Dali mozete da me posovetuvate za predmetite od 4ta godina politicki studii?
Potocno za megunarodno pravo kaj Mihajlova, etnickite konflikti vo megunarodni odnosi i sovremena evropska istorija i ideja za evropa?
Nacin na polaganje, literatura, sto potocno baraat profesorite?
Меѓународно право е поделено на два дела, јавно кај Михајлова и приватно кај Десковски. Ја на времето писмено полагав двата дела, а како е сега не знам.
Етнички конфликти мислам дека беше кај Ана е кај неа Господ на помош оти богами и Тој кренал раце од неа... Мислам дека требаше да се изработи нешто за одреден конфликт и да го презентираш, па ако е доволно „расположена“ ќе ти пише прелазна, а ако не, треба да имаш живци за објаснување и отерување кај не треба...
Историја и идеја за Европа беше поделено кај Влајко и кај Ина, двата бараа семинарска или нешто такво, па после спојуваа поените и ти ставаа оцена.
Од литература, право имаше две книги, предметот за европа имаше исто книга Влајко ќе ти каже што точно, а кај Ана стварно не се сеќавам дали имаше некои нејзини книги да ги купиш или тоа беше за некој друг предмет.
Но во секој случај, полесно се поминува за разлика од предметите до трета година.
ps: зборувам за мене лично, пред 3-4 години, од тогаш до денес може многу работи да се сменети и земи со резерва.