![www.alo.rs](https://www.alo.rs/data/images/2022-03-04/618841_h-51781571_f.jpg?timestamp=1648454339)
AZAROV IZNEO NETAČNE TVRDNJE Rusija nije sprečila NATO da pokrene treći svetski rat - Alo.rs
Na društvenim mrežama su se pojavile različite dezinformacije i teorije zavere u vezi sa invazijom Rusije u Ukrajini
не биле наивни туку ништо не ги коштало да пробаат само една Украина...Не мислам дека се толку наивни Америте мислејќи дека може до навек да си играат на граница со Русија, напротив ми изгледа дека сите предупредувања од нивни интелектуалци, амбасадори и тн. ги сфатиле ко - аха, значи најлесно е преку Украина да ја ескалираме Европа. Деновиве ги сфатив србите кога викаат Злочиначка војска Нато, има тука некое зло.
Најсекс работа во кризава е што во првите денови од кризата и санкциите, највеќе осетија Европјаните. Уште не почнала практичната примена на санкциитесве поскапе, и жито, и гас и нафта па дури и јаглен. И тоа житото над 100% јагленот мислам дека над 50% а гасот и нафтата веќе незнам колку..Ова го кажува енергетскиот колумнист на Блумберг, не е некој рандом лик од Муртино.
Reducing Dependence on Russian Energy Is More Realistic Than You Think
It is risky, complicated and difficult — but so is allowing the Kremlin to continue to threaten Europe with violence and economic ruin.
затоа што за ваква офанзивa е потребно време да се спреми државата од сите аспекти особено економски, читај каква економска трансформација има направено од 2014 до денес РусијаЈасно е дека го убивале и малтретирале населението што зборело Руски, но зашто баш сега Путин воено реагира, а не од 2014-2022![]()
Мој став е, Никогаш на туѓа беда!!!Никаде јас не напишав дека треба да се силиме. Напишав дека има(в)ме шанса да си ги зајакнеме позициите во преговорите со Бугарија, и дека тоа требаше да го искористиме.
Најсекс работа во кризава е што во првите денови од кризата и санкциите, највеќе осетија Европјаните. Уште не почнала практичната примена на санкциитесве поскапе, и жито, и гас и нафта па дури и јаглен. И тоа житото на 100% јагленот мислам дека над 50% а гасот и нафтата веќе незнам колку..
И кога ќе пропадне Русија ?
не им беше забрането поодамна... друго е што немаше на македонски медиуми и друго, дома си збореа... има некој граничн села што никогаш и не научиле грчкиОва значи дека по влегувањето на Македонија во НАТО Македонците кои и ден денес живеат во Грција ќе смејат да зборуваат македонски? Дека ЕУ?
Дааалеку од тоа дека најмногу осетиле европјаните. Од каде вакви тврдења? Ти во ЕУ живееш?Најсекс работа во кризава е што во првите денови од кризата и санкциите, највеќе осетија Европјаните. Уште не почнала практичната примена на санкциитесве поскапе, и жито, и гас и нафта па дури и јаглен. И тоа житото над 100% јагленот мислам дека над 50% а гасот и нафтата веќе незнам колку..
И кога ќе пропадне Русија ?
И јас сум за тоа... Силна Русија, силна Америка... Западна Европа на буниште, тоа само и го заслужиле .Нема да падне Русија освен комета ако не ги погоди. Целта беше да пропадне Европа( Да стане целосно зависна од САД). Ја не сум ни против Нато ни против Русија ниту пак Кина. Против Европска унија сум и против нивното парадоксално постоење и владеење на администрација која не е избрана од народот.
Многу си наивен ако мислиш дека паѓањето на Рубљата ќе значи нешто при целосната изолација што ја најавуваат. Тоа што го кажуваш се приказни за мали деца. Доволно е да ја повлечат Рубљата од светски пазар и ќе се стабилизира само по себе. Русија е компактен пазар кој не зависи во ништо од надвор, а и секогаш све може да се покрие од Кина. Единствената зависност од храна ја покрија од 2014 до сега, па од увизник на храна станаа клучен извозник.Дааалеку од тоа дека најмногу осетиле европјаните. Од каде вакви тврдења? Ти во ЕУ живееш?
Ги избегнуваш видеата со руси кои чекаат во три километарски колони пред банкомат и што мењат во евра и долари пошо со рубљата ни кикиритки неможеш да купиш?![]()
Западните либтарди тоа ќе го сватат за проруски расистички чин пошто лебедово језеро.
Aj ako sakate linkoj od telegram za pratenje na situacijata rusija i ukraina
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk