Еден Господ, една религија ?

• Креатор на темата Креатор на темата Siddartha
  • Време на започнување Време на започнување
Битно е што ти имаш ум за да го видиш Исус. Единствениот три во едно бог. Со едната единствена религија во светот - христијанство.
Такае.

Не знам за кое „плачење“ ме прашуваш од моја страна...?

Битно е што ти имаш ум за да го видиш Исус. Единствениот три во едно бог. Со едната единствена религија во светот - христијанство.
Такае.

Не знам за кое „плачење“ ме прашуваш од моја страна...?
Решена дилемата на темата.

Ова...
Мора прво човештвото да разбере и да практикува, нормално - дека има едно човештво кое што не може да се подели, да се престане со нациите и вештачките државни граници. Историјата или „коренот“ кој од каде бил и слично да биде само за следење на променливоста на човекот во иднина, ништо друго.
Да не биде тоа корен на омраза кон другиот.
Мислам дека ќе дојде тој дел од патот што го оди човештвото кога ќе мора да се престане со поделби на националности, национални цркви, религии кои исклучуваат други религии, да се престане со обвинување во однос на религиите и верувањата, клеветења итн итн...
Ќе испадне малцинство на луѓе кои сакаат „да се жртвуваат во името на религијата“ и тоа ќе го гледаат како големото искушение „пред крајот на светот“ - мислам, крајот на светот дојде за многумина... само не се свесни.

Бидејќи сето ова води кон војна и раздор - бесцелно зборување за љубов и разбирање и сешто, кога тоа го нема бидејќис е шират постојани исти проповеди и сржта на старите религии е тоа: моето и само моето, другото е лажно, погрешно, зло итн итн... ги знаеме проповедите кои доаѓаат прво од официјалните лица, а потоа се шират меѓу верниците кои и не се премногу заморуваат со религиите, доволно е нивното, не мора да се разбира другото...
Иако даваш мислење од религиска перспектива, тажиш во црнилото кое го гледаш, давајќи зрак светлина според свое расудување како треба да биде. Голема плачка си била..

Пак не те разбрав зошто ме прашуваш за „плачење“, пак користиш погрешен пол... сеуште мислиш дека сме се виделе на бензинска, иако јас те знам и знам дека не сме се виделе на бензинска и јас тука не можам никако да ти помогнам. :)
Исто како што не можам ад ти помогнам во однос на религиите и не можам да ти укажам дека христијанството не е ништо посебно во однос на исламот или евреите... ниту египет ниту во однос на хиндуизмот и будизмот и нивните секти (не во христијанска смисла секти каде што сешто фрлаат таму за да си го оправдаат постоењето).

Тоа што ти разбираш како што разбираш - не е мој проблем. Секој разбира според можноста која ја носи со себе и искуството.
Како си ме разбрал - така... :) Јас само велам погрешно си ме разбрал или намерно заради омраза некоја бесцелна пишуваш глупости колку да ми кажеш нешто...
Мислите се отров.

Човештвото оди кон учење или искуство или не знам како да го наречам веќе, каде сите ќе толерираат меѓу себе и нема да има „грешни“ во однос на религиите.
И ако мислите дека тоа ќе помине онака, со разбирање - нема... човештво, ништо не се учи на лесниот начин...

Уште повеќе ќе исчезне битноста на старите религии и нивната екслузивност и барање сите да бидат исто или ... смрт!

Уште повеќе ќе исчезне битноста на старите религии и нивната екслузивност и барање сите да бидат исто или ... смрт!
За каква смрт збориш?
Зошто едноставно не излезеш од времете, може тогаш ќе видиш дека смртта и не е толку страшна.
Не се плаши, како што викаш дека сите книги од еден извор доаѓаат, така е и со духот.

За каква смрт збориш?
Зошто едноставно не излезеш од времете, може тогаш ќе видиш дека смртта и не е толку страшна.
Не се плаши, како што викаш дека сите книги од еден извор доаѓаат, така е и со духот.
Зборувам за насилна смрт на телото, од насилници - кои заради зовриени глави од старите религии во минатото, а и сега (имаме примери) - се задоени со идејата да застанат на патот на нечија волја за живот, волја за искуство, насилно прекинување на нечија карма за да се искуси тоа што му фали, за да се биде подобар... за тоа зборувам - а не за твоите христијански секташки бладања кои ги собираш од секаде...

Таквата смрт не е излегување од времето, туку враќање назад - заради будали, крвници и фанатици! Кои неразбирајќи ништо, прават глупости...

Која лудост е тоа? Може да ја замислиш таа лудост... ?

Затоа и за Телема судите според она што сте - без да ја познавате философијата и што значи Слобода, од која доаѓа Живот. :love:

• Хаха
Reactions: alf
Зборувам за насилна смрт на телото, од насилници - кои заради зовриени глави од старите религии во минатото, а и сега (имаме примери) - се задоени со идејата да застанат на патот на нечија волја за живот, волја за искуство, насилно прекинување на нечија карма за да се искуси тоа што му фали, за да се биде подобар... за тоа зборувам - а не за твоите христијански секташки бладања кои ги собираш од секаде...

Таквата смрт не е излегување од времето, туку враќање назад - заради будали, крвници и фанатици! Кои неразбирајќи ништо, прават глупости...

Која лудост е тоа? Може да ја замислиш таа лудост... ?

Затоа и за Телема судите според она што сте - без да ја познавате философијата и што значи Слобода, од која доаѓа Живот. :love:
Јас сум "роден" (излегов) од таква лудост.
Не се плаши.

Јас сум "роден" (излегов) од таква лудост.
Не се плаши.
Не мислев за тебе ако така си ме разбрал... само објаснував што мислев бидејќи се губиме во дијалозите и сешто се зборува, а не се разбираме.

Може да се има една религија ако и само ако се разбираат ритуалите и зошто се, и ако и само ако не секој се прифати дека е „повикан“ да биде дел од тоа...
Тогаш ќе има разбирање, вистинска љубов и светлина меѓу човештвото.

Ова сега е хаос, притаена омраза... заборавена заради глобализацијата, војните - кои од сето зло, можеби ќе донесат ново разбирање за човештвото дека сепак - човекот е најбитен, а потоа божественото.

Не мислев за тебе ако така си ме разбрал... само објаснував што мислев бидејќи се губиме во дијалозите и сешто се зборува, а не се разбираме.

Може да се има една религија ако и само ако се разбираат ритуалите и зошто се, и ако и само ако не секој се прифати дека е „повикан“ да биде дел од тоа...
Тогаш ќе има разбирање, вистинска љубов и светлина меѓу човештвото.

Ова сега е хаос, притаена омраза... заборавена заради глобализацијата, војните - кои од сето зло, можеби ќе донесат ново разбирање за човештвото дека сепак - човекот е најбитен, а потоа божественото.
Зошто немир во умот имаш?
Шаренило мора дс има и за се има време.
Време кога се собира и време кога се растура.
Време за среќа и време за тага.

Се ќе помине, ако истраеш. Роден си од вода, сега од огин.
"Гори" со тивок плач и што и да видиш околу себе, што и да слушнеш со ушите и пред да превземеш акција сети се дека си човек, а не ѕвер.

Тие се тука за тебе за да бидеш "испечен" во човек, кој во себе ќе најде религија во кој бог нема.

Таа е таа религија која треба да се најде и тој безличен бог.

Зошто постојано во твојот ум си правиш проекции за другите (поточно за мене) и ме прашуваш за нешта кои постојат само во твојот ум? Сам си ги создаваш сам си ги одговарај и радувај се... така е со религиите, си веруваш како сакаш - убаво ти е внатре :) Отвори таму еден word документ и прибележувај прашања и одговори :)
Интересна психологија...

Христијаните колку што ги читав тука (дипломирани попови) не сакаат безлични богови или бесконечност... Исус бил личносен бог итн итн...
Така да, ќе имаш повеќе мака со нив отколку со мене :) Реално со мене немаш мака...

За се има време, па понекогаш биди надвор од времето, па време за собирање, па време за наводнување - интересно ова со времето. На крајот ќе докажеме дека не постои време и тоа е само под Бездната како природна препрека помеѓу божественото и човечкото разбирање...

Од таму и доаѓа расејување на светлината, ама што знам јас...

За се има време, па понекогаш биди надвор од времето, па време за собирање, па време за наводнување - интересно ова со времето. На крајот ќе докажеме дека не постои време и тоа е само под Бездната како природна препрека помеѓу божественото и човечкото разбирање...

Од таму и доаѓа расејување на светлината, ама што знам јас...
Што да докажете? :pos:
Во кој или после кој еон?

Следи го примерот на Ное, "прими" ги сите видови во својата барка. Не отфрлај ништо и никого како непотребно и разбери дека времето е нужна потреба за некој.

Што да докажете? :pos:
Во кој или после кој еон?

Следи го примерот на Ное, "прими" ги сите видови во својата барка. Не отфрлај ништо и никого како непотребно и разбери дека времето е нужна потреба за некој.
Ќе докажеме јас и ти и другите тука на форумов што креваме врева... јас ти велам ти си разбираш како ти чини само да ти е убаво на душата, џабе везеш тука и од петни жили се обидуваш да го враќаш христијанството на стара слава...
Ако мислиш дека има цел во тоа, туркај... ништо страшно.

Златна Зора беше последното „упориште“ на христијански мистици - доста е :)

За боговите нема време. :) Се е едно. Една иницијација, еден ритуал, едно искуство.

Ќе докажеме јас и ти и другите тука на форумов што креваме врева... јас ти велам ти си разбираш како ти чини само да ти е убаво на душата, џабе везеш тука и од петни жили се обидуваш да го враќаш христијанството на стара слава...
Ако мислиш дека има цел во тоа, туркај... ништо страшно.

Златна Зора беше последното „упориште“ на христијански мистици - доста е :)

За боговите нема време. :) Се е едно. Една иницијација, еден ритуал, едно искуство.
Пропушти да кажеш, една е и смртта. Сите ќе дојдете кај неа голи и боси.
Ритуалите, иницијации и искустваата заедно со вас ќе умрат.
Несвесни:(

Пропушти да кажеш, една е и смртта. Сите ќе дојдете кај неа голи и боси.
Ритуалите, иницијации и искустваата заедно со вас ќе умрат.
Несвесни:(
Абе уживај, што си таков негативен кон другите, не биди христијанин, еден господ - една религија...
Слобода, Живот, Љубов, Светлина :coffee:

Абе уживај, што си таков негативен кон другите, не биди христијанин, еден господ - една религија...
Слобода, Живот, Љубов, Светлина :coffee:
Соединувај, позитивни или негативни да не постојат во тебе.
Треба и поимите живот со смрт, слобода со ропство, љубов со гнев и светлина со темнина да ги соединиш.

До кога ќе те учам? :facepalm:

Алф

Много филозофираш а ептен су ти простоумни постови.Много си ограничен а начитан сс сајанс фикшн фантази идеологију.Треба да си ултра слеп да не гу видиш целу слику на сфе овој около нас што се вика религија и логика у наше постојање.

Прашање.
Да се родеше у Сомалију, па ке беше рисјанин како што си ск?

Едноставно не бираш што си, него у какфу средину се родиш.
Најкриво за вас ограничени у поглед на ориџин, смислу на постоење, афтерлајф и слични работе... најкриво за вас ми е што си немате изградено сфое мислење за сфе овој, него едностано сте апдејт на затуцани предци кои ви пренасаф идеологију која е приказна за деца без никакфи факти, едноставно еден е госпо и крај,Исус воскреснаја, Мухамед халуцинираја и слично.
Грам логику немате у сфе тој, а толко сте радикални ако некој каже господ не постои.Доказ? Муда маријанови.
Џабе се замарате, џабе форсирате.

Биди добар и разуман, не ти треба никакфа морбидна књига и ритуали, кандило и мантија,сфеќа и постење.
Едноставно смо чудо и плод на природу,сс помош на физику и хемију, божица вода и бог слн'це, просто и едноставно, а не сс филозофие до јаја и назад.Џабе вернглаш километарски филозофие.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom