Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu dobro te sfakam i delumno se soglasuvam so tebe. Jas namerno ne se iskazav, i ja vodev diskusijata na toj smer da vie da lizite toa sto ste plukale so godini nanazad. Da ne preteruvame so ova diskusija, da ne se lazete deka pocituvate kodeksi, razlikata kaj vas e sto nemate muda da napagate vo ist broj ili malce po golem od protivnicite a ne vi e do kodeksite, vas vi treba mnoogu po golem broj za da napagate, a ova ne e prv pat vasite od sobir da napagat nekogo, pred nekolku god. zrtva na ova bese zabulena zena.
I ne veruvajte mnogu na tie izgovori od vasite za napadi so nozevi, toa se nivni pa i vasi opravduvanja za izgubenite rekviziti, bas mislis ke veruva nekoj deka na 5vs3 ke se koristat nozevi.

Не знам кога вие сте нападнале во ист или помал број, еве просветли ме :D Ќе го земев со резерва тоа со ножевите, ама мал милион случаи имало каде што при инцидент некој завршил избоден од нож, во сите случаи виновникот бил истиот, а да не ги барам и сликите од „Кале“ каде јасно се гледа како ваш член напаѓа со нож. Точно, не секогаш се почитуваат кодексите и не секогаш можеш да контролираш во таква ситуација, знам и за кој случај збориш со забулената жена и таа не настрада, настрада мажот со неа, што не ја прави случката помалку лоша, разликата е што од наша страна, постарите и пообразованите секогаш излегувале со реакција и секогаш имало осудување на такви настани, јавно групата излегувала со соопштенија кога поединци отишле против одлуките и кодексите кои групата ги застапува, а воедно и сме имале пароли и кореографии за против употреба на оружје. Тука ја гледам главната разлика од нас до вас, немавте образ ни една парола да извадите да искажете сочуство за загинат живот на младо дете, без разлика од која припадност и група е, ниту еднаш не го осудивте настанот, дополнително организиравте протест подржувајки ги убијците и ги величевте во вашиот документарец за која и да беше годишнината што ја славевте.
И сега, за кои кодекси земаш право да зборуваш ти овде, кога пробуваш да спинуваш со вчерашната ситуација во која ваши членови доаѓаат на наш собир да провоцираат и очекуваш да не бидат нападнати затоа што се бројчано помалку?

@Ali Pasha триесетина мотки има на сликава.

И ти ти интегрален само го потврдивте тоа што го напишав :D

Се изгуби поентава низ муабетов. Најважното беше дека Комити имаа уште едно страшно добро издание. Реално, ќе се помни ова време, оваа организација и начин на функционирање. Се надевам дека ќе продолжи и понатаму сево ова. Доста веќе се замараме со дечурлана која тука тука глуми жртва а на улица боде кај ќе стигне. Наместо што тука глуматате лудило, глејте трибината на што ви личи. Титула после 100 години славите а 100 души сте на трибина. Дали парите, профитот и делбите си го направија своето..Цела сезона немате две добри изданија. Наместо што ги горите децата низ Парк, подобро учете ги да се редовни на трибина.

Добро би било малце да се згуснете, не изгледа убаво трибаната со растојание. Бројкава е 200, не повеќе.
Се слагам али ваљда сте свесни за околностите. Вардар игра 2МФЛ, при што игра катастрофален фудбал. И не е само тоа проблемот за да ги мотивираш луѓето да доаѓаат. Истите тие фудбалери на целата поддршка, кореографии и гостувања кои групата ги обработи а не беа мали воопшто, вратија со седење на апарати во опрема од клубот. Значи, ај што играат како аматери, па и се посеруваат на се што прават дечкиве.
Верувам бројката ќе расте но, со ваквата заложба на играчите, третото место и ужасното понашање на фудбалерите не може многу повеќе на тој план да очекуваме.

И пак, покрај сево ова Комити реално сезонава се на врвот. И според бројка дома и според бројка на гостовање, видео/фото извештаи, а за корео и баклијади/димнијади да не праиме муабет. Далеку пред сите други!

Плус ја имаме старата болка, да луѓето се раштркуваат во второ полувреме.
Освен делот со кореографијата, другото е снимено во второ полувреме кога дел не можеш да ги одлепиш од горните огради, други ќе седнат вон коп, трети дремат во кафана до 70та минута итн.
Да не заборавиме дека дел од младите беа надвор од стадион, си тераа свои битки. Сепак, мвр ја имаа ангажирано цела полиција, 500 полицајци и ебр имаше низ парк и на стадион, буквално на секое ќоше. Така што џабе демнеа, само бројчано останавме помалку на запад.
Реално, на запад и во околината имаше околу 300 навивачи.

Колку и да глумите дека ви фалеше Градски, реалноста е дека хемијата ја создадовте на стадиончината низ Скопје. Градски е прегломазен, преголем, а во маџари и на ффм терените и со 200-300 луѓе праевте гужва и изгледаше полно. Тој момент на градски нема да го имате. Далеку од лошо издание некни, за око беше топ, лично сметам дека одлуката да играте на градски ќе се одрази лошо по вас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom