Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
8 април 2022
Мислења
184
Поени од реакции
269
Ад хоминем туку оти Русија бара војници преку оглас?
Најверојатно да привлечат кучиња на војната, кои од тоа живеат од војна до војна, башка искусни борци се тие. Исто како Украина што имаше легија на странци.
Друго, официјално РФ нема објавено војна на Украина, па не може да следи мобилизација, тераат само со професионален состав.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Колку што ми е познато руските и американските реактори користат различни видови на ураниум добиени на различни индустриски начини кои не се компатибилни меѓу себе.
Точно е дека прачките од ураниум, кои се користат во самите реактори не се идентични, но колку видови ураниум има кога ураниумот се наоѓа во природна состојба, пред да биде извлечен/ископан од рудните наоѓалишта?...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.826
Поени од реакции
17.055
ова е од 12 и, ги заробија или уште има, нели со вода ќе ги истерувале од тунелите ???

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
ова е од 12 и, ги заробија или уште има, нели со вода ќе ги истерувале од тунелите ???
Брзаш некаде?...

Поооолека, ова бељава во Украина ќе потрае. Ако на Русите не им се брза, тогаш не ја уништивај забавата.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.417
Поени од реакции
43.225
Од Мариопул само Азовстал останал да се освои изгледа, ќе видиме што ќе се дешава со фабрикава наредниве денови.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Ako stvarno e samo fabrikata i nema civili vo nea se znae shto ke se deshava.
Не веруам дека би ја демолирале, ќе им биде од корист во иднина, можеби ќе употребат од она 'хуманото оружје' како што НАТО го нарекуваат, што не уништува инфраструктура.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.482
Поени од реакции
23.441

Цел Мариупол со исклучок на челичаната Азовстал е под контрола на ДНР.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
4.168
Русите тврдат дека имаат докази за вмешаност на Германија во био лабораториите.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Обрати се до твои колеги од доверба, можеби имаат начин да ти помогнат.
...вреѓањето никого не го прави попаметен, посебно кон женско, ниту курето ќе му порасне, а фактот останува дека во Германија само сега се седи дома за католички Велигден, а за православните што ги има во Германија не им се дава слободни работни денови од државата следната недела да си го слават празникот православниот Велигден, толку од правата и мудрувањето, ама сме многу силни да гледаме во туѓиот двор посебно нели во рускиот,

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Вреден индустиски капацитет е Азовстал. Сигурно нема да одат на целосно уништување.
...освен ако „азовците„ и платенците не мислат да си го поминат остатокот од нивните животи низ подземните тунели од железарницата...

Kajgana Shop

На врв Bottom