- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.633
- Поени од реакции
- 37.591
... искрено и јас не разбирам,Разбираш сега?
споредбено, логички, зашто би била поинаква цена на исти лабораториски услуги за ист тест или биохемиска анализа на пример во Биотек лаборатотија споредбено со Авицена лабораторија? зошто би една магнентна резонанса на приватно има различна цена зависно од приватната болница? зашто не се унифицирани цените како банките што би направиле преку Народна банка или се?
...споредбено со лекови може?КАМ го става зејтинот 100 евра, мене како купувач не ми одговара цената и идам во ВЕРО или Тинекс да пазарувам.
Меѓутоа ВЕРО и Тинекс одлучуваат и они да го стават зејтинот 95 евра или 105 евра.
Истово го прават за лебот, брашното, маргаринот.
Што треба ја во овој случај да направам? Да престанам да ги купувам овие производи.
Е поради ова е потребен и има закон кој ги регулира цените на овие производи.
За да не можат продавачите да си се договорат меѓу себе и да ги направат цените по 100 евра и да немам кај да пазарувам.
лековите се многу поосетливи за дебата од брашното и лебот како пример, нели, зашто Зегин аптеките имаат најниски цени на ист лек за разлика од некоја рандом аптека или Еурофарм има исто медицинско помагало поевтино од Славеј, дали има закон кој ги регулира цените односно доколку го има дали функционира, односно дали воопшто некој селективно во дадено време се казнува парично, демек еве работиме во име на граѓаните, а всушност само параван за неисплатен рекет, непослушност или слично?