Еднакви права независни од пол, род, религија, сексуална ориентација; анти-корупција, слобода на говор, итн. итн. (Вредности кои Русија ги нема.)
Имаш анкета горе на страницава. Верувај ми, ако на Кајгана мнозинството не ја поддржува војната, таа бројка помножи ја по три за до добиеш слика колкав дел од Македонија е против Русија.
Добро сега ми е јасно за какви европски вредности зборуваш, само си заглавил во времето, денес е 21 век и има други процеси кои ги надраснаа твоите европски вредности, еве еден одговор за твоите вредности и што мислат луѓето за нив,
а еве и еден малку покомплексен кој на северџганите им создава потешкотии да го разберат, треба да се гледа повеќе пати...
========
Троловите од интернет бригадата на газдите постојано ја извртуваат вистината и со замена на тези се обидуваат да креираат поинаква реланост од онаа што сите ја гледаме.
Најчесто започнуваат или завршуваат со јас сум за Украина и Украинците, по оваа најлесно ќе ги препознаете. (според нив ние кои сме против укронацистите сме против Украина - смешно е што сите ја верглат иста песна како да се на лента правени)
Вистината е дека сите овде се за Украина и Украинците но не се сите за укронацистите, но троловите тоа го минимизираат и сакат укронацистите да ги претстават како оние кои се грижат за Украина и Украинците и дека не се алатка на НАТО против Русија...
Или поедноставно сите оние кои ја подржуваат инсталираната квислиншка влада овде во Северџистан истите ја подржуваат и инсталираната влада во Украина, тоа имплицира дека со нив управува и ги контролира ист центар, порадикални размислувања би ги етикетирале со вистинско име само овде не е политички коректно да се навредуваат хендикепирани лица.