- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.079
- Поени од реакции
- 1.936
Ти стигна дивиденда до сеа? Нема tax withholding никаков?GOGL денес стигна до $13.05 a.k.a. мојот златен рудник
Ти стигна дивиденда до сеа? Нема tax withholding никаков?GOGL денес стигна до $13.05 a.k.a. мојот златен рудник
На почеток на Март треба да стигне првата дивидендаТи стигна дивиденда до сеа? Нема tax withholding никаков?
padna sajtot valjda, na najinteresnotoШто се случи со форумов, од средата наваму како да не постои?
1. pracaj so OUR. napravi prvo request za depozit na sajtot pa posle pravi depozit. AKo odis so SHA, sigurno ke ima provizija od korespodentna banka i nema da ti stigne celiot iznos. ako si napravis request za 5000 usd a stignat 4970$ moze da imas problem, ne znam. Jas samo so OUR pracam.Имам три Прашања до тие што имаат пратено пари до Интерактив Брокерс преку НЛБ Електронско Банкарство.
1. Дали во делот каде што се избира кој ја покрива провизијата избирате да се подели (SHA) или Налогодавач (OUR). Доколку се избере опцијата за да се подели висината на провизијата е 0.7%. Е сега не знам дали ќе има трошоци од други банки кои би биле посредници (доколку ги има). Ќе плаќам во долари па износот ќе се прати према Сити Банк во УСА. Од техничка поддршка на НЛБ не ми дадоа чиста информација дали би имало трошоци од посредници или не (претпоставувам за да ме форсираат да ја изберам целата провизија да ја платам јас иако можно е да ја нема).
2. Бидејќи ќе праќам во долари, ИБ не дава класичен ИБАН сметка. Дали во полето за Ибан/Сметка ја внесувате виртуелната сметка која што ја дава (Virtual Bank Account Number)?
3. Дали Routing Number треба да се внесе некаде или тоа ќе го направат од НЛБ според прикачениот документ каде што ги имаат сите податоци?
Благодарам.
НЛБ Електронското банкарство многу лесно функционира за евра, за долари многу тешко. Јас праќам исклучиво во евра, а потоа ги претворам во долари.Имам три Прашања до тие што имаат пратено пари до Интерактив Брокерс преку НЛБ Електронско Банкарство.
1. Дали во делот каде што се избира кој ја покрива провизијата избирате да се подели (SHA) или Налогодавач (OUR). Доколку се избере опцијата за да се подели висината на провизијата е 0.7%. Е сега не знам дали ќе има трошоци од други банки кои би биле посредници (доколку ги има). Ќе плаќам во долари па износот ќе се прати према Сити Банк во УСА. Од техничка поддршка на НЛБ не ми дадоа чиста информација дали би имало трошоци од посредници или не (претпоставувам за да ме форсираат да ја изберам целата провизија да ја платам јас иако можно е да ја нема).
2. Бидејќи ќе праќам во долари, ИБ не дава класичен ИБАН сметка. Дали во полето за Ибан/Сметка ја внесувате виртуелната сметка која што ја дава (Virtual Bank Account Number)?
3. Дали Routing Number треба да се внесе некаде или тоа ќе го направат од НЛБ според прикачениот документ каде што ги имаат сите податоци?
Благодарам.
Од кој аспект тешко? Ги одбиваат налозите во долари? Не би сакал да губам при конверзија од една валута во друга, па ќе мора да биде УСД.НЛБ Електронското банкарство многу лесно функционира за евра, за долари многу тешко. Јас праќам исклучиво во евра, а потоа ги претворам во долари.
Фала за одговорот. Само да видам дали те разбирам точно, ABA Routing Number којшто се состои од 9 цифри не треба да се наведе никаде, а Bank Account Number којшто се состои од 16 карактери од кои првите 8 се цифри, па следи буквата U и потоа останатите цифри од сметкат е бројот што треба да се наведе во првиот чекор на НЛБ Клик, така?1. pracaj so OUR. napravi prvo request za depozit na sajtot pa posle pravi depozit. AKo odis so SHA, sigurno ke ima provizija od korespodentna banka i nema da ti stigne celiot iznos. ako si napravis request za 5000 usd a stignat 4970$ moze da imas problem, ne znam. Jas samo so OUR pracam.
2. Smektata e taa, nema IBAN tuku samo brojki.
3. Obavezno do navedi tvojot broj ( U i brojki ) i ime i prezime.
нлб мклик во долари јас правам и е прелесно.Од кој аспект тешко? Ги одбиваат налозите во долари? Не би сакал да губам при конверзија од една валута во друга, па ќе мора да биде УСД.
да. немаш ибан, имаш број на сметка. рут.бр не внесуваш.Фала за одговорот. Само да видам дали те разбирам точно, ABA Routing Number којшто се состои од 9 цифри не треба да се наведе никаде, а Bank Account Number којшто се состои од 16 карактери од кои првите 8 се цифри, па следи буквата U и потоа останатите цифри од сметкат е бројот што треба да се наведе во првиот чекор на НЛБ Клик, така?
Преку банка е 0.6%, преку Ел банкарство е 0.7, идиотите во тутунска наместо да ја прават апликацијата поефтина за да не им се собира гужва, тие наплаќаат поскапо.Имам три Прашања до тие што имаат пратено пари до Интерактив Брокерс преку НЛБ Електронско Банкарство.
Благодарам.
Откако сајклот тргна надолу бројот на опинион мејкери си се намали складноКаква чудна штама на форумов. Се надевам фативте добар кеш од шортање и путови