од реакции
10
MTTR - Matterport, dali e dobra za investirane na kratok period

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
For the record, Bill Аckman праи Нетфикс позиција и само денес е долу 500 миљони $. Мангер продава пола BABA пред share repurchase и потенцијално идно олабавување и намалување на каматните стапки у Кина. Бафет купува мастодонт у залез на кариера како HP и Occidental во време на пик на енергетска криза шо ниту е предводничка, ниту револуционерна туку приправничка идеа. Cathie Wood.. но комент, морон на векот.

# Плаче светов за кардинална корекција и нови ликови....:(

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom