е што има контра ефект дистанца објани поубо???Со сестра ми сме три години, и мислам дека е оптимално, иако можеле да ја догалат сестра ми барем до 5, 6...Но, најверојатно и јас слично би планирала, доколку се може, нели.. После 3, 4 години е во ред. Голема разлика мислам дека може да направи и контра ефект-дистанца меѓу браќата, сестрите, ова од искуство на другарки и другари со поголеми браќа и сестри(тие по 20, овие веќе женети, мажени)
И јас мислам како тебе... Помала разлика е мост на заеднички интереси, поголема дружба, доверба, сфаќање... Додека ако се поголема разлика, не дека сакаат, но самиот живот може малку да ги пододалечи во смисла на различните интереси кои моментално ги имаат како гореболдираните. Во таа смисла близнаците се најдобра варијанта:wink: Јас со брат ми сум 4 години разлика.Како што гледам од мојот, а и од примерите на моите другарки, и оваа разлика е веќе - голема... Еден степен на образование... Со брат ми имаме заеднички интереси во делот кога треба да му покажам некоја задача по физика, кога се млатиме за компјутерот, кој има поголем џепарлак и кога се грижиме за домашното милениче.Дали сте за поголема разлика или помала?
Брат ми е поголем 7 год. од мене,немавме никакви заеднички работи,додека сум правила кака во пелени тој е веке бил на школо,додека јас ги учев буквите в школо тој веке бркаше девојки,кога јас бркав машки тој реши да се ожени
Моите деца се преку две години разлика и имаат многу заедничко.Скоро сите размислуват исто,им се погодува и играта и муабетот.Значи дека сум за помала разлика.
Кое е вашето мислење?
И јас мислам како тебе... Помала разлика е мост на заеднички интереси, поголема дружба, доверба, сфаќање... Додека ако се поголема разлика, не дека сакаат, но самиот живот може малку да ги пододалечи во смисла на различните интереси кои моментално ги имаат како гореболдираните. Во таа смисла близнаците се најдобра варијанта:wink: Јас со брат ми сум 4 години разлика.Како што гледам од мојот, а и од примерите на моите другарки, и оваа разлика е веќе - голема... Еден степен на образование... Со брат ми имаме заеднички интереси во делот кога треба да му покажам некоја задача по физика, кога се млатиме за компјутерот, кој има поголем џепарлак и кога се грижиме за домашното милениче.
прво///јас и брат ми сме 4 години разлика и КРШ е...многу се нервирам...во нашава фамилијарна хиреархија, брат ми со четвртина години помалку од мене ги има истите ...хмм..права, бенефиции и џепарлак...неможам така...јас пред 4 години сум сањал за тие ствари...брат ми у адванс ги добива...се осеќам ко демек заебале работа со мене, па да се искупат на брат ми...многу ме нервира тоа...јас и сестра ми сме 4 години разлика- најлошата разлика што може да се погоди. И така можете да замислсите како ми е со сестра ми кoја е во најнезгодната фаза на пубертетот а ја треба да учам за матура. Да не правиме муабет за "ненормалните" размислувања што ги има