- Член од
- 3 јуни 2018
- Мислења
- 313
- Поени од реакции
- 136
Сакаш да кажеш дека никој не знае точно?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакаш да кажеш дека никој не знае точно?
Каква болест?Дали со гладовање т.е fasting или само со пиење свежо цедени сокови може да се излечи болест?
Стив Џобс така се излечи.Дали со гладовање т.е fasting или само со пиење свежо цедени сокови може да се излечи болест?
Стив Џобс така се излечи.
Браво бјонс, одлично преведуваш од википедија. Да им кажеш дома пчелка на раче да ти нацртаат.Прегледај го приврзокот 327505
,,...Медицинскиот критичар Дејвид Горски напишал дека „невозможно е да се знае дали и за колку можел да ги намали шансите да го преживее ракот, најдобра претпоставка беше дека Џобс веројатно само скромно ги намали шансите за преживување, ако тоа беше.
Бари Р. Касилет, шеф на одделот за интегративна медицина на Центарот за рак Меморијал Слоан Кетеринг, од друга страна, рече:
„Вербата на Џобс во алтернативната медицина веројатно го чинеше живот... Тој го имаше единствениот вид на рак на панкреасот што се лекува и може да се излечи...
Тој во суштина изврши самоубиство. Според биографот на Џобс, Волтер Ајзаксон, „девет месеци тој одбиваше да се подложи на операција за неговиот рак на панкреасот - одлука што ја подоцна се покаја бидејќи неговото здравје се влоши“
„Наместо тоа, тој пробал веганска исхрана, акупунктура, хербални лекови и други третмани што ги нашол на интернет, бил под влијание на лекар кој раководел со клиника која советувала постови со сок, чистење на цревата и други недокажани пристапи пред конечно да има операција во јули 2004 година.
Тој беше подложен на панкреатикодуоденектомија (или „процедура на Випл“) што се чинеше дека успешно го отстрани туморот.
Џобс не добил хемотерапија...,
Прегледај го приврзокот 327506
Џобс починал во неговиот дом во Пало Алто, Калифорнија на 5 октомври 2011 година (56 г), поради компликации од релапс на неговиот претходно третиран невроендокрин тумор на панкреасот од арест респираторен застој....,,
Ааа е па добро тогаш не може значи аутофагија глупости тоа нобелова награда ма каки.Стив Џобс така се излечи.
... штом целиот текст е пишан под наводници, не е мој текст нормално, а кога веќе наведуваш нешто во подтема Здравје, малку поопширно објасни, затоа што некој можеби ќе оди во погрешен правец што живот ќе го кошта, затоа мора да биде дополнето твојот коментар, нешто ти пречи и се пронаоѓаш навреден нешто, па „пчелка“ нацртана на мое раче ќе те смири?Браво бјонс, одлично преведуваш од википедија. Да им кажеш дома пчелка на раче да ти нацртаат.![]()
...зависи за кого/ возраст.... зависи дали има некоја хронична болест во дигестивниот дел ...зависи дали тврдата столица следи после пролив, за све тоа различни нешта се применуваат,Нешто за прочистување,стомак,црева,дебело црево, све комплет?
Егзема. Земиси маст за Егзема ја имаш во аптеките. Мене ми се прај понекогаш.Не видов тема за кожа, ќе морам тука да прашам.
Во последно време многу често ми се појавува ова:
![]()
![]()
(не се мои сликите)
Чеша и кога се мачкам со помада краток период ке помине но после пак се враќа. Не е толку изразено како на сликите. По статии читам многу нешта, над 20 причини се набројани па не знам шо е решението. Ако некој имал слично вакво нека ми пише во порака или овде.
Од ефект, ќе имаш само полесен новчаник. Пак и тоа е нешто.Купив од овие кесички.
@bijons што мислиш, ќе има ли ефект?
Како ми крцкаат коските, ко песок да имам у зглобови..како кеса со чипс се осеќам.
Прегледај го приврзокот 328261
Ајјј, е зошто сега ме разочарувашОд ефект, ќе имаш само полесен новчаник. Пак и тоа е нешто.