По ова траса има стотици километри во Сибир без асфалт.Не сум кажал дека немат капацитет да ги направат. Економски е неисплатливо.
Дај да видиме кој сегмент од таа траса е со стотици километри во Сибир без асфалт.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По ова траса има стотици километри во Сибир без асфалт.Не сум кажал дека немат капацитет да ги направат. Економски е неисплатливо.
Војна во Украина (воена перпектива)И дај да отвориме посебна тема за воени случувања и анализи, Бугариве нека го потат овде... Јас се откажав од целосно пратење на темава, иако многу ме интересира. Премногу време бара следење на сѐ што се пишува (а многу од постовите се бескорисни). :-/
Русиве сериозен overhaul ќе им се дешава кога ќе им заврши војнава. Ќе летаат глави на раководни места во армија. Барем сега знаат дека тенковите им се шит против џавелин. Од 10 џавелина испукани 9 тенка се уништени, многу солидни резултати самите амери не очекувале волку добри резултати да имаат кон рускиот армор. Доста добар трајал ран е ова за Русите. Увидоа колку значат дроновите и дека е многу тешко да се неутрализираат пред да направат солидни штети.
Има нормална војна со индијанци, абуриџени, и војна на суперсили.Според мене не толку тоа колку што испадна дека против воздушната одбрана им е obsoletе. Ниту Тор ниту Панцир нит С-300 не успеаја да го исчистат небото од Бајрактар дронови. А против воздушната одбрана е сегмент кај што русите важат као “најдобри”.
Путин можеше комотно да си владее уште деценија и пол, наместо тоа се пушти во војнава знаејќи за сите последици...зошто би си го загрозил комфортот ако не мислеше за државата пред себе си?За Путин се работи генерално. За неговата безбедност и иднина. Русија не била и никад немаше да биде безбедносно економски допрена.
И ти да не живееш негде Австралија или САД па дојде тука да си поразговараш малку....не битно што ама да кажеш што си мислиш.Путин можеше комотно да си владее уште деценија и пол, наместо тоа се пушти во војнава знаејќи за сите последици...зошто би си го загрозил комфортот ако не мислеше за државата пред себе си?
Тоа е реалноста, Путин ќе продолжеше да владее до 2036 до кога си ги и продолжи мандатот после законските измени, неприкосновен беше во политичка смисла.И ти да не живееш негде Австралија или САД па дојде тука да си поразговараш малку....не битно што ама да кажеш што си мислиш.
Ќе се префрли само муабетот и преписките таму. Според мене нема ништо да се постигне.Војна во Украина (воена перпектива)
Делува како добар наслов.
Веројатно си во право, без модератор кој ќе контролира постојано џабе ќе е.Ќе се префрли само муабетот и преписките таму. Според мене нема ништо да се постигне.
Според видеово испаѓа дека Советската мобилна линија на ПВО е бајаги учинковита.Едно видео што покажува зошто нешто не е како што треба.
Решил да се бори со окултната олигархија на западот која е зло и има тенденција да проголта све на својот пат. Еве ти у една реченица, да баталиме геополитика пошто е тоа за тебе шпанско село.Тоа е реалноста, Путин ќе продолжеше да владее до 2036 до кога си ги и продолжи мандатот после законските измени, неприкосновен беше во политичка смисла.
Но реши да се ангажира во осигурување и решавање на украинското прашање, тоа ако не покажува дека државата му е пред сопствениот интерес онда незнам.
Poveke opcii ima:Со 800 км на час летал антиквитетов. Има две објаснуања, или им се промакнало или го гледале ама пошо се движи прилично бавно за вакви летала од денешно време не му обрнале внимание, мислеле авионче спортско некое дека е.
Плус фактот дека се лансира со однапред зададени координати, тоа значи лета по координати и неможе да се маневрира во лет па да избегнува некои радари итн.
Што да се контролира? Кога е вака општа темата како да забраниш/санкционираш делумни офтопици...Веројатно си во право, без модератор кој ќе контролира постојано џабе ќе е.
Или... Преземена електронска контрола и поставени нови координати, само за смеење. Којзнае Украинциве дали ги смениле протоколите од времето на СССР.
Ni amerikanskite protivozdusni ne gi fatija dronovite vo arabija. Izglea treba nekoe drugo care da se bara za niv, a ne klasicno pvo.Според мене не толку тоа колку што испадна дека против воздушната одбрана им е obsoletе. Ниту Тор ниту Панцир нит С-300 не успеаја да го исчистат небото од Бајрактар дронови. А против воздушната одбрана е сегмент кај што русите важат као “најдобри”.