Мене секогаш ми бараат фотокопие од полномошното кога сум поднесувал дополнителни
Во Амбасада се чека повеќе со 7-8 месеци, подобро во СофијаЗдраво. На веб страна publicbg.mjs.bg ми излезе указ и треба да одам за Софија. Дали е можно тоа да се заврши тука во Македонија?
Значи дека треба да одиш до Битола за да си го подигнеш државјанството со 2 слики, уплатница и да си напишеш служебна адреса во Софија ул. Леге 6Zdravo, Dali treba da se ode da se slika sto znaci ova na sliakta
Ако некој знае каде да бараме документи , помагајтеZdravo na site
Baram pomos. Pra dedo bil bugarski vojnik ama kniskata mi e zagubena mestoto kade so e roden (mk) pisuva deka od 200 ziteli site bile bugari . Prasanjeto mi e kade mozam da pobaram dokument voena kniska ili nes slicno deka e bugarin. Srejkno na site
Na stranata na Drzavni Arhivi Sofija ima link na koj sekoj moze da proveriАко некој знае каде да бараме документи , помагајте
Na stranata na Drzavni Arhivi Sofija ima link na koj sekoj moze da proveri
Se utepavme cekajki na finalna. Do koga vaka ?Vo neizvesnost smeKje ja ubrzaat li finalna ? Dali i viceto kje ubrza koj go znae ?
Ако добро успеав да разберам, според текстот министерството за правда ќе организира некој состанок на советот, за да може следната недела да ги процесираат пријавите.Kje ja ubrzaat li finalna ? Dali i viceto kje ubrza koj go znae ?
Bg mu izvadiv, ke vidime kako ke bidi i ovde e poarno od mk ama se raboti do smrt...kakvo drzavjanstvo imas za bebeto mk ili bg
Автоматски споено мислење:
gi vrakjaat . baraat samo kopii . napravi poveke kopii bar 4 ke titrebaat i za slikanje